Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Πόσο πληρώνουμε για δημοτικά τέλη στο λογαριασμό του ρεύματος σε κάθε Δήμο. Τα ακριβότερα σε Πειραιά και Κορυδαλλό

Από… γειτονιά σε γειτονιά αλλάζουν τα δημοτικά (ανταποδοτικά) τέλη, που πληρώνουν οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, με άλλους να πληρώνουν ακριβότερα, με αντίστοιχη επιβάρυνση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος και άλλους λιγότερα.
Έτσι, για παράδειγμα, στα Καμίνια, στα όρια των Δήμων Πειραιά και Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη οι κάτοικοι του Πειραιά χρεώθηκαν φέτος για την κατοικία τους 1,63 € ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ) ενώ οι κάτοικοι του Δήμου Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη 1,52€ ανά τ.μ.
Βέβαια, ο Πειραιάς και ο Κορυδαλλός είχαν φέτος τα ακριβότερα δημοτικά τέλη στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά αν και γενικά οι κάτοικοι των Δήμων της περιοχής πληρώνουν περισσότερα για τα τέλη, που χρεώνονται στους λογαριασμούς ρεύματος από ότι οι κάτοικοι της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας ή του Καστρίου!
Είναι γεγονός ότι όλοι οι Δήμοι, άλλοι λιγότερο άλλοι περισσότερο, έχουν κάνει μειώσεις στις χρεώσεις τους την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Ωστόσο, κάποιοι όπως ο Πειραιάς παραμένουν «ακριβοί» ακόμα και με τη νέα μείωση των… τεσσάρων (4) λεπτών που θα γίνει, από τη 1η Ιανουαρίου 2024, καθώς πρόσφατα αποφασίστηκε να μειωθεί ο συντελεστής χρέωσης από 1,63€ ανά τετραγωνικό μέτρο σε 1,59€ ανά τ.μ. κατοικίας (διαβάστε σχετικό ρεπορτάζ του pireas2day.blogspot.gr).
Από… κοντά στις υψηλές χρεώσεις και ο Δήμος Κορυδαλλού, που φέτος χρέωσε την κατοικία με 1,68€ ανά τ.μ.!
Την ίδια ώρα η Αθήνα χρεώνει 1,47 € ανά τ.μ. και όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» ο κάτοικος της Κηφισιάς, της Νέας Ερυθραίας και του Καστριού πληρώνει 1,09€/τ.μ και του Χαλανδρίου 1,25€/τ.μ.
Σε άλλους Δήμους της περιοχής μας:
• Σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα η χρέωση είναι 1,45 €/τ.μ
• Σε Νίκαια- Ρέντη 1,52 €/ τ.μ.
• Σε Πέραμα 1,28€/ τ.μ

Ξεχωριστή περίπτωση η Σαλαμίνα με χρέωση 1,87€/ τ.μ
Ειδικά για τον Πειραιά η παράταξη «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» θεωρεί ότι «για να στηριχθούν έμπρακτα οι συμπολίτες μας πρέπει να επανασχεδιαστεί και να προσεγγιστεί από την αρχή το ζήτημα των τελών με στόχο τη θέσπιση κατηγοριών τόσο αναφορικά με την έκταση των κατοικιών όσο και την περιοχή/κοινότητα».
«Οφείλουμε να λάβουμε υπόψη μας τις πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας όπως και τις πιέσεις που δέχονται καθημερινά από την αυξανόμενη ακρίβεια αγαθών και υπηρεσιών και τη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματός τους», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις