Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Έφτασε στο Κερατσίνι λογαριασμός ΔΕΗ με χρέωση 1.413 ευρώ για κατανάλωση ενός μήνα! Δείτε που πήγε

Λογαριασμός- φωτιά για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος έφτασε στο Κερατσίνι!
Όπως φαίνεται ξεκάθαρα από την ανάλυση του λογαριασμού το ποσό χρέωσης εκτοξεύτηκε εξαιτίας της χρέωσης ρήτρας αναπροσαρμογής ύψους 808 ευρώ!
Έτσι, μόνο για τον μήνα Δεκέμβριο (1/12/2021- 31/12/2021) ο λογαριασμός της ΔΕΗ, που καλείται να πληρώσει

το 1ο Γενικό Λύκειο Κερατσινίου ανήλθε στο ποσό των 1.413 ευρώ, παρότι στον λογαριασμό υπολογίζεται και έκπτωση συνέπειας 189 ευρώ!
Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι όλη την προηγούμενη σχολική χρονιά το συνολικό κόστος κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας (ΔΕΗ) μαζί με τις υπόλοιπες χρεώσεις κυμαινόταν μηνιαίως μεταξύ 500€ έως 700€, έτσι το σχολείο για το έτος 2021 κατέβαλε στη ΔΕΗ το ποσό των 6.489,60€, ένα ποσό που ανταποκρινόταν στο 1/3 των συνολικών εξόδων του σχολείου.
Όμως ο λογαριασμός της ΔΕΗ για το 2022 (από τον Ιανουάριο– και τον Μάρτιο) υπερδιπλασιάστηκε, χωρίς να τροποποιηθεί σημαντικά η κατανάλωση ρεύματος. Συγκεκριμένα στον εκάστοτε λογαριασμό προστέθηκε «ρήτρα αναπροσαρμογής» από 600-800€, όπως διαπιστώνεται στους συνημμένους λογαριασμούς.
Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα έξοδα του σχολείου για κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος να φτάνουν στο 75% των εξόδων του σχολείου (από τον Ιανουάριο ‘22 έως και τον Μάρτιο ‘22), με κίνδυνο, εάν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή, όπως επισημαίνει σε έγγραφό του ο διευθυντής του σχολείου να μη μπορεί το σχολείο να καλύψει τις λειτουργικές του ανάγκες.
 
Ο διευθυντής του σχολείου σε έγγραφό του προς τους βουλευτές Β’ Πειραιά
όλων των κομμάτων σημειώνει ότι «σε επικοινωνία με εκπρόσωπο της ΔΕΗ, πληροφορήθηκε ότι η αύξηση οφείλεται στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) και ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό αφού η απόφαση είναι πολιτική».
Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι μετά από την υπέρογκη αύξηση του λογαριασμού της ΔΕΗ κατά τους τελευταίους τέσσερις μήνες «η σχολική κοινότητα του 1ου Γενικού Λυκείου Κερατσινίου βρίσκεται σε ιδιαίτερα δύσκολή κατάσταση» και «το σχολείο οδηγείται σε οικονομική δυσπραγία και δυσλειτουργία».
«Απαιτείται λοιπόν να δοθεί λύση στο πρόβλημα που μόνο ως προς το 1ο ΓΕΛ Κερατσινίου 400 απασχολεί περίπου ανθρώπους (350 μαθητές/τριες, 35 εκπαιδευτικούς και 6 υπαλλήλους ως βοηθητικό προσωπικό)», αναφέρει ο διευθυντής.
Για το ίδιο θέμα έκανε δήλωση και ο δήμαρχος Δραπετσώνας- Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «οι πρώτοι λογαριασμοί μετά τις αυξήσεις δείχνουν ότι πια το μεγαλύτερο μέρος της κρατικής επιχορήγησης θα πρέπει να πηγαίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του φυσικού αερίου. Τα σχολεία μας δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν».
« Η κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να αναγκάσει τις εταιρίες να εφαρμόσουν ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις σχολικές μονάδες και να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου την ενεργειακή δαπάνη των σχολείων για να μπορούν αυτά να έχουν μια στοιχειώδη λειτουργία», υπογράμμισε ο δήμαρχος
Με βάση το έγγραφο του διευθυντή του σχολείου και τη δήλωση του δημάρχου κατέθεσαν στη Βουλή αναφορές προς τους συναρμόδιους υπουργούς οι βουλευτές Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη, Γιάννης Ραγκούσης και Τρύφωνας Αλεξιάδης καλώντας τους να τοποθετηθούν για το πως προτίθενται να λύσουν το πρόβλημα, που δημιουργείται στα σχολεία.

@ (Σχόλιο) Οι τρεις αναφορές από ισάριθμους βουλευτές Β Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ για το ίδιο θέμα μου δημιουργεί απορία: Γιατί δεν έκαναν μια κοινή ερώτηση ή αναφορά; Τι εξυπηρετούν τρεις διαφορετικές αναφορές για το ίδιο θέμα; Απάντηση δεν περιμένω…..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις