Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Τόνοι από μπάζα και απορρίμματα στα σκεπασμένα τμήματα του Κηφισού! Οι 4 δυσκολίες της επιχείρησης καθαρισμού

Καθώς άρχισαν οι πρώτες βροχοπτώσεις που προκάλεσαν μεγάλα προβλήματα στην Αθήνα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για τον καθαρισμό των σκεπασμένων (πλακοσκεπών) τμημάτων του Κηφισού ποταμού αποκαλύπτει τόνους συσσωρευμένων φερτών υλικών, που εμποδίζουν την ροή των ομβρίων υδάτων, με μεγάλο κίνδυνο….
Η επιχείρηση, προϋπολογισμού 1,2 εκατομ. €,  που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί στις 31.10 γίνεται από την Περιφέρεια Αττικής, στα εξής σημεία:

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Όλο το πρόγραμμα του 17ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής στο Κηποθέατρο Νίκαιας. Ελεύθερη είσοδος

Μετά το Ρέντη, το 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής, «κάνει στάση» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας (Κύπρου και Προύσσης).
Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει δωρεάν θεατρικές παραστάσεις κλασικών και σύγχρονων έργων.
Το Φεστιβάλ ξεκινά στις 31 Αυγούστου με  το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη «Ρενδία Λέξις» και το έργο του Άκη Δήμου «Απόψε τρώμε στης Ιοκάστης» σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Ναρλή και το έργο θα παιχτεί και την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου.
Ακόμη το Θεατρικό Εργαστήρι του Δήμου παρουσιάζει το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ  σε μετάφραση Διονύση Καψάλη, σκηνοθεσία Εύης Σιδέρη και μουσική Βάιου Πράπα στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.
Στο φεστιβάλ παίρνουν μέρος οι δήμοι:  Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη, Διονύσου, Μοσχάτου-Ταύρου, Ν. Μάκρης Μαραθώνα, Μαραθώνα.Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 10 Σεπτεμβρίου.
Κατά τη διάρκεια των παραστάσεων όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, καινούργια λευκά είδη τα οποία θα διατεθούν τις πυρόπληκτες οικογένειες της Αττικής.
Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης τονίζει:
«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε το 17ο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου , το οποίο αποτελεί έναν σημαντικό θεσμό για τους δήμους της Αττικής.Το θέατρο αποτελεί έναν από τον πιο ζωντανούς και δημιουργικούς τρόπους έκφρασης και αυτό το φεστιβάλ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους ερασιτέχνες ηθοποιούς των δήμων μας να αναδείξουν το ταλέντο τους και να μοιραστούν τη δουλειά τους με το κοινό. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο δήμος μας συμμετέχει με δυο θεατρικές παραστάσεις και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν για τη διοργάνωση αυτού του φεστιβάλ.Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία και σας προσκαλώ να παρακολουθήσετε αυτές τις παραστάσεις που ετοιμάστηκαν με αγάπη και μεράκι».
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Μουσική παράσταση- αφιέρωμα στο Μάρκο Βαμβακάρη και στο Μιχάλη Γενίτσαρη στις 28/8 στο Πέραμα

Η φωτό παραχωρήθηκε από τον Δήμο
Με την θεατρική μουσική παράσταση «ΤΑ ΚΑΤΑ ΜΑΡΚΟΝ», την Τετάρτη, 28 Αυγούστου, στις 9μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο «ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ», συνεχίζεται το Πολιτιστικό Καλοκαίρι- Φθινόπωρο 2024 του Δήμου Περάματος.
Πρόκειται για μια ρεμπέτικη λειτουργία όπου δύο Άρχοντες της ελληνικής μουσική παράδοσης, ζωντανεύουν στο θεατρικό σανίδι. Είναι ο Μάρκος Βαμβακάρης και ο Μιχάλης Γενίτσαρης, σε μία συγκλονιστική ερμηνεία του Τάκη Χρυσικάκου, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία.
Ξυπνάνε μουσικές μνήμες αλλά και ιστορικές καθώς αυτοί οι δύο σηματοδοτούν σημαίνουσες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας την οποία και βίωσαν κυριολεκτικά στο πετσί τους αλλά και την τραγούδησαν.
Το κείμενο προέκυψε μετά από

Τρίτη 27 Αυγούστου 2024

Εορτασμός 28 και 29/8 στο Ρέντη του πολιούχου Άγιου Ιωάννη. Οι ώρες των λειτουργιών και τι ετοιμάζει ο Δήμος. Η ιστορία των εορτασμών

Η φωτό παραχωρήθηκε από τον
Δήμο Νίκαιας- Ρέντη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιείται και φέτος ο εορτασμός του πολιούχου του Ρέντη Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.
Οι εορταστικές εκδηλώσεις και η καθιερωμένη εμποροπανήγυρη θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 28 και 29 Αυγούστου, γεγονός που θα επιφέρει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Να σημειωθεί ότι τον 19ο αιώνα και τουλάχιστον στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα ο εορτασμός του Αγίου Ιωάννη στου Ρέντη σηματοδοτούσε ένα από τα πιο λαοφιλή πανηγύρια της Αττικής. Χιλιάδες πανηγυριστές συνέρρεαν από παντού για να γιορτάσουν κάτω από τα δένδρα όπου στήνονταν προσωρινά καφεπαντοπωλεία. Ζουρνάδες, νταούλια και  άφθονη ρετσίνα έρρεε στο όνομα της Αποτομής της Κεφαλής του Προδρόμου. Βέβαια, από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας εκεί, μέσα σε καταπράσινα περιβόλια, υπήρχε ένα μικρό εκκλησάκι, του οποίου εξαφανίστηκε σχεδόν κάθε ίχνος του τη δεκαετία του 1970 όταν ανεγέρθηκε ο σημερινός επιβλητικός ναός.
Φέτος, όπως γνωστοποίησε ο Δήμος Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη στο πλαίσιο του εορτασμού του ιερού ναού θα χρησιμοποιηθούν

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Περιπέτεια για ερασιτέχνη ψαρά έξω από τον όρμο Κράκαρη, στο Πολυχώρο Δραπετσώνας. Πως βούλιαξε η βάρκα του

Περιπέτεια για 52χρονο ερασιτέχνη ψαρά στον όρμο Κράκαρη, στον Πολυχώρο Δραπετσώνας.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή ο 52χρονος έπλεε με τη βάρκα του σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή, με κατεύθυνση προς το λιμανάκι των ερασιτεχνών αλιέων στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου.
Ξαφνικά, όπως είπε ο ίδιος, ένας ισχυρός κυματισμός κλυδώνισε δυνατά τη βάρκα, που ανατράπηκε και έπεσε αυτός στην θάλασσα. Προκλήθηκε από

Σάββατο 24 Αυγούστου 2024

Φωτογραφίες από το φλεγόμενο ελληνικό τάνκερ "Σούνιον" μετά την επίθεση από τους Χούτι στην Υεμένη. Σώο όλο το πλήρωμα

Φωτό από το Χ
Ανησυχία για την πρόκληση τεράστιας οικολογικής καταστροφής στην Ερυθρά Θάλασσα προκαλεί η φωτιά, που έχει ξεσπάσει στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο Sounion μετά την επίθεση από τους Χούτι της Υεμένης και την εγκατάλειψή του από το πλήρωμα.
Στο πλοίο, που είναι έμφορτο με περίπου 150.000 τόνους (πάνω από 900.000 βαρέλια) αργού πετρελαίου (μαζούτ), υπάρχουν σε εξέλιξη τρεις φωτιές. Σε περίπτωση βύθισης ή διαρροής του πετρελαίου υπολογίζεται θα χρειαστούν 25 χρόνια για να ανακάμψουν τα αποθέματα ιχθύων στην περιοχή ενώ το κόστος απορρύπανσης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια.
Η επίθεση στο πλοίο έγινε,

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας». Μια εξαιρετική μουσική παράσταση στις 28/8 στο cine ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ με ελεύθερη είσοδο

Την μουσική παράσταση «Τα τραγούδια της Σωτηρίας» παρουσιάζει, την Τετάρτη 28/8, στο cine ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας.
Η εξαιρετική παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πάρκο-θέατρο» και η ΕΙΣΟΔΟΣ είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Στη παράσταση, η Χριστίνα Μαξούρη και τέσσερις εξαιρετικοί λαϊκοί μουσικοί, στήνουν το πάλκο τους και μας προσκαλούν σε ένα ακόμα ταξίδι στη ζωή και τα τραγούδια της Σωτηρίας Μπέλλου.
«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» ξεπερνούν τα όρια της σκηνής και του πάλκου και κινούνται ανάμεσα στη θεατρική παράσταση και τη μουσική βραδιά.
Μέσα σε μία ατμόσφαιρα σχεδόν κατανυκτική, η Χριστίνα Μαξούρη ηθοποιός και ερμηνεύτρια η ίδια, μας μυεί στον κόσμο της Μπέλλου με την χαρακτηριστική, δωρική φωνή της.
Ερμηνεύει αγαπημένα τραγούδια που

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2024

Όλο το πρόγραμμα των μουσικών και θεατρικών παραστάσεων στο Κηποθέατρο Νίκαιας από 28/8 ως 27/9

Θεατρικές παραστάσεις, 17ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής και συναυλίες  θα φιλοξενήσει το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας από τις 28 Αυγούστου έως τις 27 Σεπτεμβρίου.
«Ο Καραγκιόζης Ιππότης» θα ψάξει για «Το Μαγικό Κλειδί» και οι «Μικροί κύριοι-Μικρές   κυρίες» μαζί με τον «Χάνσελ και τη Γκρέτελ» θα αναζητήσουν τον «Θρύλο της Μουλάν». 
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη θεατρικές παραστάσεις για ενήλικες από κλασικά μέχρι σύγχρονα έργα καθώς και συναυλίες με αγαπημένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα.
Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης σημειώνει:
« Το Δημοτικό Κηποθέατρο αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη μας και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι  που μπορούμε να το αξιοποιήσουμε για τη διοργάνωση  αυτού του πολιτιστικού προγράμματος  που διοργανώνει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Παιδείας. Η τέχνη και η μουσική έχουν τη δύναμη να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά και είμαστε σίγουροι ότι το Κηποθέατρο θα γίνει σημείο συνάντησης για όλη την πόλη».
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Δείτε φωτογραφίες: Ένας στόλος βυθισμένων γερμανικών σκαφών του Β Π.Πολέμου έρχεται στην επιφάνεια!

Φωτό: Goran Vesic/ Instagram
Μια μεγάλη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη για την διάσωση, ανέλκυση και απομάκρυνση ενός στόλου σκαφών της ναζιστικής Γερμανίας, που ναυάγησαν στον Δούναβη τις τελευταίες ημέρες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου!
Η μεγάλη, αυτή, επιχείρηση γίνεται από την κυβέρνηση της Σερβίας και όπως γνωστοποίησε με ανάρτησή του στο Instagram ο υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών Γκόραν Βέσιτς ανελκύστηκε ήδη το πρώτο σκάφος.
«Ανασύραμε το πρώτο στρατιωτικό πλοίο των Ναζί από τον Δούναβη, το οποίο ανήκε στους στόλους του Δούναβη και της Μαύρης Θάλασσας της Kriegsmarine (σ.σ. το Πολεμικό Ναυτικό της Ναζιστικής Γερμανίας)», ανέφερε, στην ανάρτησή του, ο Σέρβος υπουργός παραθέτοντας φωτογραφικό υλικό από την ανέλκυση του πρώτου σκάφους.
Η ανάρτηση του Σέρβου υπουργού

Το επόμενο διάστημα, όπως έγραψε, ακόμα ο υπουργός, θα ανελκυστούν άλλα 21 σκάφη, που βρίσκονται στον βυθό του ποταμού εδώ και 80 χρόνια. Σε δεύτερη φάση θα ανελκυστούν από το βυθό αυτής της σημαντικής πλωτής οδού της Κεντρικής Ευρώπης άλλα περίπου 80 σκάφη.
Κάθε πλοίο, που ανελκύεται περνάει από ενδελεχή επιθεώρηση με την αποσυναρμολόγηση και εξουδετέρωση

Κυριακή 18 Αυγούστου 2024

Αρχαίο ναυάγιο 3.300 ετών ανακαλύφθηκε στην ανατολική Μεσόγειο. Τι μετέφερε, τι αποκαλύπτει για τα ταξίδια της εποχής

Αμφορείς από το φορτίο
του πλοίου. Φωτό: Αρχή Αρχαιοτήτων
του Ισραήλ (Israel Antiquities Authority)

Ένα πολύ σημαντικό αρχαίο ναυάγιο ηλικίας 3.300 ετών με το φορτίο του ανακαλύφθηκε, ανέπαφο, 90 χιλιόμετρα (48,5 ναυτικά μίλια) ανοιχτά από τις βόρειες ακτές του Ισραήλ, σε βάθος περίπου 1.800 μέτρων, στον βυθό της ανατολικής Μεσογείου.
Το σπουδαίο εύρημα εντοπίστηκε έγινε στην διάρκεια περιβαλλοντικής έρευνας, με ρομπότ, στον βυθό της θάλασσας από ομάδα της εταιρείας παραγωγής φυσικού αερίου Energean με έδρα το Λονδίνο.
«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης δραστηριότητάς μας για την ανακάλυψη και εξαγωγή φυσικού αερίου από τη βαθιά θάλασσα, διεξάγουμε έρευνες που ελέγχουν διαφορετικές παραμέτρους, χρησιμοποιώντας ένα προηγμένο υποβρύχιο ρομπότ», δήλωσε ο Δρ. Karnit Bahartan, επικεφαλής του περιβαλλοντικού προσωπικού της Energean. Και πρόσθεσε:
«Πριν από περίπου ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια μιας έρευνας, είδαμε ένα ασυνήθιστο θέαμα καθώς φαινόταν να υπάρχει ένας μεγάλος σωρός από… κανάτες στοιβαγμένες στον πυθμένα της θάλασσας. Ήμασταν σε συνεχή επαφή με την Αρχή Αρχαιοτήτων του Ισραήλ και όταν τους στείλαμε τις εικόνες αποδείχθηκε ότι ήταν μια συγκλονιστική ανακάλυψη, πολύ πέρα από αυτό που μπορούσαμε να φανταστούμε».
Όπως έγινε γνωστό το πλοίο με το φορτίο του, εκατοντάδες αμφορείς, χρονολογείται πριν από τον 14ο- 13ο αιώνα π. Χ., δηλαδή πριν από 3.300- 3.400 χρόνια.
Η σημασία του έγκειται στο ότι είναι το πρώτο αρχαίο ναυάγιο, που βρέθηκε σε

Σάββατο 17 Αυγούστου 2024

Ποιές ελλείψεις διαπιστώνουν στο επιβατικό λιμάνι του Πειραιά οι πλοίαρχοι της ακτοπλοίας. Τι αναφέρει έκθεση της ΠΕΠΕΝ

Σειρά ελλείψεων εντοπίζουν στο επιβατικό λιμάνι του Πειραιά οι πλοίαρχοι των πλοίων της ακτοπλοΐας!
Χαρακτηριστική είναι η ανυπαρξία ακόμα και στεγάστρων για την αναμονή των επιβατών σε διάφορα σημεία του λιμανιού! Από εκεί και πέρα φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα στον ηλεκτροφωτισμό των προβλητών, σπασμένες μπίντες, ελλείψεις κατάλληλων προσκρουστήρων για την προστασία των πλοίων κ.α.
Οι σοβαρές ελλείψεις, που περιλαμβάνονται στην ετήσια έκθεση λιμένων για το 2024 της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν. (ΠΕΠΕΝ) αναδεικνύουν την άμεση ανάγκη εκπόνησης προγράμματος παρεμβάσεων από τον ΟΛΠ/ Cosco για την βελτίωση του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της χώρας.
«Οι παρατηρήσεις μας αυτές, μαζί με φωτογραφίες, προέρχονται από τους συναδέλφους Πλοιάρχους όλων των εταιρειών, οι οποίοι είναι οι κατεξοχήν χρήστες των λιμανιών και οι οποίοι με τις γνώσεις και την πείρα τους διαχειρίζονται εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις στην προσπάθειά τους να προσεγγίζουν τα λιμάνια αυτά».
Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην επιστολή προς τον γενικό γραμματέα λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, που συνοδεύει την έκθεση, Και στην οποία τονίζεται ότι πρέπει να γίνουν οι βελτιώσεις που απαιτείται «για την ασφαλέστερη προσέγγιση και παραμονή των πλοίων σε αυτά, αλλά και για την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια των επιβατών».
Ειδικά, για τον Πειραιά στην  έκθεση αναφέρονται τα εξής:

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024

Σάββατο 17/8: Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς το 1944

Η φωτό παραχωρήθηκε από τον Δήμο
Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους Εκτελεσμένους του Μαρτυρικού Μπλόκου της Κοκκινιάς - 17η Αυγούστου 1944 διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024 στις 7 το απόγευμα στη Μάντρα Μπλόκου Κοκκινιάς (Ηλιουπόλεως 102 Α). Θα ακολουθήσουν οι «Τιμητικές Καταθέσεις Στεφάνων σε διάφορα σημεία στην πόλη», μνημονεύοντας τους Αγωνιστές του Μπλόκου.
Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής

Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Συναυλίες με ελεύθερη είσοδο στο θέατρο των Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Αφιέρωμα στις "Τρύπες" (30/8) και Κωστής Μαραβέγιας (2/9)

Με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στο ιστορικό συγκρότημα «ΤΡΥΠΕΣ» ξεκινάει, στις 30/8 στο μεγάλο θέατρο των Λιπασμάτων, η δεύτερη περίοδος Αυγούστου- Σεπτεμβρίου, του Φεστιβάλ της Θάλασσας, που διοργανώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας.
Οι ΤΡΥΠΕΣ αποτέλεσαν έναν από τους κύριους εκφραστές της ελληνόφωνης ροκ σκηνής. Οι στίχοι και η μουσική τους με τη διαχρονικότητα τους προκαλούν έντονα συναισθήματα, όπως τα νιώσαμε την εποχή εκείνη, κάνοντας κάθε συναυλία τους ένα ξέφρενο πάρτυ.
Σκοπός του αφιερώματος «magic bus – ένα tribute στις ΤΡΥΠΕΣ» είναι να ξαναζωντανέψουμε αυτές τις στιγμές, αλλά και να τις ζήσουν όσοι δεν τις γνωρίσαν, μέσα από ένα ξεσηκωτικό πρόγραμμα με τραγούδια από το σύνολο της δισκογραφίας τους.
Η ομάδα του «magic bus» ένα αφιέρωμα στις ΤΡΎΠΕΣ, δημιουργήθηκε και υπάρχει λόγω της μεγάλης αγάπης για αυτή τη μπάντα και τα τραγούδια της που έλειψαν στους ίδιους και το κοινό τους. Το όνειρο ήταν κάποια στιγμή να μπορέσουν να μοιραστούν την χαρά να γνωρίσουν από κοντά όλους τους μουσικούς και αν ήταν δυνατόν, ίσως με κάποιους να είχαν την τιμή να παίξουν έστω και ένα τραγούδι παρέα. Αυτό το όνειρο πριν από λίγο καιρό έχασε ένα μέρος του, με την απώλεια ενός μέλους της μπάντας, του τεράστιου Γιώργου Τόλιου. Με μεγάλη λύπη αλλά και με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, οι «magic bus» αφιερώνουν τις συναυλίες τους, στον άνθρωπο αυτόν, τον Γιώργο Τόλιο.
Άγγελος Σιανίδης : φωνή
Σάκης Μωυσίδης : τύμπανα
Γιώργος Βλαχογιάννης : μπάσο
Γιώργος Καραδήμος : ηλεκτρική κιθάρα
Γιάννης Κράιας : ηλεκτρική κιθάρα
Οργάνωση – Παραγωγή: Musayeta Entertainment
INFO:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

  Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου συνεχίζεται το Φεστιβάλ στη Θάλασσα με μια εμφάνιση- έκπληξη του αγαπημένου τραγοδοποιού Κωστή Μαραβέγια, που μετά από αρκετά χρόνια σε παρατεταμένο tour σε όλη την Ελλάδα, παρέα με την ατρόμητη κι αεικίνητη μπάντα του και μια χούφτα τραγούδια που μας φέρνουν αγκαλιά, μας σέρνουν στο χορό και μας συγκινούν.
Το concept είναι απλό: 9 τύποι μπαίνουν σε ένα βαν, αποβιβάζονται στην πόλη, πιάνουν «πόστο» μπροστά στο όρθιο κοινό και υπόσχονται να μας ιδρώσουν ακόμη κι αν “Το καλοκαίρι έφυγε”.
Ορμώμενος από τη κυκλοφορία του τελευταίου άλμπουμ του, «Portofino», το οποίο αγκαλιάστηκε από κοινό και κριτικούς, αλλά και όλα τα αγαπημένα τραγούδια του από τις προηγούμενες του δουλειές, πάντα συνοδευόμενα από αναπάντεχες διασκευές άλλων δημιουργών, ο Κωστής Μαραβέγιας στήνει την γιορτή του, καλώντας μας να γίνουμε όλοι μέρος της κόντρα στην αγωνία και την αβεβαιότητα της καθημερινότητας!
Τo van team που θα σε πάει Πορτοφίνο:
Νίκος Αγγλούπας – ηλεκτρικό μπάσο
Άγγελος Αγγελίδης – ηλεκτρική κιθάρα
Χρήστος Καλκάνης – κλαρινέτο, σαξοφωνο, πλήκτρα
Demian Gomez – κρουστά, τύμπανα
Jim Staridas – τρομπόνι, πλήκτρα
Σωτήρης Παπάκος & Ανδρέας Κουταλάς – ήχος
Φίλιππος Τρέπας – φωτισμοί
Οργάνωση – Παραγωγή: Musayeta Entertainment
INFO:
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ (ΣΙΛΟ)
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


Κυριακή 11 Αυγούστου 2024

Πολιτιστικό καλοκαίρι στο Πέραμα. Συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις, από 24/8, με ελεύθερη είσοδο. Το πρόγραμμα

Στις θάλασσες του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής έκφρασης θα μας ταξιδέψει το Φεστιβάλ του Δήμου Περάματος, το οποίο, με είσοδο δωρεάν για όλους και για όλες τις εκδηλώσεις,  ανοίγει πανιά το Σάββατο 24 Αυγούστου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 20 Οκτωβρίου.
Σε δηλώσεις του, ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκος, τονίζει:
«Το Φεστιβάλ του Δήμου Περάματος είναι έτοιμο για όλους τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης μας. Για το 2024, βασικό μας στόχο αποτελεί η αναβάθμιση του πολιτιστικού προϊόντος, μέσω της ανάπτυξης και της αξιοποίησης των υποδομών και των καλλιτεχνών που διαθέτει ο Δήμος μας.
Έπειτα από εξαιρετική συνεργασία με τους εργαζόμενους στο Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου μας, με καλλιτέχνες, πολιτιστικούς φορείς και εθελοντές, μετατρέπουμε τον Δήμο μας σε ένα πολιτιστικό φεστιβάλ όλο το καλοκαίρι, που θα μας ταξιδέψει στις αχαρτογράφητες θάλασσες του πολιτισμού και της καλλιτεχνικής έκφρασης.
Με τη συμμετοχή αγαπημένων, νέων ηθοποιών και δημιουργών, το δικό μας Φεστιβάλ είναι εδώ, στην πόλη μας, ξεκίνησε! Πολίτες και επισκέπτες ας το απολαύσουμε στο Πέραμα...Όλοι Μαζί
».
Συνοπτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ είναι:

Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

Τι συζητήθηκε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών για τον Πειραιά. Τι αποφασίστηκε, τα αιτήματα του Δήμου

Μια σειρά από θέματα του Πειραιά, σχετικά με τις μετακινήσεις των πολιτών αλλά και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, με τη συμμετοχή του δήμαρχου Γιάννη Μώραλη και του αντιδημάρχου Δημήτρη Καρύδη.
Στη σύσκεψη, που συγκάλεσε ο υφυπουργός, αρμόδιος για τις Μεταφορές, Βασίλης Οικονόμου συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, στελέχη των διοικήσεων της ΟΣΥ (Λεωφορεία, τρόλεϊ), της ΣΤΑ.ΣΥ (Μετρό, τραμ), του ΟΣΕ, του ΟΑΣΑ, υπηρεσιακοί παράγοντες κ.α.
Στη διάρκειά της μπήκαν στο «τραπέζι» πολλά θέματα, τέθηκαν αιτήματα από πλευράς του Δήμου αλλά, όπως προκύπτει, από ανακοίνωση του Δήμου, συγκεκριμένες αποφάσεις λήφθηκαν για τρία ζητήματα:

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024

Τριπλή επίθεση μέσα σε 24 ώρες σε ελληνόκτητο πλοίο από τους Χούθι στην Υεμένη. Για πρώτη φορά με αντιαρματική βομβίδα!

Χάρτης με το σημείο της επίθεσης
Τρεις επιθέσεις δέχτηκε, μέσα σε ένα 24ωρο, από τους αντάρτες Χούθι στην Υεμένη ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός ανάμεσα στα μέλη του πληρώματος και ήδη όπως έχει ενημερώσει ο πλοίαρχος τη βρετανική ναυτιλιακή υπηρεσία UKMTO το με σημαία Λιβερίας δεξαμενόπλοιο «Delta Blue» συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του.
Η ιδιαιτερότητα αυτής της επαναλαμβανόμενης επιθετικής δραστηριότητας των Χούθι ήταν ότι έγινε για πρώτη φορά χρήση αντιαρματικών ρουκετοβομβίδων (RPGs)
Όπως μεταδίδει το έγκυρο ναυτιλιακό site splash247 η πρώτη επίθεση έγινε στο «Delta Blue» το πρωί της Πέμπτης 8/8, όταν προσεγγίστηκε από δύο μικρά σκάφη, σε λευκό και μαύρο χρώμα, στη μέση του στενού του Μπαμπ ελ-Μαντέμπ, περίπου 45 μίλια νότια από το λιμάνι Αλ Μούχα της Υεμένης. Σε κάθε σκάφος επέβαιναν τέσσερα άτομα, που φορούσαν λευκά και κίτρινα αδιάβροχα και από ένα από αυτά εκτοξεύτηκε ένα RPG, το οποίο

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Δείτε βίντεο: Πως βρέθηκε στο λιμάνι του Πειραιά κοκαίνη αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ!

«Μπλόκο» σε μεγάλο φορτίο κοκαΐνης έγινε, από τις διωκτικές αρχές, στο λιμάνι του Πειραιά.
Η μεγάλη επιχείρηση έγινε μετά από πληροφορίες, που δόθηκαν στις ελληνικές αρχές από τις αντίστοιχες αρχές των ΗΠΑ και οδήγησαν στον εντοπισμό ενός κοντέινερ, που περιείχε κοκαΐνη αξίας  μεγαλύτερης του ενός εκατομμυρίου ευρώ.
Το κοντέινερ ήταν φορτωμένο σε πλοίο, που είχε καταπλεύσει στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά, με νόμιμο φορτίο μπανάνες από το Εκουαδόρ.
Ωστόσο, μετά από έρευνα βρέθηκαν στον

Κυριακή 4 Αυγούστου 2024

Νέο χτύπημα σε εμπορικό πλοίο από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Πιθανόν να είναι ελληνόκητο. Δεν υπάρχουν τραυματίες

Φωτό αρχείου
Μια νέα επίθεση σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα έρχεται να επιβεβαιώσει την αδυναμία των δύναμης των ΗΠΑ- Μεγάλης Βρετανίας να αναχαιτίσουν τις επιθέσεις των Χούτι από την Υεμένη και να προσφέρουν προστασία στην εμπορική ναυτιλία.
Η επίθεση, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Reuters, έγινε το Σάββατο 3/8 και επιβεβαιώθηκε από τη βρετανική ναυτιλιακή υπηρεσία UKMTO και τη βρετανική υπηρεσία ασφαλείας Ambrey.
Όπως έγινε γνωστό το εμπορικό σκάφος χτυπήθηκε από πύραυλο 125 ναυτικά μίλια, νοτιοανατολικά του λιμανιού του Άντεν της Υεμένης, αλλά «δεν παρατηρήθηκαν πυρκαγιές, εισροή νερού ή διαρροές πετρελαίου» και το σκάφος προχωρά στο επόμενο λιμάνι του.
Προηγούμενες αναφορές από την UKMTO και την  Ambrey ανέφεραν ότι το σκάφος μπορεί να χτυπήθηκε από άγνωστο εκρηκτικό, προκαλώντας πιθανώς φωτιά στο πλοίο. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και όλο το πλήρωμα αναφέρθηκε ασφαλές, ανέφεραν οι δύο υπηρεσίες στις συμβουλευτικές τους σημειώσεις.
Η UKMTO πρόσθεσε ότι ήταν το ίδιο σκάφος που προσδιόρισε ως το

Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Πύρινη κόλαση τα μεσάνυχτα στη μαρίνα Ζέας. Στις φλόγες τρία σκάφη. Πως το Λιμενικό διέσωσε 11 άτομα

Πύρινη κόλαση ξέσπασε, χτες τα μεσάνυχτα, στη μαρίνα Ζέας όταν ξέσπασε φωτιά από άγνωστη αιτία σε μια θαλαμηγό, με σημαία Μάλτας, που βρισκόταν πρυμνοδετημένη, στον μόλο μετά το πάρκινγκ της μαρίνας Ζέας.
Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλα τρία κοντινά σκάφη, δύο με σημαία Μάλτας και ένα με σημαία Αγγλίας ενώ οι φλόγες έκαναν τη νύχτα μέρα και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ακούστηκαν εκρήξεις, που διαμόρφωσαν σκηνικό τρόμου.
Πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» την περιοχή καθώς καίγονταν τα πολυεστερικά σκάφη και χρειάστηκε η επέμβαση πλωτών του Λιμενικού Σώματος για να απομακρυνθούν από την προβλήτα 11 άτομα, που

Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την υποβολή αιτήσεων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Κερατσινίου- Δραπετσώνας. Οι δικαιούχοι, οι προθεσμίες

Για ένα ακόμα χρόνο ανανεώνει ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, συνεχίζοντας την προσπάθεια κάλυψης πρωτογενών αναγκών επιβίωσης των κατοίκων του, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να εξασφαλίσουν τα βασικά είδη διατροφής.
Στο πλαίσιο αυτό, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν ως δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου για 6 ΜΗΝΕΣ, μπορούν να υποβάλουν αίτηση από 2/9/2024 έως και 13/9/2024 με τους εξής τρόπους:

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις