Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

Πως συνελήφθη διαρρήκτης που είχε "ρημάξει" 18 καταστήματα στον Πειραιά. Άλλη σύλληψη για ναρκωτικά στη Νίκαια

Ένα διαρρήκτης που είχε «ρημάξει» καταστήματα του Πειραιά και ένας 55χρονος, που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών με έδρα στη Νίκαια συνελήφθησαν, τις τελευταίες μέρες, από αστυνομικούς.
Συγκεκριμένα, ο 40χρονος Έλληνας, που κατηγορείται για σωρεία κλοπών σε καταστήματα, στο Πέραμα, μετά από συντονισμένες ενέργειες στελεχών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά και των Τμημάτων Ασφαλείας Δημοτικού Θεάτρου και Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Οι αστυνομικοί αναζητούσαν εδώ και μέρες τον «ποντικό» που «χτυπούσε» καταστήματα του Πειραιά και τελικά εντοπίστηκε να επιβαίνει σε μια μοτοσυκλέτα στην περιοχή του Δημοτικού Θεάτρου για να συλληφθεί τελικά στο Πέραμα έχοντας στη κατοχή του διαρρηκτικά εργαλεία, πιο  συγκεκριμένα κατσαβίδι, λαβίδα και γαλλικό κλειδί.
Από την προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος είχε ξεκινήσει τη «δράση» του από τον περασμένο Αύγουστο και είχε διαρρήξει τουλάχιστον 18 καταστήματα στον Πειραιά.
Το κατάστημα, που θα «χτυπούσε» το εντόπιζε κάνοντας βόλτα με κάποιο όχημα και έμπαινε σε αυτά τα ξημερώματα και αφορούσε χρηματικά ποσά. Σε κάποιες περιπτώσεις φορούσε καπέλο τύπου τζόκεϊ για να καλύπτει τα χαρακτηριστικά του και να δυσχεραίνεται η ταυτοποίηση του.
• Για τη δεύτερη υπόθεση η… άκρη του νήματος βρέθηκε μετά τη σύλληψη μιας 30χρονης σε σπίτι στη Νίκαια, όπου κατείχε μια συσκευασία με χασίς (ακατέργαστη κάνναβη) βάρους ενός κιλού και 60 γραμμαρίων.
Την ποσότητα αυτή είχε προμηθευτεί λίγο νωρίτερα από έναν 55χρονο αλλοδαπό, ο οποίος βρέθηκε να έχει ακόμα μαζί του μικροποσότητες ακατέργαστης και κατεργασμένης κάνναβης και ένα πιστόλι με γεμιστήρα και επτά φυσίγγια.
Αργότερα, σε έρευνα στο σπίτι του 55χρονου βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
-4- κιλά και -171- γραμμ. ακατέργαστης κάνναβης,
πλήθος νάιλον συσκευασιών,
ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
το χρηματικό ποσό των -5.100- ευρώ και
-3- κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις