Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Κλήσεις για παράνομη στάθμευση από τον... ουρανό θα πέφτουν στον Πειραιά! Με drones η Δημοτική Αστυνομία θα ελέγχει τους δρόμους

Κλήσεις για παράνομη στάθμευση από τον… ουρανό θα πέφτουν στον Πειραιά!
Αυτό θα γίνει μετά την έναρξη των αεροπεριπολιών, που θα ξεκινήσουν, από τον Σεπτέμβριο, τα δύο drones, που προσέφερε στον Δήμο Πειραιά το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΠ) καθώς όπως τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης θα επιχειρούν, μεταξύ άλλων, «σε θέματα παράνομου παρκαρίσματος»!
Τα δύο drones θα τα χειρίζονται εκπαιδευμένα στελέχη του Δήμου, κυρίως από τις Υπηρεσίες της Δημοτικής Αστυνομίας και Πολιτικής Προστασίας.
Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Τάσος Μαρκαριάν «η Δημοτική Αστυνομία διαθέτει 14 εκπαιδευμένα στελέχη και κάποιους εκπαιδευτές πάνω στη χρήση των drones».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου «τα drones θα είναι συνδεδεμένα με τον θάλαμο επιχειρήσεων του Δήμου Πειραιά και με τον τρόπο αυτό θα είναι σε θέση οι Δημοτικές Υπηρεσίες να επιχειρούν, εφόσον παραστεί ανάγκη, άμεσα στο πεδίο, π.χ. σε περιπτώσεις πυρκαγιάς, πλημμύρας, τροχαίου ατυχήματος, κατάρρευσης κτιρίου, ή και βανδαλισμού δημοτικής περιουσίας με πλήρη σεβασμό στους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας αλλά και κυρίως στον Γενικό Κανονισμό για την Προστασία των Δεδομένων (GDPR)».
Παράλληλα, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης θα επιχειρούν «σε θέματα παράνομου παρκαρίσματος, φθορών, παραβατικών ενεργειών, παρεμπορίου αλλά και στο μέλλον θα μπορούμε να εκτελούμε, με αυτά, και εργασίες τοπογραφίας ή χαρτογράφησης».
«Τα drones θα μπορούν να επιχειρούν σε ζητήματα που προέρχονται από φυσικές καταστροφές, όπως για παράδειγμα μετά από μία έντονη βροχόπτωση ποια σημεία στον Πειραιά έχουν πλημμυρίσει, ή κατά τη διάρκεια μίας αστικής πυρκαγιάς θα έχουμε άμεση εικόνα του συμβάντος», ανέφερε οι δήμαρχος.

@ (Σχόλιο) Εάν ήταν τόσο απλό να λυθούν τα προβλήματα του κυκλοφοριακού, του παραεμπόριου και να υπάρξει πολιτική προστασία με δύο drones δεν θα υπήρχε πουθενά στο κόσμο κανένα πρόβλημα! Ας μην καλλιεργούνται τόσο εύκολα προσδοκίες! Προσοχή όμως στις κλήσεις, που θα πέφτουν από τον ουρανό….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις