Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024

Κριτική από τη Λαϊκή Συσπείρωση στη δημοτική αρχή του Πειραιά για τον έλεγχο της κυκλοφορίας με drones και τις κάμερες

Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή του Πειραιά ασκεί η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση για την απόφασή της να προχωρήσει στον έλεγχο διαφόρων παραβάσεων με drones.
Όπως είχε γράψει το pireas2day.blogspot.gr η δημοτική αρχή παρέλαβε από το ΕΒΕΠ δύο σύγχρονα drones, που μεταξύ άλλων, όπως είχε πει ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης, θα χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο της παράνομης στάθμευσης! (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση του pireas2day.blogspot.gr πατήστε εδώ).
«Η Δημοτική Αρχή Μώραλη αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει σε δυο κομβικές κινήσεις: από τη μία προέβη στην αγορά μέσω χορηγίας από το ΕΒΕΠ δυο υπερσύγχρονων drones που θα αξιοποιηθούν από τη Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της «παραβατικότητας», της «αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών», του «ελέγχου κυκλοφορίας οχημάτων» και της «ενίσχυσης της ασφάλειας των τουριστών» και, από την άλλη, προχωρά στην εγκατάσταση συστήματος παρακολούθησης των εργαζόμενων στο χώρο του αμαξοστασίου της Ρετσίνα στο όνομα της «αντιμετώπισης φθορών και κλοπών»., αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση. Και προσθέτει:
«Η Δημοτική Αρχή, με αυτές τις κινήσεις, συμβάλει στην ενίσχυση της «αστυνομοκρατίας», αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τον κατασταλτικό και τρομοκρατικό της ρόλο ως τμήμα του αστικού Κράτους. Λειτουργεί ως ένας ακόμη κρίκος ενάντια σε δικαιώματα, ελευθερίες και προσωπικά δεδομένα των εργατικών-λαϊκών στρωμάτων του Πειραιά, πάντα με το πρόσχημα της αντιμετώπισης «παραβατικών συμπεριφορών», λειτουργώντας ως χαφιέδικος μηχανισμός ενάντια στον «εχθρό λαό»!
Έτσι, δε διστάζει να προχωρά στην εγκατάσταση καμερών σε εργασιακό χώρο του Δήμου, παρά την αντίθετη άποψη που έχουν εκφράσει ΟΛΑ τα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Πειραιά, στοχοποιώντας τη συνδικαλιστική δράση και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Μάλιστα, οι δικαιολογίες που ακούστηκαν από το Δήμαρχο στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. ήταν πραγματικά «φθηνές», ενώ ακόμα και την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Πειραιά προσπάθησε να τη φέρει στα μέτρα του, προκειμένου να εφεύρει το αφήγημα ότι «ακόμα και το σωματείο συμφωνεί με τη Δημοτική Αρχή, αφού δεν είναι αντίθετο με τοποθέτηση καμερών σε εξωτερικούς χώρους…»
Την ίδια στιγμή, σε μια περίοδο που αυξάνεται η γενικευμένη ανασφάλεια, που είναι ανοικτά μέτωπα του ιμπεριαλιστικού πολέμου σε Μ. Ανατολή και Ουκρανία, που ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης καραδοκεί, με το λιμάνι του Πειραιά να έχει βαρύνουσα σημασία στα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης στο πλευρό των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε., η ύπαρξη drone και η αξιοποίηση τους από τη Δημοτική Αρχή συμβάλει στη δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, στην ενίσχυση του κατασταλτικού ρόλου του Δήμου, στην πρόληψη από μεριάς κράτους ώστε να αντιμετωπιστούν οι όποιες διαμαρτυρίες προκύψουν!
»
«Αυτό που πρέπει να κάνει η Δημοτική Αρχή είναι να αναλάβει τις ευθύνες της και να φτιάξει με το κράτος σχολεία για τον Πειραιά, ελεύθερους χώρους, χώρους άθλησης, βρεφικούς σταθμούς, αντιπλημμυρικά έργα. Αυτά έχει σήμερα ανάγκη ο λαός του Πειραιά και όχι drones ή κάμερες στο γκαράζ του Δήμου. Ας ρίξει βάρος στις λαϊκές γειτονιές του Πειραιά που συνεχώς υποβαθμίζονται έναντι της τουριστικής-επιχειρηματικής «βιτρίνας» του Πειραιά», καταλήγει η ανακοίνωση, με την αιχμηρή υποσημείωση:
«Αν θέλει να αντιμετωπίσει η Δημοτική Αρχή την «παραβατικότητα», ας παρακολουθήσει ποιοι βάζουν υποψηφιότητα με την παράταξη της!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις