Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020

Προσοχή! Κερατσίνι και Δραπετσώνα ένα βήμα πριν το σκληρό λοκντάουν! Τι λέει ο Δήμος

Ανησυχία έχουν προκαλέσει στους κατοίκους του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την ύπαρξη αυξημένου υιικού φορτίου, που μπορεί να οδηγήσουν σε ένα «σκληρό» λοκντάουν, ανάλογο με αυτό της Ελευσίνας, της Μάνδρας και ορισμένων άλλων περιοχών.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε, σχετικά, τον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας και προχώρησε σε ανακοινώσεις, που αφορούν συνολικά 8 περιοχές, οι οποίες είναι κυριολεκτικά στο κόκκινο και βρίσκονται ένα βήμα πριν το σκληρό lockdown.
Από την πλευρά του ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας «απαντάει» με μια αναλυτική ανακοίνωση- πρόσκληση προς τους κατοίκους για την εφαρμογή των μέτρων αλλά και για τη συμμετοχή τους στο δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί, την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έτσι ώστε "να αποκτήσουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης".
Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03/01 από τις 10:00 έως τις 15:00, στο χώρο των Λιπασμάτων (είσοδος από Υδατόπυργο) από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τη μέθοδο «drive through» "έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης", όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα, πάντως, με τις ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα βρίσκονται ανάμεσα σε 8 περιοχές στις οποίες δεν υποχωρεί το υιικό φορτίο και βρίσκονται στο μικροσκόπιο ειδικής ανάλυσης για να κάνει- με τη σειρά του- ιδιαίτερη έκκληση να τηρούν τα μέτρα οι κάτοικοι των περιοχών.
Οι περιοχές αυτές είναι: Κερατσίνι, Δραπετσώνα, Περιστέρι, Ίλιον, Αχαρνές, Ζεφύρι, Φλώρινα και Κάλυμνος.
Σε ανάλογες περιπτώσεις τα μέτρα, που λαμβάνονται μεταξύ άλλων είναι:
•    Απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός των ορίων των συγκεκριμένων περιοχών, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
•    Από τις 18:00΄έως τις 05:00΄απαγορεύεται οποιαδήποτε μετακίνηση πολιτών εντός του δήμου/κοινότητας.
•    Αναστέλλεται η πραγματοποίηση θρησκευτικών τελετών.
•    Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων (λιανεμπορίου, clickaway κ.λπ.).

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στην ενημέρωση, που είχε από τον υφυπουργό για τα στοιχεία, που αφορούν την πόλη και σημειώνει:
«Για το λόγο αυτό, συνεχίζοντας να προστατεύουμε τους δικούς μας ανθρώπους απαιτείται τις επόμενες μέρες να είμαστε προσεκτικοί και να τηρούμε ακόμη πιο έντονα τα μέτρα ατομικής προστασίας.
Φοράμε μάσκες. Τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις. Αποφεύγουμε άσκοπες μετακινήσεις  σε χώρους που υπάρχει ενδεχόμενο υπερσυγκέντρωσης.
 Περιμένοντας οδηγίες από το αρμόδιο υπουργείο, σας καλούμε την Κυριακή 03/01 από τις 10:00 έως τις 15:00, στο χώρο των Λιπασμάτων (είσοδος από Υδατόπυργο) στο δωρεάν δειγματοληπτικό έλεγχο που θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ με τη μέθοδο «drive through» έτσι ώστε να αποκτήσουμε μια πιο σαφή εικόνα της κατάστασης.
 Προσέχουμε τους εαυτούς μας και τους συνανθρώπους μας με υπευθυνότητα και σεβασμ
ό»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις