Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Με το παλαιό σύστημα (μοριοδότηση) η εισαγωγή στο Λιμενικό μέχρι να γίνει η εισαγωγή μέσω Πανελληνίων...

Με το παλαιό σύστημα (μοριοδότηση) θα γίνεται η εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος μέχρι να ξεκινήσει η εισαγωγή μέσω Πανελληνίων εξετάσεων.
Αυτό προβλέπεται ως «μεταβατική διάταξη» σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, δημιουργώντας ερωτηματικά για το εάν «παγώνει» η διαδικασία εισαγωγής μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, που έχει οριστεί να ξεκινήσει από το ακαδημαϊκό έτος 2019- 2020.
Η εισαγωγή μέσω Πανελληνίων υπήρξε μια πραγματική τομή, που μετά από πολλά χρόνια αναβλητικότητας θεσμοθετήθηκε, το 2017, (ν. 4504/2017, ΦΕΚ A΄ 184/2017) και πέρυσι το καλοκαίρι εκδόθηκαν τα αναγκαία εφαρμοστικά Προεδρικά Διατάγματα (75/2018 και 76/2018), που αφορούν την Οργάνωση και τη Λειτουργία της Σχολής Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής και της Σχολής Δοκίμων Λιμενοφυλάκων, καθώς και την ένταξη των δύο σχολών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στην πρώτη σχολή η φοίτηση θα έχει διάρκεια 4 ετών, αντί εννέα μηνών και στη δεύτερη σχολή η διάρκεια φοίτησης θα είναι στο εξής δύο χρόνια αντί για έξι μήνες.
 Στο πλαίσιο της αναβάθμισης και του εκσυγχρονισμού των Σχολών ετοιμάζονται νέα προγράμματα σπουδών, προς αντικατάσταση των σημερινών, οι προδιαγραφές των οποίων ανταποκρίνονταν στις προδιαγραφές των δεκαετιών του ‘50 και του '60.
Με αυτά τα Προεδρικά Διατάγματα προβλεπόταν ότι από το ακαδημαϊκό έτος 2019- 2020 θα ξεκινούσε η εισαγωγή στις παραπάνω Σχολές μέσω των Πανελληνίων εξετάσεων και θα περιλαμβάνονταν στο Μηχανογραφικό, που συμπληρώνουν οι μαθητές.
Ωστόσο, με το νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στη Βουλή, (άρθρα 24 και 25) προβλέπεται ότι «κατ’ εξαίρεση και έως την εισαγωγή στην Παραγωγική Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων της πρώτης εκπαιδευτικής σειράς, δύναται να προκηρυχτεί με απόφαση του Αρχηγού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ διαγωνισμός με εφαρμογή του συστήματος μοριοδότησης των υποψηφίων προκειμένου να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις Αξιωματικών».
Το ίδιο αναφέρεται και για την εισαγωγή στη Σχολή Δοκίμων Λιμενοφυλάκων.
Παραπέρα, καθορίζεται ποιοι έχουν δικαίωμα να καταθέσουν δικαιολογητικά, η κατανομή των θέσεων κ.λπ

@ Ας ελπίσουμε ότι εδώ δεν θα ισχύσει το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» και από του χρόνου τα παιδιά θα μπορούν να εισέρχονται στο Λιμενικό μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων, όπως γίνεται σε στρατιωτικές σχολές, Αστυνομία κ.λπ. Γιατί το Λιμενικό να αποτελεί ακόμα την (δυσάρεστη) εξαίρεση;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις