Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Αφιέρωμα με 6 κλασικές ταινίες του διεθνούς κινηματογράφου στο Cine "Μάρθα Καραγιάννη" στο Κερατσίνι. Ελεύθερη είσοδος

Ο δημοτικός κινηματογράφος ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ παρουσιάζει με ελεύθερη είσοδο ταινίες, που ενθουσίασαν κοινό και κριτικούς, καθώς και κλασικά κινηματογραφικά αριστουργήματα.
Ο Αύγουστος, λοιπόν, είναι αφιερωμένος σε αγαπημένες ταινίες, που μας καθήλωσαν στη μεγάλη οθόνη. Έξι ταινίες, που πρέπει να δούμε έστω μία φορά, αλλά και που ποτέ δεν «χορταίνουμε» να τις βλέπουμε.
Οι ημερομηνίες προβολών:

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

Τι θα συζητηθεί σήμερα (29/7) στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά! Ποια είναι τα "καυτά" θέματα

Με μια ατζέντα 21 θεμάτων στην ημερήσια διάταξη ολοκληρώνει, σήμερα (29/7) τις συνεδριάσεις του, για την καλοκαιρινή περίοδο, το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά.
Η συνεδρίαση θα γίνει με τηλεδιάσκεψη και θα ξεκινήσει στις 16.30 με συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
Στα θέματα, που θα συζητηθούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το 11ο θέμα για «λήψη απόφασης για την απ’ ευθείας παραχώρηση χρήσης τμήματος αιγιαλού και παραλίας, στον μισθωτή της όμορης επιχείρησης CROWN PARK της πλαζ ΒΟΤΣΑΛΑΚΙΑ, για την ανάπτυξη ομπρελοξαπλωστρών».
Επίσης, ενδιαφέρον έχουν, πάντα, η «Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος», που είναι η έβδομη (!) και η έκτη (!) «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού».
Τέλος, εκτενής συζήτηση για το θέμα που αφορά την «Έγκριση Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών, Γραφείο Δημοσίων Υποθέσεων και του Δήμου Πειραιά – Διεύθυνσης Πολιτισμού – Δημοτικής Βιβλιοθήκης».
Αναλυτικά, τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τη συνεδρίαση της 29/7 έχουν ως εξής:

Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Οι ενδιαφερόμενοι σπεύσατε! Τελειώνει την 1/8 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στον Δήμο Πειραιά για 119 θέσεις χωρίς πτυχίο!

Στη τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την υποβολή αιτήσεων στον Δήμο Πειραιά για τον διαγωνισμό για την πρόσληψη 119 ατόμων, ανδρών και γυναικών, για την καθαριότητα σχολικών μονάδων στο Δήμο Πειραιά.
Η πρόσληψη γίνεται για όλο το διδακτικό έτος 2024- 2025 και από τους προσληφθέντες οι 109 θα είναι πλήρους απασχόλησης και οι 10 μερικής απασχόλησης.
Οι ενδιαφερόμενοι/ ες χρειάζεται μόνο να είναι απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης και η επιλογή γίνεται με βάση τη βαθμολογία, που συγκεντρώνει ο κάθε υποψήφιος/α.
Ιδιαίτερα βαθμολογείται η εμπειρία σε προηγούμενα διδακτικά έτη ενώ ως βαθμολογούμενη εμπειρία λαμβάνεται υπόψη η απασχόληση σε αντίστοιχη θέση του οικείου Δήμου και Δημοσίου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης και Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας χωρικής αρμοδιότητας του Δήμου που έχει διανυθεί με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ή με συμβάσεις μίσθωσης έργου μέσω των οικείων υπηρεσιών για όσο διάστημα παρείχαν υπηρεσία.
Ακόμα, μοριοδοτούνται οι

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Δείτε ένα συγκλονιστικό βίντεο: Μια φάλαινα βύθιζει αλειυτικό σκάφος. Πως σώθηκαν οι δύο επιβαίνοντες

Ένα βίντεο που καταγράφει την «επίθεση» μιας φάλαινας σε αλιευτικό και ανέβηκε για πρώτη φορά στο X (Twitter) έχει συγκεντρώσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, με περισσότερες από πέντε εκατομμύρια προβολές και έχει γίνει viral.
Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την Τρίτη 23/7 ανοιχτά των ακτών του Πόρτσμουθ του Νιού Χάμσαϊρ των ΗΠΑ, όταν μια φάλαινα χτύπησε και βούλιαξε ένα αλιευτικό σκάφος, στέλνοντας τους δύο επιβαίνοντες ψαράδες στο νερό.
Όπως φαίνεται και στο βίντεο η φάλαινα πετάχτηκε στην επιφάνεια μόλις λίγα μέτρα από τη πρύμνη του σκάφους και

Τρίτη 23 Ιουλίου 2024

Αφιέρωμα στον Θανάση Βέγγο με τρεις ταινίες του στο σινε "Μάρθα Καραγιάννη" στο Κερατσίνι. Ελεύθερη είσοδος. Το πρόγραμμα

Αφιέρωμα σ’ έναν από τους σπουδαιότερους Έλληνες ηθοποιούς, τον αείμνηστο Θανάση Βέγγο, θα έχει από την Παρασκευή ως και τη Κυριακή, ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος «Μάρθα Καραγιάννη», στην οδό Βύρωνος 78, στην Ευγένεια  Κερατσινίου.
Το αφιέρωμα θα έχει ελεύθερη είσοδο και θα ξεκινήσει τη Παρασκευή 26/7 στις 8.30 το βράδυ με την

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Διασώθηκε σαν από θαύμα 40χρονος ψαράς στο νότιο Ατλαντικό! «Ένιωθα ότι πέθαινα και ξαναγεννήθηκα», είπε

Για «θαύμα» μιλάνε κάτοικοι και μέσα ενημέρωσης στη Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής για την απίστευτη διάσωση ενός 40χρονου ψαρά, που κατάφερε να μείνει γατζωμένος στη πλώρη του μισοβυθισμένου σκάφους του, το μοναδικό σημείο έξω από το νερό, μέχρι να έρθουν τα σωστικά συνεργεία.
«Ένιωθα ότι πέθαινα και ξαναγεννήθηκα» στα κρύα νερά του Νότιου Ατλαντικού είπε ο 40χρονος Nicolás Banda, στο τοπικό πρακτορείο La Capital για να προσθέσει ότι «νόμιζα κάθε δύο λεπτά ότι θα πεθάνω».
Να σημειώσουμε ότι αυτές τις μέρες η θερμοκρασία του θαλασσινού νερού σε αυτή την περιοχή, που επικρατεί χειμώνας, είναι μικρότερη των 9 βαθμών Κελσίου!
Δυστυχώς, δύο άλλοι σύντροφοί του που επέβαιναν στο σκάφος χάθηκαν στα παγωμένα νερά του νότιου Ατλαντικού.
Το ατύχημα έγινε, το περασμένο Σάββατο 13/7. Στις 9.30 το βράδυ εκείνης της ημέρας το Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Ναυτικού της Αργεντινής έλαβε σήμα κινδύνου από το σκάφος αθλητικής αλιείας «Proa al Sol I», ένας τύπος μηχανοκίνητου σκάφους που έχει σχεδιαστεί για ψυχαγωγικό ψάρεμα από ψαράδες με καλάμια και πετονιές, με μήκος 6,90 μέτρα και κινητήρα 200 ίππων.
Το σκάφος εντοπίστηκε

Γιατί η ανάπτυξη της χώρας έχει "πήλινα πόδια". Στην αγορά ακινήτων το 47% των ξένων επενδύσεων, πτώση των εξαγωγών

 Του Σταύρου Μαλαγκονιάρη

Ανάπτυξη με «πήλινα πόδια», βασισμένη στην «αγορά ακινήτων» (real estate), εμφανίζει η χώρα μας ενώ λείπουν οι παραγωγικές επενδύσεις, με αποτέλεσμα να μειώνονται διαρκώς οι εξαγωγές και να αυξάνονται οι εισαγωγές, προκαλώντας σοβαρή οικονομική «αιμορραγία».
Η παραπάνω ανησυχητική εικόνα, που ανατρέπει το κυβερνητικό αφήγημα για «οικονομική ανάπτυξη» αποτυπώνεται σε στοιχεία του ΟΟΣΑ και της Τράπεζας της Ελλάδας, που ανέλυσε, σε ανακοίνωσή του, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).
Σύμφωνα με αυτά:

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

Νεότερες εξελίξεις και φωτο: Ενας ναυτικός νεκρός από τη μεγάλη φωτιά σε εμπορικό πλοίο στην Ινδία. Πως περιορίστηκε η φωτιά

Φωτό από την Indian Coast Guard
ΝΕΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (UPDATE): Ένας ναυτικός έχασε τη ζωή του στη φωτιά, που ξέσπασε, μεσοπέλαγα, στο πλοίο μεταφοράς κοντέινερ «Maersk Frankfurt» ενώ συνεχίζονται σήμερα Κυριακή (21/7) για τρίτη μέρα οι προσπάθειες για την πλήρη κατάσβεσή της.
Η φωτιά που ξέσπασε στις 19 Ιουλίου σε πλοίο του εμπορικού ναυτικού στα ανοικτά των ακτών της Γκόα είναι υπό έλεγχο, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ινδικής Ακτοφυλακής την Κυριακή, προσθέτοντας ότι ένα μέλος του πληρώματος πέθανε από τις φλόγες.
Σύμφωνα με ενημέρωση στο X (twitter) της Ινδικής Ακτοφυλακής στις 8.30 (5.30 ώρα Ελλάδας)  το πρωί της Κυριακής προτεραιότητα είναι

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

Συγκονιστικές φωτό: Πολύωρη μάχη με τις φλόγες είναι σε εξέλιξη μεσοπέλαγα για τη διάσωση πλοίου με επικίνδυνο φορτίο!

Φωτό από την Indian Coast Guard
Μάχη με τις φλόγες δίνουν, μεσοπέλαγα, με δυσμενείς καιρικές συνθήκες, πυροσβεστικά σκάφη και μέλη του πληρώματος ενός πλοίου μεταφοράς κοντέινερ για να μην επεκταθεί και να σβηστεί η φωτιά, που έχει εκδηλωθεί σε ένα από εμπορευματοκιβώτια (κοντέινερ) που βρίσκονται φορτωμένα σε αυτό.
Η εκδήλωση της φωτιάς το απόγευμα της Παρασκευής 19/7, στο πρωραίο τμήμα του νεότευκτου πλοίου μεταφοράς κοντέινερ «Maersk Frankfurt» συνοδεύτηκε από εκρήξεις, που προκάλεσαν μεγάλη ανησυχία στα μέλη του πληρώματος καθώς σε κάποια από τα κοντέινερ υπάρχουν επικίνδυνα φορτία και εκρηκτικά, που εμπίπτουν στον Διεθνή Ναυτιλιακό Κανονισμό Επικίνδυνων Φορτίων (International Maritime Dangerous Goods. IMDG).

Φωτό από την Indian Coast Guard

Το «Maersk Frankfurt», που παραδόθηκε στους Ιάπωνες ιδιοκτήτες του τον περασμένο Μάϊο και έχει πολυετή ναύλωση στη δανέζικη ναυτιλιακή- μεταφορική Maersk, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι Μούντρα της βόρειας Ινδίας με προορισμό το Κολόμπο της Σρι Λάνκα, όταν ξέσπασε φωτιά

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Θρίλερ σε φορτηγό πλοίο: Νεκρός στη καμπίνα του και κακοποιημένος 37χρονος μάγειρας! Πολλά τα ερωτηματικά

Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σε φορτηγό πλοίο, με τον θάνατο του 37χρονου μάγειρα του σκάφους, που βρέθηκε νεκρός και κακοποιημένος στην αναστατωμένη καμπίνα του.
Η υπόθεση απασχολεί πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς γύρω από τον θάνατο του άτυχου ναυτικού υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά, που προσπαθούν να απαντήσουν, εδώ λίγες μέρες, οι αρχές του νησιωτικού κράτους της Καραϊβικής, του Τρινιντάντ και Τομπάγκο.
Μεταξύ αυτών των ερωτηματικών είναι το τι έγινε στο τελευταίο ταξίδι του πλοίου από το Σουρινάμ στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο; Υπήρχε κάποιος που ήθελε νεκρό τον μάγειρα και για ποιο λόγο;
Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 15/7, όταν κατέπλευσε στο λιμάνι του  Port-of-Spain το με σημαία Αντίγκουα φορτηγό πλοίο «BBC Singapore».
Ήταν περίπου 4.30 τα ξημερώματα όταν ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε στον πράκτορα ότι ο 37χρονος μάγειρας

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Κριτική από τη Λαϊκή Συσπείρωση στη δημοτική αρχή του Πειραιά για τον έλεγχο της κυκλοφορίας με drones και τις κάμερες

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή του Πειραιά ασκεί η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφασή της να προχωρήσει στον έλεγχο διαφόρων παραβάσεων με drones.
Όπως είχε γράψει το pireas2day.blogspot.gr η δημοτική αρχή παρέλαβε από το ΕΒΕΠ δύο σύγχρονα drones, που μεταξύ άλλων, όπως είχε πει ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης! (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση του pireas2day.blogspot.gr πατήστε εδώ).
«Η Δημοτική Αρχή Μώραλη αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει σε δυο κομβικές κινήσεις: από τη μία προέβη στην αγορά μέσω χορηγίας από το ΕΒΕΠ δυο υπερσύγχρονων drones που θα αξιοποιηθούν από τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της «παραβατικότητας», της «αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών», του «ελέγχου κυκλοφορίας οχημάτων» και της «ενίσχυσης της ασφάλειας των τουριστών» και, από την άλλη, προχωρά στην εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης των εργαζόμενων στο χώρο του αμαξοστασίου της Ρετσίνα στο όνομα της «αντιμετώπισης φθορών και κλοπών»., αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Και προσθέτει:

Αναβίωσε στον Πειραιά το σκληρό έθιμο της "Ασούρα" με το αυτομαστίγωμα Μουσουλμάνων Σιιτών

Με την αναβίωση του εθίμου της «Ασούρα» (αραβικά: عَاشُورَاء‎‎) την Τετάρτη 17/7 τίμησαν δεκάδες Μουσουλμάνοι Σιίτες την σημαντική ισλαμική γιορτή και αργία, η οποία λαμβάνει χώρα την δέκατη ημέρα του Μουχαράμ, του πρώτου μήνα στο ισλαμικό σεληνιακό ημερολόγιο.
Η «Ασούρα» σηματοδοτεί τον θάνατο του Χουσεΐν ιμπν Αλί, εγγονού του ισλαμικού προφήτη Μωάμεθ, αλλά και των μελών της οικογένειας του κατά τη διάρκεια της μάχης της Καρμπάλας και οι Σιίτες Μουσουλμάνοι τιμούν τη μνήμη της τραγωδίας με αναμνηστικές πομπές και άλλες τελετουργίες πένθους.
Στην Ελλάδα ο μοναδικός χώρος στον οποίο λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο οι τελετουργίες της «Ασούρα» είναι ένας αυτοσχέδιος χώρος λατρείας των Σιιτών στο Πειραιά. Θεωρείται ότι το αυτομαστίγωμα που κάνουν οι πιστοί είναι μια διαδικασία εξιλέωσης.
Έτσι, το έθιμο της «Ασούρα», αναβίωσε και φέτος στον Πειραιά με τη συμμετοχή δεκάδων μουσουλμάνων να επιδίδονται σε αυτομαστίγωμα.
Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν ήταν «σκληρές» καθώς με το μαστίγωμα, ουσιαστικά με λεπίδες, προκαλούνται τραύματα και πληγές στα σώματα των πιστών. Είχε προηγηθεί

Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Απίστευτο! Μετά από 36 ώρες παραμονής στη θάλασσα βρέθηκε σώα μια 21χρονη! Παρασύρθηκε από ρεύματα πάνω από 74 χιλιόμετρα!

Φωτό αρχείου
Απίστευτο και όμως συνέβη! Μια νεαρή κολυμβήτρια παρέμεινε στη θάλασσα παρασυρόμενη από ρεύματα για περισσότερες από 36 ώρες μέχρι που εντοπίστηκε και διασώθηκε από το πλήρωμα δεξαμενόπλοιου, πάνω από 40 ναυτικά μίλια (πάνω από 74 χιλιόμετρα) από το σημείο, που μπήκε στο νερό!
Η εκπληκτική ιστορία, που έχει απασχολήσει πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, διαδραματίστηκε, την περασμένη εβδομάδα, στον Ειρηνικό ωκεανό. Πρωταγωνίστρια ήταν μια 21χρονη Κινέζα, που το όνομά της δεν έχει ανακοινωθεί.
Πάντως, από όσα ανέφεραν αξιωματούχοι της Ιαπωνικής ακτοφυλακής γνωρίζουμε ότι η 21χρονη κοπέλα μαζί με έναν φίλο της είχαν πάει για

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών της Άνω Νεάπολης ζητάει ο Δήμος Νίκαιας- Ρέντη. Τι απαντά ο ΟΑΣΑ

Η επανεξέταση των δρομολογίων και η τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών αστικών λεωφορείων στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης σε συνάντηση του δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Μαραγκάκη  με τον  κ. Ηλία Καλαθά , μηχανικό του τμήματος Μελετών Εφαρμογής και Λειτουργίας Δικτύου ΟΑΣΑ και υπεύθυνο για θέματα που αφορούν το Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη.  
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έθεσε τα αιτήματα των δημοτών της περιοχής της Άνω Νεάπολης και συγκεκριμένες προτάσεις αλλά από την πλευρά του ΟΑΣΑ

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

Ανοίγει ο "δρόμος" για να έρθει νερό από τη Ψυττάλεια στο Πέραμα για πότισμα! Ήταν αίτημα χρόνων

Φωτό αρχείου
 «Βήμα» για να αρχίσει να έρχεται νερό από τη Ψυττάλεια στο Πέραμα και σε άλλες Δήμους για τις ανάγκες ποτίσματος στο όρος Αιγάλεω και σε πάρκα της πόλης έγινε μετά από συμφωνία της ΕΥΔΑΠ και της δημοτικής αρχής της πόλης.
Η επαναχρησιμοποίηση του νερού της Ψυττάλειας είναι ένα παλιό αίτημα της Αυτοδιοίκησης και φαίνεται ότι τώρα μπαίνουν οι βάσεις για την υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου προγράμματος, αν και μέχρι τώρα ετίθετο ως προϋπόθεση η δημιουργία τριτοβάθμιου βιολογικού καθαρισμού των λυμάτων στο Κέντρο της Ψυττάλειας.
Ωστόσο, φαίνεται πως τώρα υπάρχουν άλλα δεδομένα και όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου μπορεί να εξασφαλιστεί «η επάρκεια νερού για τις ανάγκες των χώρων πρασίνου του Δήμου Περάματος και ειδικότερα του πάρκου στον Αρμό και του όρους Αιγάλεω».
Η πρόταση για το έργο υποβλήθηκε, προ μηνός,  στην ΕΥΔΑΠ από τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λοαγουδάκο και αφορούσε στην αξιοποίηση και τη «χρήση

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Ποια προγράμματα αγορά και φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων παρατείνονται. Γιατί ενημερώθηκαν τρεις δήμαρχοι της περιοχής

Ένα πρόγραμμα για την δημιουργία δημόσιων σταθμών φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων, που «τρέχει» εδώ και καιρό, «προσέφερε» το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως απάντηση σε κοινό αίτημα των δημάρχων Περάματος, Κερατσινίου και Σαλαμίνας για την εξεύρεση λύσεων σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης των τριών Δήμων!
Πρόκειται για το πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού», το οποίο χρηματοδοτείται με συνολικά 80 εκατομ. € από το Ταμείο Ανάκαμψης και η προθεσμία ένταξης λήγει στις 31 Ιουλίου.
Ωστόσο, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου σε συνάντηση του με τους δημάρχους Περάματος, Γιάννη Λαγουδάκο, Κερατσινίου, Χρήστο Βρεττάκο και Σαλαμίνας, Γιώργο  Παναγόπουλο προανήγγειλε την παράταση υποβολής αιτήσεων τόσο στο πρόγραμμα «Φορτίζω Παντού» όσο και

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Τι εκδηλώσεις θα γίνουν Ιούλιο και Αύγουστο στον Πολυχώρο Λιπασμάτων! Το πρόγραμμα

Για 7η συνεχή χρονιά ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας διοργανώνει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ και προσκαλεί όλους και όλες ανεξαιρέτως ν’ απολαύσουν ένα καλλιτεχνικό καλοκαίρι χωρίς να βάζουν το χέρι στην τσέπη.
Το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ πιστό στις αρχές του καλλιτεχνικού πλουραλισμού και της συνεργατικής δημιουργίας φιλοξένησε και φέτος αγαπημένες εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από φορείς και συλλογικότητες της πόλης.
«Συνεχίζουμε τις καλοκαιρινές μας βραδιές με ξεχωριστές εκδηλώσεις, που απευθύνονται σε όλες τις καλλιτεχνικές προτιμήσεις και με δυναμικές συνεργασίες μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου. Και τονίζεται:
«ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ σας καλεί ξανά να συμπορευτούμε και να ονειρευτούμε στους ίδιους δρόμους της διεκδίκησης και της ομορφιάς!
Γιατί η δική μας Δραπετσώνα και το δικό μας Κερατσίνι είναι φτιαγμένα με όνειρα πλάι στα φουγάρα και στη θάλασσα.
Γιατί στο δικό μας Κερατσίνι και στη δική μας Δραπετσώνα παίρνουμε νότες, πινέλα και χρώματα και δίνουμε ψυχή στα όνειρα μας»
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΟΥΛΙΟΥ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Κλήσεις για παράνομη στάθμευση από τον... ουρανό θα πέφτουν στον Πειραιά! Με drones η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει τους δρόμους

Κλήσεις για παράνομη στάθμευση από τον… ουρανό θα πέφτουν στον Πειραιά!
Αυτό θα γίνει μετά την έναρξη των αεροπεριπολιών, που θα ξεκινήσουν, από τον Σεπτέμβριο, τα δύο drones, που προσέφερε στον Δήμο Πειραιά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΠ) καθώς όπως τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης θα επιχειρούν, μεταξύ άλλων, «σε θέματα παράνομου παρκαρίσματος»!
Τα δύο drones θα τα χειρίζονται εκπαιδευμένα στελέχη του Δήμου, κυρίως από τις Υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Τάσος Μαρκαριάν «η Δημοτική Αστυνομία διαθέτει 14 εκπαιδευμένα στελέχη και κάποιους εκπαιδευτές πάνω στη χρήση των drones».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «τα drones θα είναι

Το κρουαζιερόπλοιο Costa Fortuna στον Πειραιά! Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για τις κρουαζιέρες του

Benvenuti a Costa Fortuna! Αυτό το καλοκαίρι, το πολυτελές Costa Fortuna της Costa Cruises σας σαλπάρει κάθε Παρασκευή μέχρι 13 Σεπτεμβρίου, από Πειραιά για 7 ήμερες κρουαζιέρες για Μύκονο, Σαντορίνη, Ηράκλειο, Κω (ή Αλικαρνασσό) και Κωνσταντινούπολη.
Οι κρουαζιέρες περιλαμβάνουν όλα τα φαγητά, απεριόριστη διασκέδαση εν πλω, και Ελληνόφωνο αντιπρόσωπο, με τιμές που αρχίζουν από 729 ευρώ  το άτομο!
Εμπνευσμένο από τα θρυλικά ιταλικά υπερωκεάνια, το Costa Fortuna έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει την απόλυτη εμπειρία άνεσης και κομψότητας. Με μήκος 272 μέτρα, μεγαλύτερο από δύο γήπεδα ποδοσφαίρου,  και 12 καταστρώματα, το Costa Fortuna είναι ένα πλωτό θέρετρο που φιλοξενεί μέχρι και 3.470 επιβάτες στις ευρύχωρες καμπίνες του.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Απολαύστε

Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Οι Μανιάτες τιμούν τους αγώνες των προγόνων τους. Τι έγινε σε εκδήλωση για τα 198 χρόνια από τις μάχες της Βέργας και του Διρού

Τιμητική εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 198 χρόνων από τις νικηφόρες μάχες της Βέργας και του Διρού, πραγματοποίησε, το απόγευμα του Σαββάτου 6/7, η Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη» με τη στήριξη  του Δήμου Πειραιά, στο άγαλμα της Ηρωίδας Μανιάτισσας, στο σταθμό του Μετρό «Μανιάτικα».
Η εκδήλωση άρχισε με πομπή των Πολιτιστικών Συλλόγων από την πλατεία Παλαμηδίου στο χώρο, όπου βρίσκεται το άγαλμα και συνεχίστηκε με σύντομες ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τη Φιλαρμονική του Δήμου.
Η πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Μανιατών «Η ΜΑΝΗ»  Δήμητρα Κούβαρη υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι:

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Τι συμβαίνει στη Βαλτιμόρη; Δεύτερο πλοίο μέσα σε 3 μήνες που χάνει την ισχύ της μηχανής του και κινδυνεύει με ατύχημα

Φωτό αρχείου
Μνήμες από το δυστύχημα, που στοίχισε τη ζωή σε 6 ανθρώπους, με τη σύγκρουση πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων σε γέφυρα της Βαλτιμόρης «ξύπνησαν» την περασμένη Δευτέρα 1/7.
Σύμφωνα με ξένα Μέσα Ενημέρωσης το νέο περιστατικό αιφνιδιαστικής απώλειας ισχύος της μηχανής συνέβη στο με σημαία Λιβερίας πλοίο μεταφοράς κοντέινερ «BELLAVIA».
Το «BELLAVIA» αναχώρησε, περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα τοπική ώρα, από την προβλήτα Seagirt του λιμανιού της Βαλτιμόρης, ένα μεγάλο και ιστορικό λιμάνι των ΗΠΑ στον Ατλαντικό ωκεανό.
Λίγο μετά την αναχώρησή του από το λιμάνι το πλοίο έχασε, ξαφνικά, την ισχύ της μηχανής του με αποτέλεσμα τη μείωση της ταχύτητάς του. Όπως αναφέρθηκε όταν ξεκίνησε το πλοίο ανέπτυξε ταχύτητα 1,5 κόμβου η οποία μειώθηκε στο 0,4 και το σκάφος φαινόταν να παρασύρεται.
Το ίδιο ξαφνικά, που χάθηκε η ισχύς των μηχανών του, επανήλθε και μπόρεσε να

Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μυστήριο στον Ειρηνικό ωκεανό: Ναυτικός χάθηκε για 2 μέρες από το πλοίο και βρέθηκε στο κατάστρωμα!

Φωτό αρχείου
Μια μυστηριώδης υπόθεση εξαφάνισης για δύο μέρες ενός ναυτικού από πλοίο, στον Ειρηνικό ωκεανό, απασχολεί, τις τελευταίες ώρες, τα διεθνή ναυτιλιακά sites.
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της 25ης Ιουνίου όταν το με σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου (bulk carrier) «DAIWAN GLORY», χωρητικότητας 35531 τόνων, ανέφερε στην Ιαπωνική ακτοφυλακή ότι ένα μέλος του πληρώματος έπεσε στην θάλασσα, περίπου 607 ναυτικά μίλια νότια του νησιού Γκουάμ, μεταξύ του Γκουάμ και της νήσου Παπούα της Νέας Γουινέας.
Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αγνοούμενος εθεάθηκε, για τελευταία φορά, στις 9.45 το πρωί, να φοράει

Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024

Πως ο «Ηλίας του 16ου» γίνεται ξανά επίκαιρος! «Υπηρέτρια και ξάδερφος» σε δράση σε σπίτι παραλιακού Δήμου

Η ανεπανάληπτη ταινία «Ο Ηλίας του 16ου» με τις αναφορές σε «υπηρέτριες», που «ξάφριζαν» τα σπίτια, όπου εργάζονταν και έδιναν τη λεία τους σε «ξαδέλφια» ή «αρραβωνιαστικούς» για να τα «ακουμπήσουν» κάπου και να πάρουν χρήματα «ζωντάνεψε» σε Δήμο της παραλιακής….
Και μπορεί ο «Σπανομαρίας» της ταινίας (Αλέκος Τζανετάκος) να «ακουμπάει» το βραχιόλι της «μνηστής» του στον «κυρ Λάμπρο» (Διονύση Παπαγιαννόπουλο), που κρύβει τα χρυσαφικά στην αρβύλα, που θα αρπάξουν ο «Ηλίας» (Κώστας Χατζηχρήστος) και ο «Θωμάς» (Θανάσης Βέγγος), όμως στην σύγχρονη εκδοχή της ιστορίας η οικιακή βοηθός προτίμησε μετρητά!
Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, προ ημερών συνελήφθη

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Μεγάλα ονόματα στο Footvolley Stars που θα γίνει το σαββατοκύριακο στη πλατεία Κοραή!

Ένα πλούσιο θέαμα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρεθούν  το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Ιουλίου στην πλατεία Κοραή, όπου θα διεξαχθεί το Footvolley Stars, με τη συμμετοχή διασημοτήτων του αθλήματος.
Επίσης, χτες και σήμερα (Πέμπτη 4/7) φιλοξενείται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Footvolley στην πλατεία Κοραή, στην ίδια εγκατάσταση που είχε χρησιμοποιηθεί για το τουρνουά Beach Volley.
Στο Footvolley Stars  θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο

Δύο ατυχήματα σε μια μέρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, με 4 τραυματίες. Συγκέντρωση εργαζόμενων

Η φωτο είναι από τον 902.gr
«Έκρηξη» προκάλεσαν μεταξύ των εργαζόμενων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 4/7, συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών καθώς μόνο την προηγούμενη μέρα είχαν σημειωθεί δύο ατυχήματα.
Το πρώτο έγινε το πρωί σε επισκευαζόμενο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, όπου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ανοιχτό κατάστρωμα του πλοίου. Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου και από τα μέλη ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, τρεις εργαζόμενοι

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Οι έμποροι του Πειραιά συνιστούν: 14 κινήσεις για να προστατευτείτε από ηλεκτρονικές απάτες σε αγορές και τράπεζες

Ενημερωτικό Οδηγό προστασίας των καταναλωτών από ηλεκτρονικές απάτες ανακοινώνει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά (ΕΣΠ).
Συγκεκριμένα, ο ΕΣΠ επισημαίνει 14 σημεία- κλειδιά για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση του ανταγωνισμού στην αγορά, καθώς η αυξανόμενη χρήση του διαδικτύου, τόσο για αγορές, όσο και για τραπεζικές συναλλαγές έχει εκτοξεύσει και τον κίνδυνο ηλεκτρονικής απάτης.  
Οι καταναλωτές για να προστατευθούν από αθέμιτες πρακτικές, θα πρέπει να:

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Καλοκαιρινές βραδιές πολιτισμού στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας! Το πρόγραμμα των παραστάσεων μέχρι 19/7

Ξεκίνησε ο β’ κύκλος εκδηλώσεων  στο φιλόξενο περιβάλλον του Δημοτικού  Κηποθέατρου Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης)  με σημείο αναφοράς τα παιδιά.
Οι εκδηλώσεις  θα διαρκέσουν από 1η έως 19 Ιουλίου και τη διοργάνωση έχει αναλάβει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. «Ηρακλής –Οι Δώδεκα άθλοι», «Ο Μάγκας» της  Πηνελόπης Δέλτα, «Οι Μύθοι του Αισώπου», «Οι 3 σωματοφύλακες» και «Ο καραγκιόζης Οδοντίατρος» περιμένουν τους μικρούς φίλους τους και υπόσχονται μοναδικές θεατρικές στιγμές.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και εκδηλώσεις για ενήλικες όπως «Το Αχ μου στο ψιθύρισμα με ένα τραγούδι αγάπης» (Αφιέρωμα στη  Σύγχρονη Γυναίκα με  τραγούδια μεγάλων μουσικοσυνθετών με τη φωνή της Βίκυς Μοσχολιού) από την Ένωση Δαρδανελλιωτών, συναυλία Magic de spell Guest band Volume από το Φυσάει κόντρα- Χώρος κοινωνικής δράσης και πολιτισμού.

Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2024

Η πλατεία Κοραή μετατράπηκε σε... παραλία και άρχισε το beach volley! Δείτε εδώ φωτογραφίες από τους αγώνες

Ένα μοναδικό σκηνικό, με τη πλατεία Κοραή να μετατρέπεται σε… παραλία, στήθηκε στο κέντρο του Πειραιά, για να διεξαχθούν οι αγώνες Beach Volley!
Οι αγώνες με την ονομασία PIRAEUS MASTERS 2024, που εντάχθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley, συγκέντρωσαν μεγάλο ενδιαφέρον και ολοκληρώθηκαν, με επιτυχία, την Κυριακή 30/6.
Ήταν η πρώτη φορά που δημιουργήθηκε ένα γήπεδο Beach Volley, σε μια πλατεία του Πειραιά, στο κέντρο της πόλης, με φόντο το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, εντυπωσιάζοντας τους Πειραιώτες, τους επισκέπτες της πόλης, αλλά και τους αθλητές της άμμου.
Το PIRAEUS MASTERS διεξήχθη, για

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις