Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

Περιπέτεια για ερασιτέχνη ψαρά έξω από τον όρμο Κράκαρη, στο Πολυχώρο Δραπετσώνας. Πως βούλιαξε η βάρκα του

Περιπέτεια για 52χρονο ερασιτέχνη ψαρά στον όρμο Κράκαρη, στον Πολυχώρο Δραπετσώνας.
Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος- Ελληνική Ακτοφυλακή ο 52χρονος έπλεε με τη βάρκα του σε απόσταση περίπου 15 μέτρων από την ακτή, με κατεύθυνση προς το λιμανάκι των ερασιτεχνών αλιέων στον Άγιο Γεώργιο Κερατσινίου.
Ξαφνικά, όπως είπε ο ίδιος, ένας ισχυρός κυματισμός κλυδώνισε δυνατά τη βάρκα, που ανατράπηκε και έπεσε αυτός στην θάλασσα. Προκλήθηκε από τα απόνερα ενός επιβατηγού - ταχύπλοου - καταμαράν πλοίου, το οποίο είχε καταπλεύσει στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά.
Για την ανατροπή της βάρκας, που τελικά βυθίστηκε, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Πειραιά και αμέσως έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, της ομάδας ΔΙΑΣ της ΕΛ.ΑΣ., ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού και ένα ρυμουλκό για την παροχή βοήθειας.
Φθάνοντας στο σημείο ένας λιμενικός και δύο αστυνομικοί έπεσαν στην θάλασσα και βοήθησαν να ανασυρθεί στην ακτή ο 52χρονος ψαράς, που είχε τις αισθήσεις του αλλά διακομίστηκε, για προληπτικούς λόγους, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, απ’ όπου εξήλθε αργότερα.
Προανάκριση για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κερατσινίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις