Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2021

ΣΗΜΕΡΑ: Μεγάλη μοτοπορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας από εργαζόμενους στο λιμάνι του Πειραιά. ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νεότερες εξελίξεις: Νέα  προσφυγή έγινε στα δικαστήρια από την πλευρά; της εργοδοσίας για να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζόμενων στο ΣΕΜΠΟ.
Η νέα προσφυγή γίνεται λίγες ώρες μετά την απόρριψη προηγούμενης για τυπικούς λόγους.
Την επόμενη ώρα ξεκινάει η εκδίκασή της.

  • Περίπου στις 11.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε τελικά συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας με το σωματείο εργαζομένων ΕΝΕΔΕΠ.
    Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων γνωστοποίησαν στον υπουργό τα αιτήματά τους, για την λήψη μέτρων ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

    Αργότερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση, κατά πληροφορίες με τηλεδιάσκεψη, των εκπροσώπων των εργαζόμενων με εκπροσώπους φορέων των χρηστών, στην οποία δεν πήρε μέρος τελικά εκπρόσωπος του Υπουργείου Ναυτιλίας.

    Ακόμα, δε, δεν έχει διευκρινιστεί εάν σε αυτή την συνάντηση συμμετείχε και εκπρόσωπος της εργοδοσίας.

Μεγάλη μοτοπορεία εργαζομένων στο λιμάνι του Πειραιά έφτασε, το πρωί, στο υπουργείο Ναυτιλίας ενώ το εμπορικό λιμάνι παραμένει κλειστό για 4η μέρα μετά τον τραγικό θάνατο του λιμενεργάτη Δημήτρη Δαγκλή από γερανογέφυρα.
Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων του Πειραιά αποφάσισαν την συνέχιση της απεργίας τους, με αίτημα τη λήψη μέτρων ασφαλείας κατά την εργασία τους, μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου, με την οποία απορρίφθηκε προσφυγή της DPPort Services, που ζητούσε να

κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ)
Έτσι, το εμπορικό λιμάνι παρέμεινε κλειστό και σήμερα, Παρασκευή 29/10, ενώ οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν μοτοπορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας, όπου στις 9.30 το πρωί ξεκίνησε συνάντηση με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη.
Για το μεσημέρι προγραμματίστηκε νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή της DPPort Services, την εταιρεία, που έχει αναλάβει υπεργολαβικά την εκτέλεση των εργασιών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ και την ΣΕΠ ΑΕ, τη θυγατρική της Cosco, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση των δύο προβλητών πριν ακόμα περάσει στη κινέζικη εταιρεία ολόκληρος ο ΟΛΠ.
Κατά πληροφορίες οι εργαζόμενοι είχαν ενημερωθεί ότι η συνάντηση θα γινόταν στο Υπουργείο, με την συμμετοχή εκπροσώπου του Υπουργείου και σε αυτήν παραδόξως έχουν κληθεί και οι χρήστες του λιμανιού, σε μια εμφανή προσπάθεια να υπάρξει άλλη μια πλευρά, που θα ασκήσει πίεση στους εργαζόμενους για αναστολή των κινητοποιήσεών τους.
Συνδικαλιστικοί κύκλοι σχολίαζαν αρνητικά την πρόσκληση των εργαζόμενων σε συνάντηση με τους χρήστες του λιμανιού ως μια άστοχη και επικίνδυνη κίνηση καθώς οι χρήστες δεν μπορεί να έχουν λόγο για το εάν πρέπει να ληφθούν ή όχι μέτρα ασφαλείας στο λιμάνι, όπως για παράδειγμα δεν μπορεί να έχουν λόγο οι επιβάτες του Μετρό εάν πρέπει να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση για τους εργαζόμενους σε κάποια απεργία τους.......
Στο μεταξύ νέα ανακοίνωση στήριξης του αγώνα των εργαζόμενων εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.
"Καλούμε την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να σταματήσει να στηρίζει την αυθαιρεσία στο λιμάνι, να επιβάλει συνθήκες ασφαλούς εργασίας και να σεβαστεί τις επιλογές των εργαζομένων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις χωρίς παρεμβάσεις υπέρ της εργοδοσίας. Ο αγώνας των εργαζομένων είναι δίκαιος και θα είναι νικηφόρος", αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις