Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Δείτε το βίντεο της βύθισης φορτηγίδας μέσα στο λιμάνι του Ντακάρ μετά από σύγκρουση με ελληνόκτητο φορτηγό

Βίντεο με την βύθιση μιας φορτηγίδας μέσα στο λιμάνι του Ντακάρ, στη Σενεγάλη μετά από σύγκρουση με ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το βίντεο έχει ληφθεί από μέλη του πληρώματος της φορτηγίδας, που πρόλαβαν να βγουν στη προβλήτα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από το ναυτικό ατύχημα.
Η απήχηση και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το βίντεο οδήγησε τις αρχές του λιμανιού του Ντακάρ να εκδώσουν ανακοίνωση αναφέροντας ότι το ατύχημα συνέβη του βράδυ της 15ης προς 16η Οκτωβρίου 2024 στη προβλήτα 2 του αυτόνομου λιμανιού του Ντακάρ.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Απίστευτα γεγονότα στις εκλογές του ΕΒΕΠ. Εντάσεις, μηνύσεις και καταγγελίες για προσπάθεια αποκλεισμού συνδυασμού!

Τραγελαφικά γεγονότα διαδραματίστηκαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), με φόντο τις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, που κατέληξαν σε ανταλλαγή μηνύσεων και συλλήψεις.
Τα γεγονότα, που έχουν χαρακτηριστικά «ενδονεοδημοκρατικού εμφύλιου» και όπως ακούγεται έχουν προκαλέσει εκνευρισμό ακόμα και στο Μαξίμου, ξεκίνησαν όταν έφτασε, το μεσημέρι της παραπάνω μέρας, στο ΕΒΕΠ ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με τη παράταξη του Νίκο Χαρδαλιά και πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου να καταθέσει συνδυασμό ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Επιμελητήριο.
Να σημειωθεί ότι θα ήταν η πρώτη φορά που ο νυν πρόεδρος Βασίλης Κορκίδης, από το 2013 και μετά που πήρε την θέση του αείμνηστου Γ. Κασιμμάτη θα είχε αντίπαλο συνδυασμό.
Την Παρασκευή 18/10 ήταν η τελευταία μέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων και ο κ. Παπαγεωργίου είχε συγκροτήσει ψηφοδέλτιο με 115 υποψηφίους ενώ ο κ. Κορκίδης με 95.
Όπως είπε στο documentonews.gr η πληρεξούσια δικηγόρος του συνδυασμού  του κ. Παπαγεωργίου, Ζωή Ρούσσου τα παράβολα των

Πλοίο με εκρηκτικά για το Ισραήλ δεν βρίσκει λιμάνι να ξεφορτώσει! Τα διεθνή ΜΜΕ για τους λιμενεργάτες του Πειραιά

Ενώ η είδηση του «μπλόκου», που έκαναν οι λιμενεργάτες του Πειραιά, σε κοντέινερ με σφαίρες με προορισμό το Ισραήλ γίνεται πρώτο θέμα σε διεθνή ναυτιλιακά site και απασχολεί ξένα μέσα ενημέρωσης (τα περισσότερα εγχώρια δεν απασχολήθηκαν και πολύ…), έρχεται στην επιφάνεια η… Οδύσσεια ενός πλοίου έμφορτο με εκρηκτική ύλη για το Ισραήλ.
Πρόκειται για το με σημαία δεύτερου νηολογίου της Πορτογαλίας πλοίο γενικού φορτίου (tweendeckers, δηλαδή που διαθέτει τρία καταστρώματα με το δεύτερο να είναι υπόφραγμα (tweendecker, στη ναυτική ορολογία «κουραδόρος», που πολλές φορές μπορεί και απομακρύνεται) «Kathrin», χωρητικότητας 7.984 τόνων, που από τον περασμένο Ιούλιο, οπότε αναχώρησε από λιμάνι του Βιετνάμ με το «εκρηκτικό» φορτίο του, βρίσκει «κλειστά» λιμάνια, όπου προσπάθησε να προσεγγίσει.
Το Γερμανικών συμφερόντων, κατασκευής 2010  «Kathrin» απέπλευσε

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Πως σταμάτησαν οι λιμενεργάτες του Πειραιά φορτίο με σφαίρες για το Ισραήλ στο Κερατσίνι. Φωτό και βίντεο

Φωτό από το fb της ΕΝΕΔΕΠ
«Μπλόκο» σε φορτηγό αυτοκίνητο, που μετέφερε κοντέινερ γεμάτο με σφαίρες με προορισμό το Ισραήλ, έκαναν λιμενεργάτες και άλλοι  εργαζόμενοι της περιοχής.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή το φορτηγό «μετέφερε φυσίγγια κατέχοντας νομότυπη άδεια διαμετακόμισης και επρόκειτο να ταξιδέψει στο εξωτερικό με πλοίο σημαίας Νήσων Μάρσαλ». Σύμφωνα με δημοσίευμα του 902.gr το πλοίο ήταν το «Marla Bull».
Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή βάση δεδομένων equasis το με σημαία Νήσων Μάρσαλ πλοίο μεταφοράς κοντέινερ «Marla Bull», έχει χωρητικότητα 22.396 τόνων, είναι κατασκευής 2022 και είναι ελληνικών συμφερόντων. Το marine traffic δείχνει το πλοίο να έχει αποπλεύσει από τον Πειραιά με «μη αναγνωρίσιμο» προορισμό αλλά κατά το ρεπορτάζ του 902.gr έχει προορισμό τη Χάιφα του Ισραήλ.
Οι λιμενεργάτες και οι εργαζόμενοι μετά από κάλεσμα του σωματείου εργαζομένων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, την ΕΝΕΔΕΠ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του λιμανιού του Κερατσινίου και

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Δείτε το βίντεο: Η θεαματική πτώση ενός γιγάντιου γερανού σε προβλήτα κοντέινερ! Ευτυχώς χωρίς θύματα

Ήταν περίπου 2 το μεσημέρι της Δευτέρας 14/10, όταν το λιμάνι του Keelung στη βορειοανατολική ακτή της Ταιβάν, μεγάλο κέντρο διακίνησης κοντέινερ συγκλονίστηκε από την πτώση ενός… γίγαντα.
Ήταν ένας τεράστιος γερανός, βάρους 750 τόνων και ύψους 70- 100 μέτρων, που χρησιμοποιείται για τη φορτοεκφόρτωση κοντέινερ στα πλοία αλλά ευτυχώς η θεαματική πτώση του δεν προκάλεσε κανένα τραυματισμό.
Επίσης, οι ζημιές στις λιμενικές υποδομές ήταν περιορισμένες ενώ χτυπήθηκαν μόνο τέσσερα άδεια κοντέινερ και ένα γεμάτο με εμπορεύματα. Ωστόσο, το κόστος για την αντικατάστασή του είναι μεγάλο καθώς εκτιμάται ότι ξεπερνάει τα 40 εκατομμύρια δολάρια.
Το ασυνήθιστο ατύχημα έγινε καθώς

Πόσο κοντά μας είναι το ενδεχόμενο λειψυδρίας; Τι φταίει και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί; Τι συζητήθηκε σε εκδήλωση στον Πειραιά

Πραγματοποιήθηκε στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου με πρωτοβουλία της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους & Όλες» μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση για το θέμα της λειψυδρίας,
Η εκδήλωση με τίτλο «Θα πούμε το νερό…νεράκι» ήταν η πρώτη μιας σειράς εκδηλώσεων της παράταξης, που θα πραγματοποιηθούν με γενικό τίτλο «Προστατεύουμε την πόλη - Βελτιώνουμε την ζωή - Μιλάμε και Ακούμε τους πολίτες».
Στη διάρκεια της εξειδικευμένοι επιστήμονες έκαναν τοποθετήσεις και συζήτησαν με το ακροατήριο για τα προβλήματα της λειψυδρίας, της ιδιωτικοποίησης του νερού, τις πλημμύρες και την χρήση των μεγάλων ποσοτήτων νερού από την Ψυττάλεια που τώρα χάνεται.
Συγκεκριμένα:

Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Η Μάχη της Ηλεκτρικής, η στιγμιαία εθνική συμφιλίωση πριν τον εμφύλιο και οι 48 κρίσιμες ώρες του Πειραιά πριν φύγουν οι Γερμανοί

Μια ξεχωριστή σελίδα της ελληνικής ιστορίας του Β’ παγκοσμίου πολέμου, που καταγράφτηκε ως η Μάχη της Ηλεκτρικής τιμάται, την Κυριακή 20/10, από τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, με την πραγματοποίηση μαθητικού αγώνα δρόμου.
Η Μάχη της Ηλεκτρικής, στις 13 Οκτωβρίου του 1944, έχει μια διπλή ιστορική σημασία:
1.  Είναι η τελευταία σημαντική μάχη του πολέμου εντός ελληνικού εδάφους καθώς απέτρεψε την καταστροφή του εργοστασίου της Ηλεκτρικής στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου, που τροφοδοτούσε με ρεύμα ολόκληρο το λεκανοπέδιο, όπως σχεδίαζαν να κάνουν οι Γερμανοί κατά την αποχώρησή τους.
2.  Αποτελεί «τη μοναδική στιγμή εθνικής συμφιλίωσης στην μετά το 1943 Αθήνα», όπως γράφει ο Ιάσωνας Χανδρινός (Το τιμωρό χέρι του λαού. Η δράση του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ στην κατεχόμενη πρωτεύουσα 1942- 1944», εκδόσεις Θεμέλιο 2012, σελ. 279), αφού, μπροστά στον κίνδυνο να ανατιναχτεί το εργοστάσιο από τους Γερμανούς, αστυνομικοί του Πειραιά βρέθηκαν να πολεμάνε μαζί με τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ, που το υπερασπίζονταν!
Όμως, αργότερα, μέσα στη… δίνη του εμφυλίου

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Πως συνελήφθη διαρρήκτης που είχε "ρημάξει" 18 καταστήματα στον Πειραιά. Άλλη σύλληψη για ναρκωτικά στη Νίκαια

Ένα διαρρήκτης που είχε «ρημάξει» καταστήματα του Πειραιά και ένας 55χρονος, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών με έδρα στη Νίκαια συνελήφθησαν, τις τελευταίες μέρες, από αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος Έλληνας, που κατηγορείται για σωρεία κλοπών σε καταστήματα, στο Πέραμα, μετά από συντονισμένες ενέργειες στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και των Τμημάτων Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου και Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Οι αστυνομικοί αναζητούσαν εδώ και μέρες τον «ποντικό» που «χτυπούσε» καταστήματα του Πειραιά και τελικά εντοπίστηκε να επιβαίνει σε μια μοτοσυκλέτα στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου για να συλληφθεί τελικά στο Πέραμα έχοντας στη κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία, πιο  συγκεκριμένα κατσαβίδι, λαβίδα και γαλλικό κλειδί.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος είχε

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Δύο ελληνόκτητα πλοία δέχτηκαν επιθέσεις με πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα. Ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί

Το σημείο της επίθεσης στο τάνκερ
«Olympic Spirit» (UKMTO)
Δύο ελληνόκτητα πλοία δέχτηκαν, τις τελευταίες μέρες, επίθεση με πυραύλους καθώς έπλεαν ανοιχτά της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.
Η πιο πρόσφατη σημειώθηκε μεταξύ 9 και 10/10 στο με σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο «Olympic Spirit», χωρητικότητας 24.035 τόνων, στο οποίο έγιναν, με διαφορά 40 λεπτών η μια από την άλλη, δύο επιθέσεις με βαλιστικούς πυραύλους, ενώ έπλεε περίπου 70 ναυτικά μίλια από την ακτή του Al Hudayah της Υεμένης, με κατεύθυνση προς το Ομάν.
Όπως ανέφερε ο πλοίαρχος του σκάφους στο Maritime Trade Operations του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) το πλοίο στοχοποιήθηκε από βλήματα. Περίπου μια ώρα αργότερα, ήρθαν περαιτέρω αναφορές ότι το σκάφος χτυπήθηκε από βλήμα και υπέστη μικρές ζημιές. Ωστόσο, επιβεβαιώθηκε ότι το πλήρωμα είναι ασφαλές και ότι δεν προκλήθηκε πυρκαγιά.
Αργότερα το UKMTO, μετά από νεότερη ενημέρωση του πλοιάρχου, εξέδωσε νέα ανακοίνωση αναφέροντας ότι

Πως εντοπίστηκε και συνελήφθη υπάλληλος ασφαλείας που επέτρεπε την είσοδο σε αγώνα μπάσκετ στο ΣΕΦ χωρίς έλεγχο ταυτοπροσωπίας

Ηλεκτρονικά «μάτια» είδαν υπάλληλο ασφαλείας στο ΣΕΦ να κάνει τα «στραβά μάτια» και να επιτρέπει την είσοδο ατόμων σε αγώνα μπάσκετ στο ΣΕΦ χωρίς τη τήρηση της προβλεπόμενης διαδικασίας.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία ο υπάλληλος ασφαλείας γηπέδου συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής 11/10 κατά την διάρκεια διεξαγωγής ευρωπαϊκού αγώνα μπάσκετ στο ΣΕΦ, προφανώς του αγώνα Ολυμπιακού- Ζαλγκίρις, που ως γνωστό τελείωσε με νίκη των «ερυθρόλευκων» με 74- 68.
Ο συγκεκριμένος υπάλληλος φέρεται ότι

Επιστρέφει από τη Δευτέρα ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Ποιες μέρες και ώρες ισχύει. Ποιοί μπορούν να περνάνε ελεύθερα

Επανέρχονται από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024 μέχρι και την Παρασκευή 18 Ιουλίου 2025 τα περιοριστικά μέτρα της κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας (ΜΙΚΡΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ).
Τα όρια του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ ορίζονται από τις παρακάτω οδούς και λεωφόρους:
• Λ. Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Λ. Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος – Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Αμβρ. Φραντζή – Λ. Ανδρ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ιερά Οδός – Λ. Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – 28ης Οκτωβρίου (Πατησίων) –  Λ. Αλεξάνδρας.
Στις οριακές λεωφόρους και οδούς του ΜΙΚΡΟΥ ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ τα μέτρα περιορισμού δεν ισχύουν.
Στις οδούς και λεωφόρους που περικλείονται από τον ΜΙΚΡΟ ΔΑΚΤΥΛΙΟ επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, καθώς και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστη αποδεκτή μάζα φορτωμένου οχήματος (ΜΑΜΦΟ) μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Ποιοι εξαιρούνται και περνάνε ελεύθερα


Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Εκπαιδευτικοί στην Ύδρα δεν βρίσκουν σπίτι και μένουν σε ξενοδοχείο με δυσβάστακτο κόστος! Βραχνάς τα ενοίκια στον Πειραιά

Εκπαιδευτικοί στην Ύδρα αναγκάζονται να μένουν σε ξενοδοχεία με δυσβάστακτο κόστος!
Η απίστευτη και όμως… ελληνική υπόθεση αποκαλύφθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά, τη συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ανάδειξη του τεράστιου και εκρηκτικού προβλήματος στέγασης στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στα Κύθηρα αλλά πλέον και στον Πειραιά!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά:

Πως άλλαξε η πλατεία Αγίου Γεωργίου στη Νίκαια! Πως ήταν και πως έγινε με εικόνες. Τι έργα θα γίνουν ακόμα

Με μια εκτεταμένη ανακατασκευή η πλατεία Αγίου Γεωργίου ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Νίκαιας, απέκτησε νέα μορφή.   
Με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ενίσχυση του αστικού πρασίνου, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης και τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες.
Η πλατεία εντάσσεται στο έργο  «Ανάπλαση πλατειών Αγίου Γεωργίου & Δημοκρατίας και σύνδεσή τους μέσω της οδού Γρεβενών», προϋπολογισμού 1.890.000,00€, συγχρηματοδοτούμενο από το Πράσινο Ταμείο και από ιδίους πόρους του Δήμου.  Έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τμήμα του έργου που αφορά στην ανάπλαση της πλατείας Αγίου Γεωργίου και στην αντικατάσταση των φωτιστικών στο υφιστάμενο δίκτυο των πεζοδρομίων  της οδού Γ. Γρεβενών . Πιο συγκεκριμένα οι παρεμβάσεις που έγιναν περιλαμβάνουν:

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2024

Όταν η θάλασσα του Κερατσινίου πήρε… χρώμα! Τι είχε συμβεί…

Φωτό αρχείου
Και ξαφνικά το πρωί της Δευτέρας 8/9 η θάλασσα στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας πήρε… χρώμα! Για την ακρίβεια «βάφτηκε» με λαδομπογιά…
Τη ρύπανση είδε ιδιώτης, που ενημέρωσε το Λιμεναρχείο Κερατσινίου του οποίου στελέχη πήγαν στην περιοχή και διαπιστώσαν ότι υπήρχαν δύο κηλίδες από υπολείμματα ελαιοχρωματισμού. Η μια είχε έκταση 15 τετραγωνικών μέτρων και η άλλη περίπου 10 τετραγωνικών μέτρων.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή και οι δύο

"Δεν είσαι μόνη" Συναυλία αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στο Κατράκειο στις 14/10. Τα εισιτήρια

Μια συναυλία αφιερωμένη στη  μνήμη όλων εκείνων των γυναικών  που έχουν φύγει από την ζωή από ενδοοικογενειακή βία πραγματοποιείται, τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 20.00. στο Κατράκειο θέατρο Νίκαιας.
Τη συναυλία ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Ελπίδα Μάνας με την υποστήριξη του Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη και της Επιτροπής Ισότητας Φύλων.
Συμμετέχουν

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ποιό είναι το διατηρητέο κτήριο που "χάθηκε" από τον Πειραιά σε μεγάλη φωτιά. Η ιστορία του. Φωτιά και στη Νίκαια

Μια αποπνικτική οσμή «πνίγει» από το πρωί της Τρίτης 8/10, την περιοχή πίσω από τον σταθμό του «ηλεκτρικού σιδηρόδρομου, στον Πειραιά. Προέρχεται από τα αποκαΐδια ενός χαρακτηριστικού κτηρίου, που βρίσκεται στη διασταύρωση των οδών Κέκροπος και Γρ. Κασιμάτη (πρώην Λουδοβίκου), που το περασμένο απόγευμα (Δευτέρα 7/10) είχε παραδοθεί στις φλόγες.
Το διώροφο κτίριο νεοκλασσικής μορφής με πολύ αξιόλογα νεοκλασικά και αρχιτεκτονικά στοιχεία, που παλαιότερα στέγαζε διάφορα καταστήματα με μπαχαρικά, είδη κιγκαλερίας αλλά και παραγωγής σαπουνιών, εδώ και χρόνια είχε εγκαταλειφθεί. Είχε γίνει ένα από τα κτίρια- φαντάσματα της περιοχής, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αλματώδη ανάπτυξη με την αποπεράτωση του Πύργου, την αξιοποίηση παλαιών καταστημάτων και την δημιουργία σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.
Αυτό το όμορφο κτίριο «με

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Μεγάλες ζημιές στη Σαλαμίνα από "μπουρίνι"! Τέσσερα σκάφη βρέθηκαν στο "μάτι" της κακοκαιρίας! Πλημμύρες και σε δρόμους

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Κασσάνδρας», στη Σαλαμίνα, ιδιαίτερα στο Βουρκάρι, κοντά στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με τοπικά sites δρόμοι πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ μεγάλες ζημιές έπαθαν τα γήπεδα του τένις στο Βουρκάρι, όπου βρέθηκαν στο «μάτι» της κακοκαιρίας πολλά σκάφη.
Όπως φαίνεται οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στην θάλασσα καθώς όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής:

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Έρευνα: Τι γίνεται με τις προσφυγικές ροές. Γιατί αυξάνονται νότια της Κρήτης. Τι ανησυχεί τις αρχές. Αύξηση ροών και στο Αιγαίο

Φωτό αρχείου
Του Σταύρου Μαλαγκονιάρη

Τον περασμένο Αύγουστο μια καλά οπλισμένη δύναμη ασφαλείας έκανε μια μεγάλη επιχείρηση σε ένα αγρόκτημα στην περιοχή Al-Khuwair, νότια του Τομπρούκ, μετά από πληροφορίες ότι εκεί βρίσκονταν εγκλωβισμένοι κρατούμενοι μετανάστες.
Η σπείρα, που κρατούσε ομήρους τους μετανάστες μέχρι να τους δώσουν τα χρήματα για το αντίτιμο του ταξιδιού τους στην Ευρώπη, «απάντησε» στους ένοπλους αστυνομικούς και στρατιωτικούς με πυρά. Χρειάστηκε να γίνει πολύωρη μάχη μέχρι να καταφέρουν οι αρχές ασφαλείας να μπουν στο αγρόκτημα και να απελευθερώσουν 100 μετανάστες.
Η επιχείρηση αυτή ήρθε να καταδείξει την πολυπλοκότητα των εγκληματικών συμμοριών που βρίσκονται πίσω από την διακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων προς την Ευρώπη και έχουν καταστήσει έδρα τους τη Λιβύη λόγω δύο στοιχείων:

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2024

Η... Οδύσσεια ενός γηπέδου! Σε τρεις δόσεις η ανακαίνιση του γηπέδου ποδοσφαίρου Περάματος. Τι έγινε, τι θα γίνει

Σε... τρεις δόσεις γίνεται η ανακαίνιση του δημοτικού γηπέδου Περάματος, που την περασμένη άνοιξη ονομάστηκε ονομάστηκε «Παντελής Αντωνίου», στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Περάματος ο οποίος, Μεγάλη Παρασκευή 26-04-2019, υπέστη ανακοπή καρδιάς και πέθανε κατά τη διάρκεια θεσμικού φιλανθρωπικού αγώνα των παλαίμαχων Άνω-Κάτω Πέραμα.
Η ανακαίνιση του γηπέδου ξεκίνησε την περίοδο 2015- 2019, οπότε με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής έγινε ανακατασκευή του χλοοτάπητα, προϋπολογισμού 675.000 €, που ολοκληρώθηκε το 2018.
Χρειάστηκε να περάσουν έξι χρόνια για να γίνει το δεύτερο σημαντικό έργο της ανακαίνισης των αποδυτηρίων, που ολοκληρώθηκε προ ημερών και όπως έγινε γνωστό μετά από συνάντηση του δημάρχου της πόλης Γιάννη Λαγουδάκου με την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί η μελέτη

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Νέο κτίριο κατασκευάζεται για νηπιαγωγείο- δημοτικό του Ρέντη. Ποιο είναι, πως θα γίνει. Ποια άλλα σχολεία του Δήμου ακολουθούν

Το 3ο Δημ. Σχολείο Ρέντη
στο σημερινό χώρο. Η φωτό από το fb

Ξεκινάνε οι εργασίες για να αποκτήσουν την δική τους στέγη το 3ο Δημοτικό σχολείου και το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Η θετική εξέλιξη σηματοδοτήθηκε στη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνου Μαραγκάκη με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ ΑΕ), Αθανάσιο Γιάνναρη και  τον γενικό διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου
Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο στη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε ότι  ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού σχολείου & 3ου Νηπιαγωγείου  Αγ.Ι. Ρέντη, στην περιοχή της Αγίας Άννας, ένα αίτημα πολλών ετών με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ένα χρόνο.
Το νέο κτιριακό συγκρότημα, προϋπολογισμού 4,7 εκατομ. €, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Αττικής 2021- 2027 θα ανεγερθεί στο οικόπεδο επί των οδών Αντ. Σαμαράκη, Β. Κορνάρου, Γ. Σεφέρη και Ανώνυμου Πεζόδρομου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,7 εκατομ. €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Αττικής 2021- 2027 και έχει δημοπρατηθεί από το καλοκαίρι.
Όπως έχει γνωστό το κτιριακό κρότημα θα αποτελείται από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο. Το Νηπιαγωγείο θα διαθέτει υπόγειο και ισόγειο χώρο και το Δημοτικό Σχολείο υπόγειο, ισόγειο και όροφο.
Στο ισόγειο του νηπιαγωγείου θα υπάρχουν

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Το Υπουργείο Παιδείας αρχίζει να παίρνει πίσω τις συγχωνεύσεις τμημάτων! Κινητοποίηση στις 3/10 στο Δημοτικό Θέατρο

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων θα πραγματοποιηθεί, τη Πέμπτη 3/10, στις 18.30, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ενάντια στις συμπτύξεις των σχολικών τμημάτων.
Προηγήθηκε την Παρασκευή 27/9 η επίδοση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά 1000 υπογραφών γονέων, με αίτημα την άμεση ακύρωση της διαδικασίας συγχώνευσης/ κλεισίματος τμημάτων.
«Την Παρασκευή 27/9, υλοποιώντας την απόφαση που πήραμε στην πολύ μαζική σύσκεψη (22/9) με γονείς και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και μετά τη μεγάλη κινητοποίηση στις 19/9, παραδώσαμε στη ΔΔΕ Πειραιά μαζί με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών από πολλά σχολεία 1000 υπογραφές γονέων, με αίτημα την

Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Πόσοι ξέρουν ότι η... Ολυμπιάδα εκπαιδευτικής ρομποτικής έγινε στον Πειραιά με συμμετοχές από 193 χώρες; Όσα έγιναν το τριήμερο

Στο επίκεντρο της μεγαλύτερης παγκόσμιας διοργάνωσης εκπαιδευτικής ρομποτικής βρέθηκε η πόλη του Πειραιά, καθώς φιλοξένησε με επιτυχία την… Ολυμπιάδα της ρομποτικής, τον  «FIRST GLOBAL CHALLENGE 2024» στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου.
Επί τρεις μέρες η «καρδιά» του μοναδικού αυτού διεθνούς εκπαιδευτικού διαγωνισμού «χτυπούσε» στον Πειραιά, ο οποίος προσέλκυσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον στο πεδίο της ρομποτικής, ενισχύοντας την εξωστρέφεια του.
Στον διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότερα από 2500 παιδιά ηλικίας 14-18  από 193 χώρες, 150 σημαντικές προσωπικότητες, μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, ξένα και ελληνικά πανεπιστήμια και πάνω από 500 εθελοντές.
Ο Δήμος Πειραιά ήταν

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Συναγερμός στον κόλπο της Σαλαμίνας από «τρελό» φορτηγό πλοίο, που προκάλεσε «καραμπόλα» ρυμουλκών και βγήκε ακυβέρνητο

Σοκ και δέος στο κόλπο της Σαλαμίνας! Ξαφνικά ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο, μήκους 200 μέτρων, ξεκίνησε μια «τρελή» πορεία, στην οποία προκάλεσε θαλάσσια «καραμπόλα» μεταξύ δύο ρυμουλκών, προσέκρουσε σε δεξαμενή και βγήκε ακυβέρνητο στην ανοιχτή θάλασσα!
Η απίστευτη υπόθεση, που προκάλεσε συναγερμό στις λιμενικές αρχές, άρχισε να «ξετυλίγεται», το πρωί της Δευτέρας 30/9, όταν το με σημαία Νήσων Μάρσαλ φορτηγό πλοίο (σ.σ. για ένα ακατανόητο λόγο το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν ανακοινώνει ονόματα πλοίων, σε αντίθεση με τα διεθνώς κρατούντα!), εκτελούσε επισκευές σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα, άρχισε να παρασύρεται αφού έσπασαν, για αδιευκρίνιστους λόγους, οι κάβοι του.
Αρχικά, το φορτηγό προσέκρουσε σε

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις