Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2021

Χωρίς τη λάμψη των περασμένων χρόνων ο εορτασμός των Θεοφανίων στον Πειραιά

Χωρίς τη λάμψη των περασμένων χρόνων γιορτάστηκαν στον Πειραιά τα Θεοφάνια.
Όπως αποφάσισε, το βράδυ της Τρίτης, η Ιερά Σύνοδος και γνωστοποίησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος στον πρωθυπουργό πραγματοποιήθηκε, κανονικά, η Θεία Λειτουργία στις εκκλησίες, στις οποίες επιτράπηκε η είσοδος σε λίγο κόσμο αλλά δεν έγινε ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων.
Στον Πειραιά η επίσημη δοξολογία τελέστηκε χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Σεραφείμ στο μητροπολιτικό ναό της Αγίας Τριάδας ενώ για πρώτη φορά δεν έγινε ούτε συμβολικά ο Αγιασμός των Υδάτων.
Στο εσωτερικό της εκκλησίας υπήρχε λίγος κόσμος, φορώντας μάσκες και τηρώντας τις καθορισμένες αποστάσεις ενώ αρκετοί πιστοί βρέθηκαν έξω από το ναό, ακούγοντας τη λειτουργία από τα μεγάφωνα και αναμένοντας να πάρουν Αγιασμό. Η παρουσία της Αστυνομίας ήταν διακριτική και περιορίστηκε σε συστάσεις.
Η δοξολογία ολοκληρώθηκε περίπου στις 11 το πρωί με ένα σύντομο μήνυμα του Μητροπολίτη, ο οποίος υπεραμύνθηκε της τέλεσης του μυστηρίου της Θείας Κοινωνίας για να προσθέσει ότι η Αθανασία προσφέρεται σε όσους έχουν πραγματικά μετανοήσει και δέχονται την Αγία Κοινωνία.
Ο ίδιος μνημόνευσε τους ναυτικούς και τη συμβολή της Ναυτιλίας στη χώρα αλλά και τους υγειονομικούς για το δύσκολο έργο τους.
Δυστυχώς, με όλα αυτά, ο Πειραιάς δεν είχε φέτος την λάμψη που του αναλογεί σε αυτή τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης ως πρώτο λιμάνι της χώρας και για πρώτη φορά, τουλάχιστον μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν έγινε τελετή του Αγιασμού των Υδάτων, δίνοντας μια θλιβερή εικόνα στην έρημη προβλήτα του Αγίου Σπυρίδωνα.

Το βίντεο που ακολουθεί με στιγμιότυπα από τη λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδας είναι από το CNN Greece


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις