Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

Δύο ατυχήματα σε μια μέρα στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος, με 4 τραυματίες. Συγκέντρωση εργαζόμενων

Η φωτο είναι από τον 902.gr
«Έκρηξη» προκάλεσαν μεταξύ των εργαζόμενων στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Περάματος τα επαναλαμβανόμενα εργατικά ατυχήματα.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 4/7, συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών καθώς μόνο την προηγούμενη μέρα είχαν σημειωθεί δύο ατυχήματα.
Το πρώτο έγινε το πρωί σε επισκευαζόμενο φορτηγό πλοίο με σημαία Παναμά, όπου κατά τη διάρκεια εκτέλεσης θερμών εργασιών, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ανοιχτό κατάστρωμα του πλοίου. Κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς από τα μέλη του πληρώματος του πλοίου και από τα μέλη ιδιωτικής ναυπηγοεπισκευαστικής επιχείρησης, τρεις εργαζόμενοι

, ηλικίας 60, 42 και 33 ετών, υπέστησαν εγκαύματα στα χέρια.
Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ιδιωτικά μέσα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ¨ΑΤΤΙΚΟΝ¨, για την παροχή των πρώτων βοηθειών, από όπου και εξήλθαν ενώ από το λιμεναρχείο Περάματος, που διενεργεί προανάκριση συνελήφθησαν τρία άτομα.
Το δεύτερο ατύχημα έγινε το μεσημέρι σε επισκευαζόμενο με σημαία Κύπρου επιβατηγό- οχηματαγωγό, όπου ένας 38χρονος  τραυματίστηκε στο μικρό δάχτυλο του αριστερού ποδιού, κατά την εκτέλεση εργασιών στο χώρο του κάτω γκαράζ του πλοίου. Ο τραυματίας αρχικά μεταφέρθηκε με ιδιωτικό μέσο στο Κέντρο Υγείας του Κερατσινίου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ», από όπου και εξήλθε.
Μιλώντας στην συγκέντρωση ο Σταύρος Τουμανίδης, πρόεδρος του Σωματείου Ναυπηγοξυλουργών και ο Άκης Αντωνίου, πρόεδρος του Παραρτήματος Πειραιά του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας αναφέρθηκαν υπογράμμισαν ότι τις τελευταίες 10 μέρες σημειώθηκαν τρεις πυρκαγιές σε επισκευαζόμενα πλοία, ενώ ένας εργαζόμενος έχασε μέρος του ενός δακτύλου, σε εργατικό ατύχημα.
Οι δύο ομιλητές αναφέρθηκαν επίσης στον αγώνα που γίνεται για την τήρηση των μέτρων που αφορά την θερμική καταπόνηση. Απαίτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων, την επαναλειτουργία του Κέντρου Υγείας, την επαναλειτουργία του πυροσβεστικού σταθμού στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.
Το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι διοικήσεις των Σωματείων για να καθορίσουν τα επόμενα βήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις