Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο ξεκινά το παρθενικό ταξίδι του από το Πειραιά με... πρόσκρουση σε προβλήτα!

Με μια ελαφριά πρόσκρουση σε προβλήτα του λιμανιού του Πειραιά θα ξεκινήσει το παρθενικό ταξίδι του το νορβηγικό κρουαζιερόπλοιο «Viking Jupiter»!
Το νεότευκτο πλοίο καταπλέοντας το πρωί της Πέμπτης στο πρώτο λιμάνι της χώρας προκειμένου να προετοιμαστεί για ν’ αναχωρήσει, το Σάββατο 16/2 για το παρθενικό ταξίδι του, προσέκρουσε, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ελαφρά με τη πλώρη σε προβλήτα, στο ύψος της Πλοηγικής Υπηρεσίας.
Όπως φαίνεται και στην αποκλειστική φωτογραφία, που εξασφάλισε το Pireas2day.blogspot.gr το μήκους 227 μέτρων κρουαζιερόπλοιο προσέδεσε, κανονικά και χωρίς προβλήματα, στο λιμάνι. Άλλωστε, τα συστήματα ασφαλείας που διαθέτει είναι τα πλέον σύγχρονα, συμπεριλαμβανομένου της «ασφαλούς επιστροφής στο λιμάνι».

Το «Viking Jupiter» είναι το έκτο από μια σειρά 10 πανομοιότυπων πλοίων, που κατασκευάζονται στα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri για λογαριασμό της νορβηγικής Viking Ocean.
Το πλοίο διαθέτει 9 καταστρώματα, από τα οποία τα έξη είναι διαθέσιμα για τους επιβάτες. Έχει 464 καμπίνες, εξωτερικές με ατομικές βεράντες, με δυνατότητα φιλοξενία 930 επιβατών.
Το πλήρωμά του  μαζί με το βοηθητικό προσωπικό κρουαζιέρας (μουσικοί, πωλητές και πωλήτριες κ.α) φτάνει μέχρι τα 465 άτομα.
Το «Viking Jupiter», που το κόστος κατασκευής του ανήλθε σε 340 εκατομ. € παραδόθηκε επίσημα στις 7 Φεβρουαρίου και η επίσημη τελετή βάπτισης έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου (2019),  στο Όσλο της Νορβηγίας και θα διευθύνεται από τη πασίγνωστη σοπράνο Sissel Kyrkjebo, ή σκέτο Sissel.
Το παρθενικό ταξίδι του θα είναι μια 7ημερη κρουαζιέρα, με αφετηρία από τον Πειραιά και θέμα «Ταξίδι στις Αρχαιότητες».


Η αναχώρηση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 16/2 με επόμενο σταθμό το Ηράκλειο της Κρήτης. Θα ακολουθήσουν κατάπλοι σε Κατάκολο, Μεσσίνα της Σικελίας, Νάπολη και τέλος Τσιβιταβέκια, το επίνειο της Ρώμης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις