Οι καθυστερήσεις των έργων για την κατασκευή του Μετρό οδηγούν σε απόγνωση του καταστηματάρχες και τους κατοίκους στα Μανιάτικα (Αγία Σοφία) του Πειραιά!
«Αποτέλεσμα της καθυστέρησης είναι η περιοχή να ερημώσει, πάρα πολλές μικρές επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα να έχουν κλείσει, η περιοχή να έχει υποβαθμιστεί και όσες επιχειρήσεις λειτουργούν ακόμα να φυτοζωούν, συσσωρεύοντας χρέη», αναφέρει, χαρακτηριστικά, αναφορά- καταπέλτης, με υπογραφές πολλών κατοίκων της περιοχής.
Εάν προσμετρηθούν και οι επιπτώσεις από τα «λοκντάουν» λόγω της πανδημίας γίνεται φανερό ότι τα γραφόμενα στην αναφορά για οικογένειες, που δυσκολεύονται να συντηρηθούν, δεν είναι διόλου υπερβολικά.
Το έγγραφο με τις υπογραφές των επαγγελματιών και των κατοίκων των Μανιάτικων κατατέθηκε στη Βουλή με αναφορά 5 βουλευτών του ΚΚΕ (Διαμάντω Μανωλάκου, Γιάννης Γκιόκας, Λιάνα Κανέλλη, Χρήστος Κατσώτης και Θανάσης Παφίλης), που απευθύνεται στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος και Υποδομών, ζητώντας να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής.
Συγκεκριμένα, στο κείμενο επισημαίνεται ότι τα έργα του Μετρό άρχισαν το 2014, προκαλώντας αρχικά αισιοδοξία στους κατοίκους για την ανάπτυξη της περιοχής, κλείνοντας με απαγόρευση της κυκλοφορίας των οχημάτων σε κεντρική αρτηρία (Αιτωλικού) με ένα αρχικό σχεδιασμό ότι το έργο θα τελείωνε το 2017.
Ωστόσο, σήμερα, 4 χρόνια αργότερα, με μια σειρά δικαιολογίες, δεν έχει ολοκληρωθεί, με προοπτική να ετοιμαστεί, πλέον, το 2022, «με ένα κόστος πολύ πιο μεγάλο που τελικά θα το πληρώσουμε εμείς μέσω της φορολογίας και θα το καρπωθούν οι μεγάλες τεχνικές εταιρείες κατασκευής του έργου».
«Παρά τις επαναλαμβανόμενες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής, με την πραγματοποίηση συσκέψεων (26.7.2017) με το δήμαρχο, τους υπεύθυνους της Αττικό Μετρό και παρότι δόθηκαν υποσχέσεις για επίσπευση του έργου, για άνοιγμα των δρόμων και καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που έχουν υποστεί, τελικά αυτά αποδείχθηκαν λόγια του αέρα. Ο δήμαρχος έκτοτε «αγνοείται», όλες οι κυβερνήσεις στο όνομα της οικονομικής κρίσης δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον, οι υπεύθυνοι του έργου στις όποιες συναντήσεις κάναμε μας αντιμετώπιζαν υπεροπτικά με περίσσια αναλγησία γιατί από αυτή την κατάσταση κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ (….). Αντίστοιχα έγιναν συναντήσεις και με μέλη κυβερνήσεων, με στελέχη της Περιφέρειας χωρίς κάποιο αποτέλεσμα».
Σύμφωνα, πάντα, με το υπόμνημα όσες επιχειρήσεις δεν έχουν κλείσει, έχουν συσσωρεύσει χρέη σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, ΔΕΚΟ, ενοίκια, με αποτέλεσμα «να κινδυνεύουν κάθε μέρα από πλειστηριασμούς σε τραπεζικούς λογαριασμούς, των σπιτιών τους να δυσκολεύονται να συντηρήσουν την οικογένειά τους και σε συνδυασμό με την αύξηση της φορολογίας, τον ΕΝΦΙΑ, το τέλος επιτηδεύματος που επιβλήθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης η κατάσταση είναι αφόρητη».
Οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής διεκδικούν άμεσα την αποζημίωσή τους από την κάθετη πτώση του εισοδήματος, άνοιγμα της οδού Αιτωλικού και αποκατάσταση του περιβάλλοντος, διαγραφή χρεών σε δημοτικά τέλη, κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τις επιχειρήσεις, αφορολόγητο 12.000€ για κάθε οικογένεια κ.λπ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις
-
Η φωτό είναι από τη DKG Development. «Μαγνήτης» για ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις αποδεικνύεται, τα τελευταία χρόνια, ο Πειραιάς. Μόλις χθες (...
-
«Ρεμπέτικο αντάμωμα» διοργανώνει το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυσή...
-
Μακέτα της αγοράς με το νέο βιοκλιματικό στέγαστρο Η ανάπλαση του παρακείμενου χώρου πίσω από τον Πύργο του Πειραιά, που περιλαμβάνει τη τοπ...
-
Βήμα- βήμα επιδιώκουν οι λιμενικές αρχές να προχωρήσουν για να πέσει «φως» στο θρίλερ, που εξελίσσεται από το απόγευμα της Δευτέρας 28/7, με...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου