Τραγικές συνθήκες επικρατούν για τους υπηρετούντες αστυνομικούς στο Τμήμα Ασφαλείας Καμινίων – Ν. Φαλήρου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των κατοίκων των Γ’, Δ και Ε’ Δημοτικών Διαμερισμάτων Πειραιά.
Το αγωνιώδες «σήμα κινδύνου» για τους αστυνομικούς και τους κατοίκους των παραπάνω περιοχών εκπέμπει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά και μεταφέρουν, με αναφορά τους προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο βουλευτής Α’ Πειραιά και τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θοδωρής Δρίτσας και ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Τρύφων Αλεξιάδης.
Στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει πως
«Οι αφανείς αυτοί ήρωες της καθημερινότητας, δίνουν όλο τους τον εαυτό και καταβάλουν καθημερινά υπερπροσπάθεια για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τις υπηρεσίες που χρειάζεται για να είναι αυτή ασφαλής», σημειώνει η Ένωση. Και θέτει τα εξής ερωτήματα:
1. «Πώς είναι δυνατόν να λειτουργήσει μια Υπηρεσία, προς όφελος του πολίτη για το έννομο αγαθό της ασφαλείας τόσο του ιδίου αλλά και της περιουσίας του, όταν δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανελαστικές καθημερινές υποχρεώσεις;
2. Πώς είναι ανθρωπίνως δυνατό οι συνάδελφοι υπηρετούντες εκεί να εργαστούν και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους με δύναμη 9 αστυνομικών, όταν καθημερινά κατά μέσο όρο χρειάζονται τουλάχιστον 18 Αστυνομικοί περίπου;
3. Γιατί να καταστρατηγείτε, υπό αυτές τις απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, το ωράριο εργασίας και τα κατοχυρωμένα με Προεδρικά Διατάγματα εργασιακά δικαιώματα των μελών μας;»
Ακολούθως, η Ένωση ομιλεί για απάνθρωπες εργασιακές συνθήκες, για καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπηρετούντων μελών της, καθώς για την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν για να προσφέρουν στην τοπική κοινωνία τις υπηρεσίες που χρειάζεται για να είναι αυτή ασφαλής. Απαιτεί δε την άμεση λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενίσχυση της πραγματικής αστυνόμευσης της περιοχής και του Τμήματος Ασφαλείας.
Ο Θοδ. Δρίτσας και ο Τρ. Αλεξιάδης ζητούν απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και ενημέρωση σχετικά με την ανταπόκρισή του στο δίκαιο αίτημα των αστυνομικών υπαλλήλων.
@ (Σχόλιο) Σε ανάρτησή μας (για να τη δείτε πατήστε εδώ) παρουσιάζαμε το ερευνητικό πρόγραμμα, που υλοποιείται στον Πειραιά, σε συνεργασία του Δήμου και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με άξονα μία ειδική Μονάδα Ενημέρωσης Θυμάτων Εγκληματικότητας (Μ.Ε.Θ.Ε.). Στόχος- λέει- του προγράμματος, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκό πρόγραμμα με περίπου 4 εκατομ. € είναι η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας του πολίτη.
Ερώτηση (και όποιος θέλει απαντάει): Εάν υπάρχουν τόσα προβλήματα στις αστυνομικές υπηρεσίες, όπως αυτό, που αναφέρεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Πειραιά πως θα εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη; Ο Δήμος θα βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου