Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Cosco: Με παραγγελίες νέων πλοίων αξίας 4 δισεκ. δολαρίων ενισχύει το στόλο της και δίνει δουλειά στα ναυπηγεία της!

Η φωτο από το site της Cosco Shipping
Με «καταιγίδα» παραγγελιών ο κινέζικος «γίγαντας» της Cosco ενισχύει τον στόλο της και ταυτόχρονα εξασφαλίζει εργασία σε ναυπηγεία της Κίνας συνδεδεμένα με τον Όμιλο!
Συγκεκριμένα, η Cosco Shipping:
• Τοποθέτησε παραγγελία στην «αδελφή» εταιρεία Cosco shipping heavy industry, στην επαρχία Yangzhou της Κίνας για την κατασκευή 12 πλοίων μεταφοράς κοντέινερ, χωρητικότητας 14.000 teu (σ.σ. μονάδα μέτρησης κοντέινερ) το καθένα.
Το ύψος της επένδυσης φθάνει στα 2,15 δισεκατομμύρια δολάρια και το κάθε πλοίο έχει τη δυνατότητα κίνησης με καύσιμο τη μεθανόλη.
Το κάθε πλοίο

θα έχει μήκος 335,9 μέτρα και πλάτος 51 μέτρα με δυνατότητα μεταφοράς 13.700 τυπικών εμπορευματοκιβωτίων και θα αναπτυχθούν στις εμπορικές γραμμές Ασίας- Αμερικής. Η ανάπτυξή τους θα είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Cosco shipping heavy industry και της China Shipbuilding and Ocean Engineering Design and Research Institute, στη βάση καινοτόμων σχεδίων, στη κατεύθυνση της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου.
Η σύμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο ευρύτερης στρατηγικής της COSCO shipping Holdings για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης του στόλου της. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία έχει επίσης παραγγείλει δώδεκα πλοία εμπορευματοκιβωτίων διπλού καυσίμου μεθανόλης χωρητικότητας 24.000 TEU και έχει υπογράψει συμβόλαια για τη μετατροπή οκτώ υπαρχόντων πλοίων με σύστημα πρόωσης μεθανόλης διπλού καυσίμου.
«Στο μέλλον, η COSCO SHIPPING Holdings θα συνεχίσει να εστιάζει στους νέους τρόπους «ψηφιακής νοημοσύνης» και «πράσινων και χαμηλών εκπομπών άνθρακα», να επιδιώκει την καινοτομία και να επιταχύνει τις αναβαθμίσεις», αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας.
Συνέχισε το «πάρτι των παραγγελιών» με ένα τεράστιο πρόγραμμα αξίας άνω των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για νέες κατασκευές στην κατηγορία ξηρού χύδην φορτίου (bulk carrier).
Συγκεκριμένα, ο κινεζικός κρατικός ναυτιλιακός κολοσσός παρήγγειλε 42 νεότευκτα φορτηγά στη συνδεδεμένη COSCO Shipping Heavy Industry και στο ναυπηγείο  CSSC Chengxi Shipyard σε δύο ξεχωριστές συμφωνίες συνολικής αξίας άνω των 2 δισ. $!
Τα ναυπηγεία COSCO Heavy θα είναι υπεύθυνα για 20 νεότευκτα έργα που περιλαμβάνουν πέντε ultramaxes χωρητικότητας 64.000 τόνων, δεκατρείς kamsarmaxes χωρητικότητας 80.000 τόνων το καθένα και ένα ζευγάρι ελαφρώς μεγαλύτερες μονάδες 82.000 τόνων, ενώ οι υπόλοιπες 22 θα κατασκευαστούν από το Chengxi και θα είναι χωρητικότητας 80.000 τόνων το καθένα.
Η παράδοση των πλοίων θα γίνει μέσα στο 2026 και στο 2027. Και τα 42 νέα πλοία θα εκμισθωθούν σε εταιρείες που ανήκουν στην COSCO Shipping Bulk.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις