Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Το Υπουργείο Παιδείας αρχίζει να παίρνει πίσω τις συγχωνεύσεις τμημάτων! Κινητοποίηση στις 3/10 στο Δημοτικό Θέατρο

Νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών και γονέων θα πραγματοποιηθεί, τη Πέμπτη 3/10, στις 18.30, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά ενάντια στις συμπτύξεις των σχολικών τμημάτων.
Προηγήθηκε την Παρασκευή 27/9 η επίδοση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά 1000 υπογραφών γονέων, με αίτημα την άμεση ακύρωση της διαδικασίας συγχώνευσης/ κλεισίματος τμημάτων.
«Την Παρασκευή 27/9, υλοποιώντας την απόφαση που πήραμε στην πολύ μαζική σύσκεψη (22/9) με γονείς και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία και μετά τη μεγάλη κινητοποίηση στις 19/9, παραδώσαμε στη ΔΔΕ Πειραιά μαζί με εκπροσώπους συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών από πολλά σχολεία 1000 υπογραφές γονέων, με αίτημα την άμεση ακύρωση της διαδικασίας συγχώνευσης/κλεισίματος τμημάτων, διεκδικώντας να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των σχολείων για δημιουργία νέων τμημάτων. Στη συνάντησή μας τις υπογραφές παρέλαβαν οι προϊστάμενοι των τμημάτων της Δ/νσης  (ο ΔΔΕ απουσίαζε)», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Πειραιά, του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Και προστίθεται:
«Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας από εκπαιδευτικούς  και γονείς δηλώθηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι ο αγώνας  μας, οι κινητοποιήσεις μας δεν θα σταματήσουν αλλά θα κλιμακωθούν και θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση μέχρι την πλήρη αποδοχή των αιτημάτων μας».
‘Ηδη, όπως τονίζει η ΕΛΜΕ, ο αγώνας έχει φέρει αποτελέσματα καθώς τα 108 τμήματα, έχουν κερδηθεί τα 82!
Μάλιστα, όπως γνωστοποίησε η ΕΛΜΕ, στη διάρκεια της συνάντησης «οι εκπρόσωποι της ΔΔΕ (ανέφεραν ότι) έχουν γίνει θετικές εισηγήσεις για τα παρακάτω σχολεία: ΕΠΑΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ,ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ,ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΠΕΛΑΚΙΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, ΓΕΛ ΚΥΘΗΡΩΝ, αλλά και για άλλα τμήματα. Εμείς συνεχίζουμε ζητώντας να εγκριθούν ΟΛΑ».
Έτσι, συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις την Πέμπτη 3/10 18:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις