Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

Μυστήριο στον Ειρηνικό ωκεανό: Ναυτικός χάθηκε για 2 μέρες από το πλοίο και βρέθηκε στο κατάστρωμα!

Φωτό αρχείου
Μια μυστηριώδης υπόθεση εξαφάνισης για δύο μέρες ενός ναυτικού από πλοίο, στον Ειρηνικό ωκεανό, απασχολεί, τις τελευταίες ώρες, τα διεθνή ναυτιλιακά sites.
Όλα ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της 25ης Ιουνίου όταν το με σημαία Παναμά φορτηγό πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου (bulk carrier) «DAIWAN GLORY», χωρητικότητας 35531 τόνων, ανέφερε στην Ιαπωνική ακτοφυλακή ότι ένα μέλος του πληρώματος έπεσε στην θάλασσα, περίπου 607 ναυτικά μίλια νότια του νησιού Γκουάμ, μεταξύ του Γκουάμ και της νήσου Παπούα της Νέας Γουινέας.
Οι τελευταίες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο αγνοούμενος εθεάθηκε, για τελευταία φορά, στις 9.45 το πρωί, να φοράει

πορτοκαλί φόρμα, χωρίς σωσίβιο.
Η Ιαπωνική ακτοφυλακή ενημέρωσε το Κοινό Υποκέντρο Διάσωσης της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ (JRSC) στο Γκουάμ και ξεκίνησε μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του αγνοούμενου ενώ ήδη το «DAIWAN GLORY» διενεργούσε έρευνες σε μια διευρυμένη έκταση στο σημείο, όπου είχε αναφερθεί η εξαφάνιση του ναυτικού.
Γενικά, πάντως, η τηλεφωνική επικοινωνία με το σκάφος δεν ήταν εύκολη λόγω της απόστασης και για αυτό οι ενημερώσεις γίνονταν με mail.
Μέχρι το βράδυ της 25ης Ιουνίου, δύο εμπορικά πλοία, τα «KOTA GABUNG» και «GOLDEN HOPE» εντάχθηκαν στην επιχείρηση έρευνας ενώ την επομένη μέρα ένα ακόμα σκάφος, το «HUPEH», που κατευθυνόταν προς την Αυστραλία, ήρθε για βοήθεια. Επιπλέον, στην επιχείρηση έρευνας εντάχθηκε και ένα δεξαμενόπλοιο μεταφοράς φυσικού αερίου, το «CESI BEIHAI».
Επίσης, γίνονταν έρευνες και από αέρος καθώς η Αυστραλιανή Αμυντική Δύναμη παρείχε για αυτό το σκοπό ένα αεροσκάφος P-8A και η Ακτοφυλακή των ΗΠΑ έστειλε επίσης ένα αεροσκάφος HC-130 Hercules για να βοηθήσει στην έρευνα.

Η περιοχή των ερευνών

Τα πλοία, που συμμετείχαν στην έρευνα, ανέφεραν ότι στην περιοχή επικρατούσαν ισχυροί άνεμοι ταχύτητας 25 κόμβων (6 μποφόρ) αλλά η ορατότητα ήταν καλή στα 10 ναυτικά μίλια. Η θάλασσα ήταν ήρεμη και ζεστή (η θερμοκρασία νερού ήταν περίπου 30 βαθμοί Κελσίου) και αυτό έδινε ελπίδες για να υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στις έρευνες.
Ωστόσο, μετά από έρευνες δύο ημερών, στις 27 Ιουνίου, ο καπετάνιος του «DAIWAN GLORY» ενημέρωσε το Υποκέντρο Διάσωσης στο Γκουάμ ότι ο αγνοούμενος βρέθηκε στο πλοίο!
Μέχρι τώρα, όπως σημειώνουν τα διεθνή ναυτιλιακά sites, δεν έχει δοθεί καμία εξήγηση πως αυτός ο ναυτικός είχε μείνει «αθέατος» στο πλοίο για δύο ολόκληρες μέρες και θεωρήθηκε ότι… εξαφανίστηκε!
Το μυστήριο του Ειρηνικού ωκεανού δεν έχει βρει τη λύση του…..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις