Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2024

Νέο κτίριο κατασκευάζεται για νηπιαγωγείο- δημοτικό του Ρέντη. Ποιο είναι, πως θα γίνει. Ποια άλλα σχολεία του Δήμου ακολουθούν

Το 3ο Δημ. Σχολείο Ρέντη
στο σημερινό χώρο. Η φωτό από το fb

Ξεκινάνε οι εργασίες για να αποκτήσουν την δική τους στέγη το 3ο Δημοτικό σχολείου και το 3ο Νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη Ρέντη.
Η θετική εξέλιξη σηματοδοτήθηκε στη διάρκεια συνάντησης του δημάρχου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνου Μαραγκάκη με τον διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (ΚΤΥΠ ΑΕ), Αθανάσιο Γιάνναρη και  τον γενικό διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού & Έργων ΣΔΙΤ, Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, κατά την οποία συζητήθηκαν τα θέματα σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου
Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο στη διάρκεια της συνάντησης οριστικοποιήθηκε ότι  ξεκινούν οι εργασίες για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού σχολείου & 3ου Νηπιαγωγείου  Αγ.Ι. Ρέντη, στην περιοχή της Αγίας Άννας, ένα αίτημα πολλών ετών με χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης ένα χρόνο.
Το νέο κτιριακό συγκρότημα, προϋπολογισμού 4,7 εκατομ. €, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Αττικής 2021- 2027 θα ανεγερθεί στο οικόπεδο επί των οδών Αντ. Σαμαράκη, Β. Κορνάρου, Γ. Σεφέρη και Ανώνυμου Πεζόδρομου. Το έργο είναι προϋπολογισμού 4,7 εκατομ. €, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Αττικής 2021- 2027 και έχει δημοπρατηθεί από το καλοκαίρι.
Όπως έχει γνωστό το κτιριακό κρότημα θα αποτελείται από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο. Το Νηπιαγωγείο θα διαθέτει υπόγειο και ισόγειο χώρο και το Δημοτικό Σχολείο υπόγειο, ισόγειο και όροφο.
Στο ισόγειο του νηπιαγωγείου θα υπάρχουν

δύο αίθουσες, χώρος ύπνου, Πολυδύναμος χώρος, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφεία και χώροι υγιεινής.
Στο υπόγειο του Δημοτικού Σχολείου προβλέπεται χώρος στάθμευσης, λεβητοστάσιο, αποθήκη καυσίμων, δεξαμενή νερού, αντλιοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρας, αρχείο και αποθήκες. Στο ισόγειο θα λειτουργούν αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων με αποδυτήρια και αποθήκη, αναγνωστήριο-Βιβλιοθήκη, χώροι διοίκησης, γραφείο δασκάλων, δύο  αίθουσες διδασκαλίας, κουζίνα, χώρος φαγητού, κυλικείο, ιατρείο-αναρρωτήριο, χώρους υγιεινής.
Ο όροφος περιλαμβάνει 10 αίθουσες διδασκαλίας, 4 εργαστήρια (φυσικών επιστημών, πληροφορικής, ξένων γλωσσών, αισθητικής αγωγής), γραφείο συλλόγου/μαθητικών κοινοτήτων και χώρους υγιεινής ορόφου. Η επικοινωνία μεταξύ των ορόφων του δημοτικού σχολείου θα γίνεται με δύο κλιμακοστάσια καθώς και με ανελκυστήρα για ΑΜΕΑ.
«Η ανέγερση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρέντη  και η μεταφορά των νηπιαγωγείων θα προσφέρουν στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς καλύτερες συνθήκες μάθησης», δήλωσε ο δήμαρχος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη,
Ακόμα, στη διάρκεια της συνάντησης:
• Η ΚΤΥΠ Α.Ε δεσμεύτηκε για τη μεταφορά του 18ου και 19ου νηπιαγωγείου Νίκαιας σε προκατασκευασμένες αίθουσες  έως τις αρχές του έτους 2025, προκειμένου να  αντικατασταθούν τα δυο κοντέινερ στα οποία στεγάζονται.
• Για την ανέγερση νηπιαγωγείου σε χώρο του 20ου και 25ου Δημοτικού σχολείου Νίκαιας, αποφασίστηκε η επικαιροποίηση  της μελέτης του Δήμου και η έκδοση της οικοδομικής αδείας από την Κτιριακές Υποδομές  Α.Ε..
Η ΚΤΥΠ Α.Ε διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει να ενταχθεί η χρηματοδότηση του έργου σε πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Τέλος, συζητήθηκε η ένταξη σχολικών μονάδων στο Εθνικό Κτηματολόγιο , με στόχο την εξασφάλιση της ιδιοκτησίας τους στο Δήμο, διευκολύνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την ένταξή τους σε επιδοτούμενα προγράμματα.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σχολικές μονάδες  μπορούν μετά από σχετικό αίτημα να ενημερώνουν την ΚΤΥΠ Α.Ε για τις ανάγκες στους σε υλικοτεχνική υποδομή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις