Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Θρίλερ σε φορτηγό πλοίο: Νεκρός στη καμπίνα του και κακοποιημένος 37χρονος μάγειρας! Πολλά τα ερωτηματικά

Ένα πραγματικό θρίλερ βρίσκεται σε εξέλιξη σε φορτηγό πλοίο, με τον θάνατο του 37χρονου μάγειρα του σκάφους, που βρέθηκε νεκρός και κακοποιημένος στην αναστατωμένη καμπίνα του.
Η υπόθεση απασχολεί πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης καθώς γύρω από τον θάνατο του άτυχου ναυτικού υπάρχουν μεγάλα ερωτηματικά, που προσπαθούν να απαντήσουν, εδώ λίγες μέρες, οι αρχές του νησιωτικού κράτους της Καραϊβικής, του Τρινιντάντ και Τομπάγκο.
Μεταξύ αυτών των ερωτηματικών είναι το τι έγινε στο τελευταίο ταξίδι του πλοίου από το Σουρινάμ στο Τρινιντάντ και Τομπάγκο; Υπήρχε κάποιος που ήθελε νεκρό τον μάγειρα και για ποιο λόγο;
Αυτά τα ερωτήματα απασχολούν από τα ξημερώματα της Δευτέρας 15/7, όταν κατέπλευσε στο λιμάνι του  Port-of-Spain το με σημαία Αντίγκουα φορτηγό πλοίο «BBC Singapore».
Ήταν περίπου 4.30 τα ξημερώματα όταν ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε στον πράκτορα ότι ο 37χρονος μάγειρας ονόματι Lakunin Oleksandr (ή Oleksandr Lakunin), μάλλον από την Ουκρανία ή τη Ρωσία, δεν απαντούσε καθώς τον ζητούσαν στην καμπίνα του.
Δύο αστυνομικοί επιβιβάστηκαν και στο πλοίο και βρήκαν τον Lakunin, γυμνό στο κρεβάτι του, με εμφανή σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπο και το δεξί του χέρι.
Επίσης, στην καμπίνα του επικρατούσε χάος και φαινόταν ότι είχε λεηλατηθεί σαν κάποιος να έψαχνε κάτι, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν είχε αφαιρεθεί κάτι.

Αμέσως, ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο παρέλαβε τη σωρό του άτυχου άνδρα ενώ ζητήθηκε να γίνει νεκροψία για τον εντοπισμό της ακριβούς αιτίας του θανάτου και ξεκίνησαν έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών.
Οι καταθέσεις από το πλήρωμα δεν βοήθησαν ιδιαίτερα καθώς όπως αναφέρθηκε ο 37χρονος είχε θεαθεί για τελευταία φορά σε κατάσταση μέθης κατά την αναχώρηση του πλοίου από το Paramaribo του Σουρινάμ, στις 13/7 για το λιμάνι του Τρινιντάντ και Τομπάγκο.
Προφανώς αποτελεί ερωτηματικό γιατί δεν αναζητήθηκε ολόκληρη τη μέρα της 14ης Ιουλίου και εάν αναζητήθηκε κανένας δεν θορυβήθηκε από την απουσία του; Επίσης, τι έγινε στη καμπίνα του στη διάρκεια του ταξιδιού;
Οι απαντήσεις απασχολούν τις διωκτικές αρχές ενώ το πλοίο, που διαχειρίζεται γερμανική εταιρεία, φαίνεται να παρέμενε ακόμα και χθες (18/7) στο λιμάνι του Port-of-Spain προφανώς κατ’ απαίτηση των αρχών για την διευκόλυνση των ερευνών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις