Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Εκπαιδευτικοί στην Ύδρα δεν βρίσκουν σπίτι και μένουν σε ξενοδοχείο με δυσβάστακτο κόστος! Βραχνάς τα ενοίκια στον Πειραιά

Εκπαιδευτικοί στην Ύδρα αναγκάζονται να μένουν σε ξενοδοχεία με δυσβάστακτο κόστος!
Η απίστευτη και όμως… ελληνική υπόθεση αποκαλύφθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά, τη συνδικαλιστική οργάνωση των εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας για την ανάδειξη του τεράστιου και εκρηκτικού προβλήματος στέγασης στα νησιά του Αργοσαρωνικού, στα Κύθηρα αλλά πλέον και στον Πειραιά!
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΕΛΜΕ Πειραιά:
• Εκπαιδευτικός στο νησί της Ύδρας διαμένει σε ξενοδοχείο με 50 ευρώ την ημέρα, αφού από αρχές Σεπτέμβρη δεν μπορεί να βρει σπίτι! Δηλαδή, για 30 ημέρες έχει δαπανήσει 1500 ευρώ (!), ποσό σχεδόν διπλάσιο του μισθού της. Και όλα αυτά, χωρίς τα έξοδα για να … φάει!
• Επίσης, άλλη εκπαιδευτικός στο ίδιο νησί διαμένει και αυτή από τις 30/9 σε ξενοδοχείο!
Να σημειωθεί ότι ο εισαγωγικός μισθός για έναν/ μια νεοδιόριστο/η εκπαιδευτικό είναι 750 € και για έναν αναπληρωτή/ αναπληρώτρια 850 €!
Κατά συνέπεια η αναγκαστική διαμονή σε ξενοδοχείο στο νησί εργασίας της είναι οικονομικά εξοντωτική!
«Απαιτούμε από το Δήμο Ύδρας να βρει σπίτι στις δύο συναδέλφους μας, που να μπορούν να ανταπεξέλθουν στην ενοικίασή του!», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.
Ωστόσο, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί και στον Πειραιά.
Η συνδικαλιστική οργάνωση σε ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Εκπαιδευτικός νεοδιόριστη από την επαρχία δαπανά 600 ευρώ για σπίτι 32 τμ στο κέντρο του Πειραιά. Επιπλέον 100 ευρώ οι λογαριασμοί, φτάνουμε αμέσως τα 700 ευρώ, με εισαγωγικό μισθό τα 776! Κι όλα αυτά, ενώ συντηρεί σπίτι στο μόνιμο τόπο κατοικίας της!»
«Αυτά είναι ορισμένα μόνο παραδείγματα! Πραγματικά ντροπή! Πώς να επιτελέσει το λειτούργημά του με αυτές τις συνθήκες ένας εκπαιδευτικός; Χωρίς καμία στήριξη από την Πολιτεία, με μισθούς πείνας; Σε συνθήκες εξαθλίωσης!», τονίζει η ΕΛΜΕ Πειραιά. Και καταλήγει:
«Απαιτούμε από την κυβέρνηση την άμεση απόδοση επιδόματος στέγασης ύψους 300 ευρώ, αλλά και την άμεση αύξηση των μισθών των εκπαιδευτικών 20%, την επαναφορά του 13ου-14ου μισθού, που κόπηκαν στο όνομα των Μνημονίων και ακόμα είναι κομμένα. Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι πένητες!»
Την καταγγελία της ΕΛΜΕ Πειραιά προώθησε στη Βουλή με αναφορά του το ΚΚΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις