Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Ενίσχυση των λεωφορειακών γραμμών της Άνω Νεάπολης ζητάει ο Δήμος Νίκαιας- Ρέντη. Τι απαντά ο ΟΑΣΑ

Η επανεξέταση των δρομολογίων και η τροποποίηση λεωφορειακών γραμμών αστικών λεωφορείων στο Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη ήταν τα βασικά θέματα συζήτησης σε συνάντηση του δημάρχου της πόλης Κωνσταντίνου Μαραγκάκη  με τον  κ. Ηλία Καλαθά , μηχανικό του τμήματος Μελετών Εφαρμογής και Λειτουργίας Δικτύου ΟΑΣΑ και υπεύθυνο για θέματα που αφορούν το Δήμο Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη.  
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος έθεσε τα αιτήματα των δημοτών της περιοχής της Άνω Νεάπολης και συγκεκριμένες προτάσεις αλλά από την πλευρά του ΟΑΣΑ δεν αναλήφθηκε καμία δέσμευση. Απλά, ο κ. Καλαθάς ανέφερε, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος, ότι «θα εξεταστούν οι προτάσεις του Δήμου σύμφωνα με τη δυναμική που υπάρχει και τη δυνατότητα ενίσχυσης δρομολογίων».
Ειδικότερα, ο κ. Μαραγκάκης αναφέρθηκε στα αιτήματα των δημοτών της περιοχής  Άνω Νεάπολης   ως προς την προσβασιμότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς καθώς και στις λεωφορειακές γραμμές (800 Νίκαια- Σταθμός Νίκαια -κυκλική-) και (846 Νεάπολη- Σταθμός Νίκαιας- κυκλική-), που διέρχονται από την περιοχή.
Μάλιστα, στις αρχές Ιουνίου ο Δήμος είχε στείλει και σχετική επιστολή προς τον ΟΑΣΑ , ζητώντας να εξεταστεί η δυνατότητα τροποποίησης-βελτίωσης των συγκεκριμένων λεωφορειακών γραμμών.
«Η πρόταση που καταθέσαμε στον ΟΑΣΑ αποσκοπεί στη βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης  των κατοίκων και στην ενίσχυση της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη μας», υπογράμμισε ο δήμαρχος. Και πρόσθεσε:
«Στόχος μας είναι η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων, η τροποποίηση της κατανομής τους ώστε να μην ταυτίζονται χρονικά και η πρόσθεση νέας γραμμής ή αναδιάρθρωση των υφιστάμενων λεωφορειακών γραμμών ώστε να καλυφθεί η προσβασιμότητα των κατοίκων των οδών Δωδεκανήσου και Γενναδίου. Ακόμη συζητήσαμε την ανάγκη  τροποποιήσεων  λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούν την πόλη , με σκοπό την ενίσχυση του εμπορικού κέντρου».
Να σημειωθεί ότι η λεωφορειακή γραμμή 800 επεκτάθηκε, πριν από περίπου ένα χρόνο, ως τη συνοικία των Αγίων Αναργύρων, ικανοποιώντας το αίτημα για ενίσχυση της εξυπηρέτησης των κατοίκων της συγκεκριμένης περιοχής.
Με αυτό τον τρόπο, με μια μικρή χρονικά επέκταση της γραμμής 800, η συνοικία των Αγίων Αναργύρων διασυνδέεται με τη γραμμή 3 του μετρό και το Σταθμό Νίκαιας και προς τις δύο κατευθύνσεις, με δρομολόγια, η συχνότητα των οποίων είναι ανά 20-25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις