Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Απίστευτο! Μετά από 36 ώρες παραμονής στη θάλασσα βρέθηκε σώα μια 21χρονη! Παρασύρθηκε από ρεύματα πάνω από 74 χιλιόμετρα!

Φωτό αρχείου
Απίστευτο και όμως συνέβη! Μια νεαρή κολυμβήτρια παρέμεινε στη θάλασσα παρασυρόμενη από ρεύματα για περισσότερες από 36 ώρες μέχρι που εντοπίστηκε και διασώθηκε από το πλήρωμα δεξαμενόπλοιου, πάνω από 40 ναυτικά μίλια (πάνω από 74 χιλιόμετρα) από το σημείο, που μπήκε στο νερό!
Η εκπληκτική ιστορία, που έχει απασχολήσει πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, διαδραματίστηκε, την περασμένη εβδομάδα, στον Ειρηνικό ωκεανό. Πρωταγωνίστρια ήταν μια 21χρονη Κινέζα, που το όνομά της δεν έχει ανακοινωθεί.
Πάντως, από όσα ανέφεραν αξιωματούχοι της Ιαπωνικής ακτοφυλακής γνωρίζουμε ότι η 21χρονη κοπέλα μαζί με έναν φίλο της είχαν πάει για

μπάνιο στη θάλασσα στη παραλία Shirahama, ένα δημοφιλή προορισμό για καλοκαιρινές αποδράσεις, περίπου 70 ναυτική μίλια, νοτιοδυτικά του Τόκιο.
Ήταν περίπου στις 7.30 το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας 8/7 όταν η κοπέλα χάθηκε καθώς κολυμπούσε κοντά στην παραλία. Ο φίλος της την αναζήτησε αλλά καθώς δεν την είδε πουθενά, έτρεψε σε ένα κοντινό παντοπωλείο και τηλεφώνησε στις αρχές ζητώντας βοήθεια.
«Ήταν γύρω στις 7.55 μ.μ. στις 8 Ιουλίου όταν λάβαμε την πληροφορία καθώς ο φίλος της γυναίκας ανέφερε από ένα κοντινό παντοπωλείο ότι είχε εξαφανιστεί», είπε ένας τοπικός αξιωματούχος της ακτοφυλακής της Ιαπωνίας.
Όπως είπε η ίδια αργότερα στους διασώστες παρασύρθηκε στη θάλασσα και δεν μπορούσε να επιστρέψει στην παραλία καθώς κολυμπούσε πάνω σε μια πλαστική «κουλούρα» (δακτύλιο).
Παρόμοια "κουλούρα"
Αμέσως άρχισαν για τον εντοπισμό και την διάσωσή της. Ωστόσο, η κοπέλα για δύο βράδια και ολόκληρη τη Τρίτη 9/7 παρέμενε άφαντη. Τελικά, στις 7.50 το πρωί της Τετάρτης 10/7 εντοπίστηκε από ένα διερχόμενο δεξαμενόπλοιο να πλέει πάνω στη πλαστική «κουλούρα», στα ανοιχτά της νότιας άκρης της χερσονήσου Boso του νησιού Chiba, έχοντας διασχίσει σε ευθεία γραμμή απόσταση 40 ναυτικών μιλίων από την παραλία, όπου είχε πάει για μπάνιο αλλά «υποτίθεται ότι παρασύρθηκε για ακόμη μεγαλύτερη απόσταση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της Ιαπωνικής Ακτοφυλακής.
Το δεξαμενόπλοιο, που εντόπισε την 21χρονη, κάλεσε το παραπλέον δεξαμενόπλοιο μεταφοράς υγροποιημένο φυσικού αερίου «Kakuwa Maru No. 8», να σπεύσει για βοήθεια, καθώς ήταν μικρότερο και μπορούσε ευκολότερα να κάνει την διάσωση. Πραγματικά, το «Kakuwa Maru No. 8» ανταποκρίθηκε και δύο μέλη του πληρώματος έπεσαν στην θάλασσα και περισυνέλλεξαν την κοπέλα, η οποία φαινόταν να έχει πάθει αφυδάτωση αλλά γενικά ήταν καλά στην υγεία της.
Λίγο αργότερα έφτασε ελικόπτερο της Ιαπωνικής ακτοφυλακής, που παρέλαβε με βαρούλκο την 21χρονη από την πρύμνη του δεξαμενοπλοίου και τη μετέφερε σε νοσοκομείο, όπου μετά από ιατρική εξέταση και την παροχή πρώτων βοηθειών πήρε εξιτήριο την ίδια μέρα.
Με αφορμή το απίστευτο περιστατικό η Ακτοφυλακή της Ιαπωνίας εξέδωσε νέα προειδοποίηση σχετικά με τους κινδύνους των θαλασσίων ρευμάτων που μπορούν να φτάσουν σε ταχύτητα ακόμα και τεσσάρων (4) κόμβων σε ορισμένες τοποθεσίες, όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες. Σε τέτοιες ταχύτητες δεν μπορεί να αντισταθεί ο άνθρωπος και ο μόνος τρόπος διαφυγής είναι η κολύμβηση οριζόντια έξω από το ρεύμα.

• Με πληροφορίες από The Maritime Executive, The Guardian, France 24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις