Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021

Ποιοί μονομαχούν για την θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά. Ποιός συνδυασμός πλειοψήφισε

 Δύο μονομάχοι θα διεκδικήσουν, την ερχόμενη Κυριακή, σε επαναληπτική ψηφοφορία την θέση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά (ΔΣΠ).
Πρόκειται για τους κυρίους

Ηλία Ι. Κλάππα, επικεφαλής του συνδυασμού «Δικηγορική Συνεργασία», ο οποίος έλαβε 385 ψήφους και Πολυχρόνη Γ. Περιβολάρη, επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμαχία για την Ανανέωση», ο οποίος έλαβε 384 ψήφους.
Όπως φαίνεται και από τη μεταξύ τους διαφορά της μίας, μόλις, ψήφου η αναμέτρηση θα έχει χαρακτήρα «ντέρμπι» με το ρυθμιστικό ρόλο να έχουν οι ψηφοφόροι του κ. Γιώργου Καραμιζάρη, ο οποίος έλαβε 330 ψήφους και ηγείτο του συνδυασμού «Ανεξάρτητοι Δικηγόροι Πειραιά». Να σημειωθεί ότι απ’ αυτόν τον συνδυασμό προήλθαν τα τελευταία χρόνια οι Πρόεδροι του ΔΣΠ, με πρώτο τον κ. Στέλιο Μανουσάκη και εν συνεχεία και μέχρι τώρα τον κ. Γιώργο Σταματογιάννη.
Ανάλογα, θα καθορίσουν τις εξελίξεις και οι ψηφοφόροι των δύο άλλων υποψηφίων Προέδρων, του κ. κ. Παναγιώτη Σαπουντζάκη, επικεφαλής του συνδυασμού Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων, που έλαβε 78 ψήφους και του κ. Σωτήρη Μπούρου, επικεφαλής του συνδυασμού Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Αλλαγή στον ΔΣΠ, που έλαβε 65 ψήφους.

Το νέο ΔΣ
Στην άλλη κάλπη για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πλειοψήφησε ο συνδυασμός του κ. Περιβολάρη «Συμμαχία για την Ανανέωση», που έλαβε 433 ψήφους (σ.σ. δηλαδή περισσότερους απ' όσους έλαβε ο κ. Περιβολάρης για την θέση του Προέδρου) και κατέκτησε 6 έδρες στο νέο ΔΣ.
Αντίθετα, ο συνδυασμός «Δικηγορική Συνεργασία» περιορίστηκε στη τρίτη θέση παίρνοντας 239 ψήφους (σ.σ. δηλαδή λιγότερους από όσους έλαβε για την θέση του Προέδρου ο κ. Κλάππας) και καταλαμβάνει 4 έδρες στο νέο ΔΣ.
Στην δεύτερη θέση με 373 ψήφους βρέθηκαν οι Ανεξάρτητοι Δικηγόροι Πειραιά, που καταλαμβάνουν 5 έδρες.
Έπεται η Αγωνιστική Συσπείρωση με 112 ψήφους που κατέκτησε 2 έδρες στο νέο ΔΣ και ο συνδυασμός Ενωτική Πρωτοβουλία Δικηγόρων για την Αλλαγή στο ΔΣΠ που με 75 ψήφους κατέκτησε μία έδρα.

Η αποχή
Στα αξιοσημείωτα πάντως του πρώτου γύρου των εκλογών του ΔΣΠ ήταν και η μεγάλη αποχή, που έφτασε σε ποσοστό 44,15%.
Συγκεκριμένα, επί 2.285 εγγεγραμμένων δικηγόρων προσήλθαν και ψήφισαν 1.276. Στην κάλπη για τον Πρόεδρο βρέθηκαν 1.242 έγκυρα ψηφοδέλτια ενώ στην κάλπη για το ΔΣ βρέθηκαν κατά 10 ψηφοδέλτια λιγότερα τα έγκυρα (1.232).



•    Για την ανάδειξη του νέου Προέδρου θα διεξαχθεί επαναληπτική ψηφοφορία την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου 2021 και τη Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις