Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

Διασώθηκε σαν από θαύμα 40χρονος ψαράς στο νότιο Ατλαντικό! «Ένιωθα ότι πέθαινα και ξαναγεννήθηκα», είπε

Για «θαύμα» μιλάνε κάτοικοι και μέσα ενημέρωσης στη Μαρ ντελ Πλάτα της Αργεντινής για την απίστευτη διάσωση ενός 40χρονου ψαρά, που κατάφερε να μείνει γατζωμένος στη πλώρη του μισοβυθισμένου σκάφους του, το μοναδικό σημείο έξω από το νερό, μέχρι να έρθουν τα σωστικά συνεργεία.
«Ένιωθα ότι πέθαινα και ξαναγεννήθηκα» στα κρύα νερά του Νότιου Ατλαντικού είπε ο 40χρονος Nicolás Banda, στο τοπικό πρακτορείο La Capital για να προσθέσει ότι «νόμιζα κάθε δύο λεπτά ότι θα πεθάνω».
Να σημειώσουμε ότι αυτές τις μέρες η θερμοκρασία του θαλασσινού νερού σε αυτή την περιοχή, που επικρατεί χειμώνας, είναι μικρότερη των 9 βαθμών Κελσίου!
Δυστυχώς, δύο άλλοι σύντροφοί του που επέβαιναν στο σκάφος χάθηκαν στα παγωμένα νερά του νότιου Ατλαντικού.
Το ατύχημα έγινε, το περασμένο Σάββατο 13/7. Στις 9.30 το βράδυ εκείνης της ημέρας το Συντονιστικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του Ναυτικού της Αργεντινής έλαβε σήμα κινδύνου από το σκάφος αθλητικής αλιείας «Proa al Sol I», ένας τύπος μηχανοκίνητου σκάφους που έχει σχεδιαστεί για ψυχαγωγικό ψάρεμα από ψαράδες με καλάμια και πετονιές, με μήκος 6,90 μέτρα και κινητήρα 200 ίππων.
Το σκάφος εντοπίστηκε περίπου 30 ναυτικά μίλια μακριά από τη Μαρ ντελ Πλάτα και έσπευσαν για τη διενέργεια ερευνών ένα σκάφος της Ακτοφυλακής και ένα ελικόπτερο καθώς και βοηθητικά διασωστικά σκάφη.
Περίπου 10 λεπτά πριν από το μεσάνυχτα έφτασε στην περιοχή το εμπορικό φορτηγό πλοίο «NKR Alice» και βρήκε ένα μισοβυθισμένο σκάφος, από το οποίο μόνο η πλώρη του ήταν έξω από το νερό και σε αυτήν ήταν σκαρφαλωμένος ένας άνθρωπος. Αμέσως, έσπευσε ελικόπτερο της ακτοφυλακής και «τράβηξε» τον διασωθέντα, ο οποίος ήταν σε σοκ και υπέφερε από υποθερμία.
Αντίθετα, δύο άλλοι σύντροφοί του που βρίσκονταν στο σκάφος, οι Iván Rohen και Martín Parodi, όπως είπε ο Banda τους είχε δει να βυθίζονται από κάτω και δεν φορούσαν σωσίβιο. Ωστόσο, οι έρευνες συνεχίστηκαν και με ειδικά ηχοεντοπιστικά (σόναρ) χωρίς αποτέλεσμα.
Οι τοπικές αρχές διενεργούν έρευνες για τα αίτια της βύθισης.

•    Με πληροφορίες από το The Maritime Executive, Clarin.com (ισπανόφωνο), La Nation (ισπανόφωνο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις