Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Απίστευτα γεγονότα στις εκλογές του ΕΒΕΠ. Εντάσεις, μηνύσεις και καταγγελίες για προσπάθεια αποκλεισμού συνδυασμού!

Τραγελαφικά γεγονότα διαδραματίστηκαν, το μεσημέρι της Παρασκευής, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), με φόντο τις εκλογές για την ανάδειξη νέας Διοίκησης, που κατέληξαν σε ανταλλαγή μηνύσεων και συλλήψεις.
Τα γεγονότα, που έχουν χαρακτηριστικά «ενδονεοδημοκρατικού εμφύλιου» και όπως ακούγεται έχουν προκαλέσει εκνευρισμό ακόμα και στο Μαξίμου, ξεκίνησαν όταν έφτασε, το μεσημέρι της παραπάνω μέρας, στο ΕΒΕΠ ο περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, με τη παράταξη του Νίκο Χαρδαλιά και πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου να καταθέσει συνδυασμό ενόψει των επικείμενων αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας Διοίκησης στο Επιμελητήριο.
Να σημειωθεί ότι θα ήταν η πρώτη φορά που ο νυν πρόεδρος Βασίλης Κορκίδης, από το 2013 και μετά που πήρε την θέση του αείμνηστου Γ. Κασιμμάτη θα είχε αντίπαλο συνδυασμό.
Την Παρασκευή 18/10 ήταν η τελευταία μέρα κατάθεσης υποψηφιοτήτων και ο κ. Παπαγεωργίου είχε συγκροτήσει ψηφοδέλτιο με 115 υποψηφίους ενώ ο κ. Κορκίδης με 95.
Όπως είπε στο documentonews.gr η πληρεξούσια δικηγόρος του συνδυασμού  του κ. Παπαγεωργίου, Ζωή Ρούσσου τα παράβολα των υποψηφιοτήτων άρχισαν να πληρώνονται πολύ πριν το χρονικό όριο λήξης που ήταν στις 3 το μεσημέρι, ήδη από τις 13.45 και καταβλήθηκαν σε μετρητά τα αναγκαία χρήματα για το παράβολο του κάθε υποψήφιου, που ανήλθαν συνολικά σε 5.750 ευρώ.
Ωστόσο, όταν ο κ. Παπαγεωργίου προσπάθησε να καταθέσει τους φακέλους των υποψηφιοτήτων, φέρεται να ενημερώθηκε πως η ώρα είχε φτάσει σχεδόν 3  και οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να δεχτούν υποψηφιότητες γιατί είχαν σχολάσει παρότι εν τω μεταξύ είχαν εισπραχθεί κανονικά τα παράβολα.
Ακολούθησαν διαμαρτυρίες από τη πλευρά του κ. Παπαγεωργίου αλλά σύμφωνα με την καταγγελία του οι υπάλληλοι έκλεισαν τα φώτα και έφυγαν ενώ η αίτηση του συνδυασμού σφραγίστηκε ως “εκπρόθεσμη”.
«Δεν επιθυμούσαν την κατάθεση άλλης υποψηφιότητας» τόνισε στο documentonews.gr η κα Ρούσσου
Μετά από όλα τα παραπάνω, η πλευρά του κ.Παπαγεωργίου κάλεσε την Αστυνομία για να καταγράψει το γεγονός και στο τέλος υποβλήθηκαν μηνύσεις και από τις δύο πλευρές.
Η συνέχεια του θέματος αναμένεται την Δευτέρα οπότε θα συνεδριάσει η εκλογική επιτροπή και ανάλογα με την απόφασή της ως προς το εμπρόθεσμο της υποψηφιότητας Παπαγεωργίου αλλά και τις ενδεχόμενες νομικές αντιδράσεις των εμπλεκομένων μερών, δεν αποκλείεται μέχρι και να αναβληθούν οι εκλογές στο ΕΒΕΠ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις