Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Δείτε το βίντεο της βύθισης φορτηγίδας μέσα στο λιμάνι του Ντακάρ μετά από σύγκρουση με ελληνόκτητο φορτηγό

Βίντεο με την βύθιση μιας φορτηγίδας μέσα στο λιμάνι του Ντακάρ, στη Σενεγάλη μετά από σύγκρουση με ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Το βίντεο έχει ληφθεί από μέλη του πληρώματος της φορτηγίδας, που πρόλαβαν να βγουν στη προβλήτα και δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός από το ναυτικό ατύχημα.
Η απήχηση και οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το βίντεο οδήγησε τις αρχές του λιμανιού του Ντακάρ να εκδώσουν ανακοίνωση αναφέροντας ότι το ατύχημα συνέβη του βράδυ της 15ης προς 16η Οκτωβρίου 2024 στη προβλήτα 2 του αυτόνομου λιμανιού του Ντακάρ.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το σκάφος «Princess Jessica» χτυπήθηκε στην αποβάθρα από το M/V Zografia», που κατευθυνόταν προς τη προβλήτα 3. Από τη σύγκρουση προκλήθηκε εισροή υδάτων στο «Princess Jessica», που βυθίστηκε αλλά ευτυχώς τα τρία μέλη του πληρώματός του, δύο μηχανικοί και ένας μάγειρας, πρόλαβαν και βγήκαν με ασφάλεια στη στεριά.


Το με σημαία Μάλτας (κατασκευής 2010) φορτηγό πλοίο «Zografia», χωρητικότητας 56894 τόνων, διαχειρίζεται η VULCANUS TECHNICAL MARITIME, με γραφεία στον  Πειραιά, συμφερόντων Άρη Θεοδωρίδη. Είχε αναχωρήσει από τη Κίνα με προορισμό το Ντακάρ.
Η φορτηγίδα «Princess Jessica» έχει μήκος 77 μέτρων και χωρητικότητα 1.652 τόνους. Κατασκευάστηκε το 1990 και έχει σημαία Τόγκο ενώ σύμφωνα με τοπικά site παραμένει αγκυροβολημένη στη προβλήτα 2 για περίπου δύο χρόνια.
Είναι άγνωστο τι ακριβώς συνέβη και έγινε η πρόσκρουση και ήδη οι τοπικές αρχές διενεργούν προανάκριση για τα αίτια.


Ωστόσο, οι αρχές του λιμένα διαβεβαίωσαν ότι κινητοποίησαν άμεσα τεχνικά συνεργεία, διαμορφώνοντας περίμετρο και ασφάλισαν την περιοχή και πως δεν θα επηρεαστούν οι λιμενικές εργασίες ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη προσπάθειες επαναφοράς του ανατρεπόμενου σκάφους.


Όπως μετέδωσε το africaho.bj ο ανώτατος διοικητής του Λιμένα, Ibrahima Diaw, ανέφερε ότι η «Πριγκίπισσα Τζέσικα» υπέστη ζημιά μετά από μικρή σύγκρουση με άλλο φορτηγό, η οποία είχε ως αποτέλεσμα μεγάλη εισροή νερού. Επιδίωξε επίσης να καθησυχάσει το κοινό ότι το ατύχημα συνέβη σε μη εμπορική περιοχή και ως εκ τούτου δεν διατάραξε τις δραστηριότητες του λιμανιού. Επιπλέον, ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα, καθώς τα τρία μέλη του πληρώματος που βρίσκονταν στο πλοίο απομακρύνθηκαν έγκαιρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις