Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Μεγάλες ζημιές στη Σαλαμίνα από "μπουρίνι"! Τέσσερα σκάφη βρέθηκαν στο "μάτι" της κακοκαιρίας! Πλημμύρες και σε δρόμους

Μεγάλες ζημιές προκλήθηκαν, το μεσημέρι του Σαββάτου, από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Κασσάνδρας», στη Σαλαμίνα, ιδιαίτερα στο Βουρκάρι, κοντά στο κέντρο της πόλης.
Σύμφωνα με τοπικά sites δρόμοι πλημμύρισαν, δέντρα ξεριζώθηκαν ενώ μεγάλες ζημιές έπαθαν τα γήπεδα του τένις στο Βουρκάρι, όπου βρέθηκαν στο «μάτι» της κακοκαιρίας πολλά σκάφη.
Όπως φαίνεται οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν στην θάλασσα καθώς όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής:

• Ένα ελληνικό ιστιοφόρο, με δύο επιβαίνοντες, που είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Βουρκαρίου, παρασύρθηκε από μία ξαφνική ριπή του ανέμου, με αποτέλεσμα η καρίνα του να κολλήσει στα αβαθή και το σκάφος να πάρει κλίση προς τα αριστερά. Οι επιβάτες του βγήκαν στη στεριά καλά στην υγεία τους, ενώ το σκάφος αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή ενός πλωτού γερανού και ενός ρυμουλκού, στη συνέχεια πρόσδεσε με ασφάλεια στο λιμάνι.


                                                      Το βίντεο είναι από το newsbomb.gr

Ένα ελληνικό επαγγελματικό- τουριστικό σκάφος, με έναν επιβαίνοντα, το οποίο ήταν πρυμνοδετημένο στην προβλήτα Μεγάλης Σκάλας στο Βουρκάρι, ξέσυρε με αποτέλεσμα να προσκρούσει στο διπλανό πρυμνοδετημένο ιδιωτικό σκάφος σημαίας Πολωνίας. Από την πρόσκρουση το επαγγελματικό τουριστικό σκάφος υπέστη υλικές ζημιές ενώ το σκάφος σημαίας Πολωνίας ημιβυθίστηκε.
Ένα ιδιωτικό σκάφος σημαίας Αγγλίας το οποίο ήταν προσδεδεμένο στην ίδια προβλήτα χωρίς επιβαίνοντες, προσέκρουσε αλλεπάλληλες φορές στην προβλήτα, λόγω του έντονου κυματισμού,  με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές και να ημιβυθιστεί.
Αμέσως στο σημείο μετέβησαν δύο περιπολικά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και άτομα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, όπου προχώρησαν στη ρίψη φραγμάτων και άλλων αντιρρυπαντικών υλικών για την πρόληψη της θαλάσσιας ρύπανσης. Στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προχώρησαν σε απάντληση υδάτων από τα ημιβυθισμένα σκάφη, τα οποία πρόκειται να ανελκυσθούν στη ξηρά με τη συνδρομή πλωτού γερανού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις