Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2024

Συναγερμός στον κόλπο της Σαλαμίνας από «τρελό» φορτηγό πλοίο, που προκάλεσε «καραμπόλα» ρυμουλκών και βγήκε ακυβέρνητο

Σοκ και δέος στο κόλπο της Σαλαμίνας! Ξαφνικά ένα μεγάλο φορτηγό πλοίο, μήκους 200 μέτρων, ξεκίνησε μια «τρελή» πορεία, στην οποία προκάλεσε θαλάσσια «καραμπόλα» μεταξύ δύο ρυμουλκών, προσέκρουσε σε δεξαμενή και βγήκε ακυβέρνητο στην ανοιχτή θάλασσα!
Η απίστευτη υπόθεση, που προκάλεσε συναγερμό στις λιμενικές αρχές, άρχισε να «ξετυλίγεται», το πρωί της Δευτέρας 30/9, όταν το με σημαία Νήσων Μάρσαλ φορτηγό πλοίο (σ.σ. για ένα ακατανόητο λόγο το Υπουργείο Ναυτιλίας δεν ανακοινώνει ονόματα πλοίων, σε αντίθεση με τα διεθνώς κρατούντα!), εκτελούσε επισκευές σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα, άρχισε να παρασύρεται αφού έσπασαν, για αδιευκρίνιστους λόγους, οι κάβοι του.
Αρχικά, το φορτηγό προσέκρουσε σε ρυμουλκό, που ελλιμενιζόταν κοντά του. Ακολούθως το ρυμουλκό προσέκρουσε σε δεύτερο ρυμουλκό, το οποίο προσέκρουσε στη προβλήτα.
Στο μεταξύ, το μεγάλο πλοίο καθώς εξακολουθούσε να παρασύρεται προσέκρουσε σε ελλιμενισμένη δεξαμενή και στη συνέχεια απομακρύνθηκε προς την ανοικτή θάλασσα.
Ήδη είχε ενημερωθεί το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας και σήμανε συναγερμός. Αμέσως, τέσσερα ρυμουλκά έσπευσαν και «έδεσαν» το φορτηγό πλοίο, που το ρυμούλκησαν με ασφάλεια στην προβλήτα του ναυπηγείου.
Ευτυχώς, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σαλαμίνας ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους των εμπλεκόμενων πλοίων μέχρι την αποκατάσταση των βλαβών και την προσκόμιση βεβαιωτικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις