Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Πύρινη κόλαση τα μεσάνυχτα στη μαρίνα Ζέας. Στις φλόγες τρία σκάφη. Πως το Λιμενικό διέσωσε 11 άτομα

Πύρινη κόλαση ξέσπασε, χτες τα μεσάνυχτα, στη μαρίνα Ζέας όταν ξέσπασε φωτιά από άγνωστη αιτία σε μια θαλαμηγό, με σημαία Μάλτας, που βρισκόταν πρυμνοδετημένη, στον μόλο μετά το πάρκινγκ της μαρίνας Ζέας.
Η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλα τρία κοντινά σκάφη, δύο με σημαία Μάλτας και ένα με σημαία Αγγλίας ενώ οι φλόγες έκαναν τη νύχτα μέρα και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες ακούστηκαν εκρήξεις, που διαμόρφωσαν σκηνικό τρόμου.
Πυκνοί καπνοί «έπνιξαν» την περιοχή καθώς καίγονταν τα πολυεστερικά σκάφη και χρειάστηκε η επέμβαση πλωτών του Λιμενικού Σώματος για να απομακρυνθούν από την προβλήτα 11 άτομα, που εκείνη την ώρα έκαναν βόλτα δίπλα στην θάλασσα και εγκλωβίστηκαν στον χώρο της πυρκαγιάς,
Τα 11 άτομα επιβιβάστηκαν σε πλωτό και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο της μαρίνας


Οι προσπάθειες κατάσβεσης ξεκίνησαν από το προσωπικό του φορέα της Μαρίνα Ζέας Α.Ε., και στη συνέχεια κατέφθασαν στο σημείο 26 πυροσβέστες με εννέα οχήματα και ένα πλωτό σκάφος της Π.Υ. και τέσσερα ρυμουλκά. Επιπλέον, στην περιοχή έσπευσαν τρία περιπολικά σκάφη του Λιμενικού Σώματος.
Κατά πληροφορίες στην διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης ένας πυροσβέστης παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα, λιποθύμησε και διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.


Από τα τέσσερα σκάφη, το ένα με σημαία Αγγλίας απομακρύνθηκε με ίδια μέσα από το σημείο, έχοντας υποστεί ζημιές στο πρυμναίο τμήμα του.


Αντίθετα, τα άλλα τρία υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές και βυθίστηκαν στο σημείο που ελλιμενίζονταν, προκαλώντας μεγάλη ρύπανση ενώ έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα για την αποτροπή της επέκτασής της.
Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργείται από Λιμενικό Τμήμα μαρίνας Ζέας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις