Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

Τα τεστ για τον κορονοϊό διέψευσαν τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για Κερατσίνι- Δραπετσώνα

Μείζον θέμα δημιουργείται για την κυβέρνηση σχετικά τα μέτρα που λαμβάνονται για την πρόληψη της πανδημίας για τον «κορονοϊό» μετά τα αποτελέσματα των μαζικών τεστ σε Κερατσίνι- Δραπετσώνα.
Όπως είναι γνωστό την περασμένη μόλις εβδομάδα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα πολιτικής προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στις ημερήσιες ανακοινώσεις του είχε κατατάξει το Κερατσίνι και την Δραπετσώνα σε ένα σύνολο 8 περιοχών, που όπως είχε πει παρουσίαζαν αυξημένο υιικό φορτίο και ως εκ τούτου άφηνε «ανοιχτό» το ενδεχόμενο επιβολής του πιο αυστηρού λοκντάουν (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ).
Ωστόσο, την Κυριακή 3/1, όπως ήταν προγραμματισμένο πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Λιπασμάτων rapid tests σε επιβαίνοντες σε οχήματα. Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας είχε καλέσει τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή και όπως προκύπτει από νεότερη ανακοίνωση του Δήμου «η διαδικασία κύλησε ομαλά, διενεργήθηκε έλεγχος σε 459 συμπολίτες μας και βρέθηκαν 5 θετικά δείγματα».
«Παρά τη φημολογία των προηγούμενων ημερών, τα αποτελέσματα από τη συγκεκριμένη δειγματοληψία ήταν καλά», αναφέρει η ανακοίνωση του Δήμου.
Οπότε τα ερωτήματα που ανακύπτουν, εύλογα, είναι:
1)    Με τι στοιχεία ο υφυπουργός κατέταξε το Κερατσίνι και τη Δραπετσώνα σε περιοχές με αυξημένο υιικό στοιχείο και πως επιβάλλονται τα διάφορα μέτρα (αυστηρό λοκντάουν κ.λπ);
2)    Πόσα θα είχαν αποφευχθεί εάν υπήρχε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προληπτικών ελέγχων;
Συνεχίζοντας ο Δήμος σημειώνει:
1.    Προς τους πολίτες: «παρά την κούραση μας, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης της νόσου. Αυτό είναι το δικό μας καθήκον»
2.    Προς την κυβέρνηση: «να συνεχίσει του προληπτικούς ελέγχους πιο έντονα και επαναλαμβανόμενα, να ενισχύσει τις δομές υγείας με προσωπικό που είναι απαραίτητο για την περίθαλψη των νοσηλευόμενων και ταυτόχρονα να λάβει δραστικά μέτρα για την ενίσχυση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από τις συνέπειες της πανδημίας».
 
@(Σχόλιο): Προς Χρ. Βρεττάκο (δήμαρχο Κερατσινίου- Δραπετσώνας): Που βρήκατε τη «φημολογία των προηγούμενων ημερών»; Από επίσημες ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά δεν ακούσαμε ότι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα έχουν αυξημένο υιικό φορτίο; Ανακοίνωση του Δήμου δεν ακολούθησε που ανέφερε το ίδιο πράγμα; Σε ποια «φημολογία» αναφέρεστε; Κάθε εξήγηση δεκτή....


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις