Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Ποιά κατάσταση συνάντησε στο Δημαρχείο η υποψήφια δήμαρχος του ΚΚΕ- Η προκελογική κίνηση

Συνεχίζεται σε... χαμηλούς ρυθμούς η προεκλογική κίνηση στον Πειραιά αν και διάφορες πληροφορίες αναμένουν ότι το κλίμα θα "θερμανθεί" με τις κινήσεις- εκπλήξεις, που προετοιμάζει η παράταξη του Γ. Μώραλη αλλά και άλλες παρατάξεις.
Συγκεκριμένα, δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι ο Γ. Μώραλης θα ανακοινώσει τις επόμενες ημέρες υποψηφιότητες, που θα συζητηθούν ενώ και ο Νίκος Μπελαβίλας φαίνεται ότι κρατάει κρυφούς "άσους" στο θέμα των υποψηφιοτήτων καθώς μέχρι τώρα δεν έχει κάνει ανακοινώσεις ονομάτων.
Τέλος, στο παρασκήνιο της προεκλογικής κίνησης φαίνεται ότι ακόμα συζητιέται από ορισμένες πλευρές το ενδεχόμενο μιας νέας υποψηφιότητας, που θα συσπειρώσει δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Βασίλη Μιχαλολιάκου και προσωπικότητες από τον ευρύτερο συντηρητικό χώρο. Ωστόσο, όσο περνάνε οι μέρες όλο και αποδυναμώνεται ένα τέτοιο εγχείρημα δημιουργώντας αβεβαιότητα προς τα που θα κινηθεί αυτή η (όχι συγκροτημένη) ομάδα.
Στο προσκήνιο της προεκλογικής κίνησης:
•    Ο Γιάννης Μώραλης παραβρέθηκε σε εκδήλωση στη Γ Δημοτική Κοινότητα και στην ομιλία του επιχείρησε να απεμπλέξει από τη προεκλογική περίοδο τα έργα, που θα επιδιώκεται να ξεκινήσουν αυτές τις ημέρες όπως η ανακατασκευή της οδού Ειρήνης. Επίσης, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση του οικοπέδου του λούνα παρκ και μετέφερε για επίλυση στην επόμενη δημοτική αρχή το ακανθώδες θέμα του οικοπέδου της ΧΡΩΠΕΙ, χωρίς να εκθέσει τις σκέψεις του για το πως θα γίνει αυτό.
•    Ο Νίκος Μπελαβίλας παρουσίασε- όπως συνηθίζει- μέσω διαδικτύου, τις θέσεις του για την Υγεία, οι οποίες στο μεγαλύτερο μέρος τους σχετίζονταν με κεντρικά κυβερνητικά ζητήματα και σχεδιασμούς ενώ για το ρόλο του Δήμου σημείωσε τα εξής:
"Ο Δήμος μπορεί και πρέπει, να είναι ένας ρυθμιστής για τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας. Ένας χρήσιμος, ορατός, φιλικός, αναμενόμενος και αποδεκτός διαμεσολαβητικός σύνδεσμος.
Ο μηχανισμός υποδοχής και επεξεργασίας των υγειονομικών αναγκών του Πειραιά. Ο εκτιμητής και αξιολογητής των προτεραιοτήτων. Ο έγκριτος οδηγός παροχής πληροφοριών και προσανατολισμού των Πειραιωτών προς τις μονάδες, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά, τον λαβύρινθο του τομέα υγείας.
Σε απλά ελληνικά, ο Δήμος Πειραιά, αναλαμβάνει τον ρόλο του στρατηγικού εταίρου του Υπουργείου Υγείας για την κοινωνική ιατρική στην πόλη! Συμπληρώνει τις υπηρεσίες στο επίπεδο της καθημερινότητας, ελέγχει, αξιολογεί και ιεραρχεί τις ανάγκες. Απο-γραφιοκρατικοποιεί. Βοηθά με νέες μικρές, ευέλικτες δομές, πρωτοβάθμιες και συμβουλευτικές στην κλίμακα της γειτονιάς. Διαθέτει χώρους και ανθρώπους.
Κινητοποιεί το σημαντικό ανθρώπινο δυναμικό των εθελοντών που στήριξαν χιλιάδες Πειραιώτες με το κοινωνικό ιατρείο και το κοινωνικό φαρμακείο τις μέρες τις κρίσης. Αναπτύσσει για τους μη αυτοεξυπηρετούμενους, τις υπηρεσίες συνοδείας. Συμβουλεύει σε ανθρώπινο καθημερινό επίπεδο, στον δύσκολο πεδίο της ψυχικής υγιεινής.
Είναι εγγυητής της κοινοτικής συνοχής και της πρωτογενούς αλληλεγγύης στον τομέα αυτό. Συντροφεύει με λίγα λόγια τους δημότες στο χάος, για να αντιμετωπίσουν ένα μικρό ή ένα μεγάλο θέμα υγείας.
Η Υγεία δεν είναι για όσους έχουν ή όσους μπορούν! Είναι δικαίωμα όλων. Ο Δήμος Πειραιά πρέπει να μπορεί να συμβάλει ώστε να το εξασφαλίσουν όλοι οι δημότες του
". 
•   Η Διαμάντω Μανωλάκου, υποψήφια δήμαρχος υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ, περιόδευσε μαζί με την Ελπίδα Παντελάκη στο Δημαρχείο του Πειραιά.
Σε σχετική ανακοίνωση περιγράφεται μια κατάσταση ιδιαίτερα άσχημη λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό αλλά και εξαιτίας των ασφυκτικών χώρων, με φακέλους να... τρέχουν στους διαδρόμους. Συγκεκριμένα, σημειώνονται τα εξής:
"Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πολύ μεγάλες, αφού έχει απομείνει το μισό σε σχέση με 8 χρόνια πριν! Η εντατικοποίηση, το άγχος, οι σκληρές συνθήκες δουλειάς, τους ωθούν να λένε με απελπισία «να βγούμε σε σύνταξη μια ώρα αρχύτερα και ας είναι η σύνταξη πετσοκομμένη και ας φτάνει το 60-70% του μισθού». Χαρακτηριστικά αρκετοί εργαζόμενοι έχουν περισσότερα από 30 χρόνια και δεν υπάρχει νεώτερος για να παραδώσουν την πείρα 10ετιών, όταν στο ηλεκτρολογικό υπάρχουν μόνο 9 ηλεκτρολόγοι με 14.000 φωτιστικά σημεία για 165.000 κατοίκους!!
Ασφυκτικοί χώροι, πνιγμένοι από φακέλους αρχείων, που φτάνουν ακόμη και σε διαδρόμους, ενώ η ψηφιοποίηση  «φαντάζει αδύνατη» όταν ο Δήμος είναι καταχρεωμένος!! Ταυτόχρονα οι 400 περίπου 8μηνιτες συμβασιούχοι, μόλις εκπαιδευτούν και μπορούν να αποδώσουν, τελειώνει η σύμβασης τους τον Ιούνιο, δηλαδή μετεκλογικά!!!"
•   Η "Ανταρσία στο λιμάνι", με υποψήφιο δήμαρχο Θανάση Διαβολάκη ξεκινά τις ανοιχτές τοπικές εκδηλώσεις της, με την περιοχή Καλλίπολης, Χατζηκυριάκειου, Πειραϊκής.
Συγκεκριμένα, τη Τετάρτη 13/2 στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή τοπική εκδήλωση στο καφέ Μιραμάρε, στην Ακτή Θεμιστοκλέους 332. Εκτός του Θανάση Διαβολάκη θα μιλήσουν οι Τάσος Αναστασιάδης, Ελένη Τσόλκα και Αντώνης Αλφιέρης,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις