Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024

Σκουπιδότοπος έγινε η ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή Αγίου Διονυσίου- Λεύκας. Ξεσηκώνονται οι κάτοικοι. Τι ενέργειες θα κάνουν

Σε σκουπιδότοπο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία, έχει μετατραπεί η ανενεργή σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ από τον σταθμό του Αγίου Διονυσίου μέχρι τη Λεύκα!
Το σοβαρό πρόβλημα ανέδειξε η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες», η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Η συγκεκριμένη σιδηροδρομική γραμμή σε μήκος τριών χιλιομέτρων παραμένει ανενεργή εδώ και 20 χρόνια και παρότι διέρχεται μέσα από κατοικημένη περιοχή, ανάμεσα σε κατοικίες επιχειρήσεις και σχολεία, έχει αφεθεί να μετατραπεί σε σκουπιδότοπο, σε εστία ρύπανσης και μόλυνσης χωρίς να συγκινείται κανένας....»
Μάλιστα, το Σάββατο 28/9, κάτοικοι και συλλογικότητες της Δ’ και Ε’ Κοινότητας του Δήμου Πειραιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της δημοτικής παράταξης και αφού πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην οδό Αιγάλεω, στο ύψος των γραμμών, στη Λεύκα πραγματοποίησαν συμβολική πορεία μέχρι το σταθμό του Αγίου Διονυσίου, διεκδικώντας:
Τη μετατροπή της γραμμής σε «πράσινο διάδρομο», όπως έχει συμφωνηθεί από το 2017, από την Περιφέρεια, τον Δήμο Πειραιά και τον ΟΣΕ.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από την δημοτική παράταξη:
«Προχωράμε άμεσα σε α) υποβολή καταγγελίας στις Υπηρεσίες Υγείας της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου, β) αποστολή εξωδίκου καταγγελίας στη Διοίκηση του ΟΣΕ και γ) κοινοποίηση των καταγγελιών στην Εισαγγελία Πειραιά.
Συγκεντρώνουμε υπογραφές και πραγματοποιούμε νέα συγκέντρωση στο πρώτο δεκαήμερο του Νοέμβρη
»
Όπως αναφέρεται, δε, «ταυτόχρονα με το συγκεκριμένο έργο διεκδικούμε α) την αξιοποίηση του ανενεργού σταθμού του Αγίου Διονυσίου και τη λειτουργία του ως Μουσείου του Ρεμπέτικου και β) την λειτουργία του Μουσείου Σιδηροδρόμων στη Λεύκα και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις