Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

ΤΩΡΑ: Το δικαστήριο απέρριψε αίτημα για να κηρυχθεί παράνομη η απεργία των εργαζόμενων στο λιμάνι

Απορρίφθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Πρωτοδικείο Πειραιά αίτημα για να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζόμενων στο εμπορικό λιμάνι του Πειραιά.
Η απόφαση εκδόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 28/10 και σύμφωνα, πάντα, με πληροφορίες το δικαστήριο απέρριψε, για τυπικούς λόγους, προσφυγή της εταιρείας DPPort Services, που έχει αναλάβει υπεργολαβικά την εκτέλεση των εργασιών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά και ζητούσε να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζόμενων.
Όπως έχει γράψει αναλυτικά το pireas2day.blogspot.gr (για να διαβάσετε τις σχετικές αναρτήσεις πατήστε εδώ και εδώ) οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε απεργιακές κινητοποιήσεις μετά τον θάνατο του 45χρονου συναδέλφου τους Δημήτρη Δαγκλή από γερανογέφυρα με αίτημα την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.
 Την Τετάρτη συνάντηση εκπροσώπων των εργαζόμενων με εκπροσώπους της Cosco κατέληξε σε αδιέξοδο και αποφασίστηκε η συνέχιση για άλλο ένα 24ωρο της απεργίας.
Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους του Πειραιά ενώ νέα μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης
Το πρωί της Πέμπτης 28/10 έγινε η προσφυγή στο Πρωτοδικείο Πειραιά και μετά την απόρριψή της αναμένεται να ληφθεί απόφαση από το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ για το εάν θα υπάρξει συνέχεια των κινητοποιήσεων. Πάντως για τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί να γίνει μοτοπορεία από το ΣΕΜΠΟ και μισή ώρα αργότερα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά από το Υπουργείο Ναυτιλίας.
«Ο αγώνας μας για να μην πάει χαμένο του αίμα του εργάτη συνάδελφου μας συνεχίζεται» τονίζει το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ το οποίο επισημαίνει: «Ο αγώνας μας για να μη πάει χαμένο του αίμα του εργάτη συνάδελφου μας συνεχίζεται. Οι COSCO – DPORT, προκλητικά αρνούνται να ικανοποιήσουμε τα δίκαια αιτήματα μας για να μη θρηνήσουμε άλλον εργάτη».
 Τα αιτήματα του Σωματείου είναι τα εξής
:
• 6ωρες πόστες
• Κατάργηση των κόντρα βαρδιών
• Μετατροπή όλων των συμβάσεων σε πλήρους απασχόλησης. Να μη κυνηγάμε το μεροκάματο από δω και από εκεί για να τα βγάλουμε πέρα, σκοτωμένοι από το άγχος, τη πίεση να ζήσουν οι οικογένειές μας
• Επιτροπές Υγιεινής και Ασφάλειας από τους εργαζόμενους

Στο μεταξύ ερώτηση για τις συνθήκες του ατυχήματος και τον τρόπο ενημέρωσης των ΜΜΕ από το Υπουργείο Ναυτιλίας κατέθεσε, στη Βουλή, προς τους συναρμόδιους υπουργούς, η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΜέΡΑ25 Φωτεινή Μπακαδήμα

Οι φωτογραφίες και το βίντεο είναι από τη σελίδα του ΠΑΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις