Παρασκευή 1 Απριλίου 2022

Τι απάντησε ο υπ. Δικαιοσύνης στην πρόταση των πειραιωτών για δικαστήρια στο κτήριο του Τελωνείου

Το κτήριο του Τελωνείου. Η φωτό από
το Google Earth

«Σφίγγα» ήταν ο υπουργός Δικαιοσύνης στην απάντησή του προς τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου της πόλης Ηλία Κλάππα, που του μετέφεραν το αίτημα για να εξεταστεί η διαμόρφωση σε δικαστικό μέγαρο του δημοσίου κτηρίου των Τελωνείων, στην Ακτή Κονδύλη 32.
Ο κ. Μώραλης, ο κ. Κλάππας και η αντιδήμαρχος Πειραιά και  μέλος της Επιτροπής του Δήμου Πειραιά για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων, Αθηνά Γλύκα επισκέφθηκαν τον υπουργό Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα και του έθεσαν το αίτημα, που είχε αποφασιστεί, την προηγούμενη εβδομάδα, στο Άτυπο Συμβούλιο πόλης (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση του pireas2day.blogspot.gr πατήστε εδώ).
Μάλιστα, ο δήμαρχος τόνισε ιδιαίτερα ότι «δεν πρέπει να χαθεί καθόλου χρόνος,  ο οποίος πιθανόν να μας οδηγήσει στην απώλεια της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και άρα στην ακύρωση του όλου εγχειρήματος».
Από την πλευρά του ο υπουργός,

όπως αποκάλυψε ο κ. Μώραλης «αν και μας τόνισε ότι ήδη έχει εξεταστεί η λύση των παλιών Τελωνείων, δεσμεύθηκε να ξαναδεί για ακόμα μια φορά το θέμα».
Η φωτό δόθηκε από το Δήμο Πειραιά

Από τα παραπάνω φαίνεται ότι ο υπουργός άφησε «ανοιχτό» το ζήτημα, αποφεύγοντας ν’ αναλάβει οποιαδήποτε δέσμευση, περιοριζόμενος να πει πως θα επανεξεταστεί η πρόταση των φορέων του Πειραιά.
Πειραιώτες έλεγαν ότι πιθανόν ο υπουργός πριν πει οτιδήποτε συγκεκριμένο να έχει συνεννοηθεί με το Μέγαρο Μαξίμου.

Από την πλευρά του ο κ. Κλάππας ζήτησε από το Υπουργείο να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την οικονομική και τεχνική υποστήριξη του έργου και συγκεκριμένα να διερευνήσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και τη δυνατότητα αντιμετώπισης όλων των συναφών τεχνικών ζητημάτων.
Όπως ανέφερε ο ίδιος, οι δικηγόροι Πειραιά αγωνιούν για την άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος των Δικαστηρίων Πειραιά και ελπίζουν ότι δεν θα χαθούν τα κονδύλια που προορίζονται για τον σκοπό αυτό.
«Ωστόσο, αγωνιούν και για την τοποθεσία του νέου Δικαστικού Μεγάρου, το οποίο διαχρονικώς ζητάνε να δημιουργηθεί κοντά στο Κέντρο της πόλης του Πειραιά, κοντά σε μέσα σταθερής τροχιάς και να έχει την εμβληματικότητα που ταιριάζει στη Δικαιοσύνη και στην πόλη», ανέφερε ο κ. Κλάππας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις