Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Τετάρτη 4/9: Συναυλία Λένας Αλκαίου- Μανώλη Καραντίνη στο Πέραμα- Θεατρική παράσταση στο Κερατσίνι (Σινέ "Χρυσοστομίδης")

Λένα Αλκαίου. Η φωτό
παραχωρήθηκε από το Δήμο

Με συναυλία των Λένας Αλκαίου και Μανώλη Καραντίνη και θεατρική παράσταση συνεχίζονται στις 4/9 στο Πέραμα και στο Κερατσίνι, αντίστοιχα, οι πολιτιστικές φθινοπωρινές εκδηλώσεις.
Συγκεκριμένα:
•  Στο δημοτικό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Περάματος θα πραγματοποιηθεί, στις 9 το βράδυ, η συναυλία της Λένας Αλκαίου και του Μανώλη Καραντίνη.
Η Λένα Αλκαίου και ο Μανώλης Καραντίνης γιορτάζουν τη νέα τους συνάντηση «Στο μετά.... μαζί» μας και μας προσκαλούν σε

μια λαϊκή ψυχαγωγική γιορτή.
Η Λένα Αλκαίου μαγεύει ξανά το κοινό με τη γνήσια λαϊκή και στιβαρή φωνή της, με την ιδιαίτερη χροιά, αλλά και την αισθαντκότητά της και ο Μανώλης Καραντίνης, αυθεντικός συνεχιστής των μεγάλων λαϊκών συνθετών μας και κορυφαίος δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, αναδεικνύει το ταλέντο του και στο τραγούδι.
Την ενορχήστρωση όλων των τραγουδιών της συναυλίας έχει αναλάβει ο Μανώλης Καραντίνης. Εκτός από βιρτουόζος τού μπουζουκιού, είναι και αριστοτέχνης της κιθάρας, του μαντολίνου, του τζουρά, του μπαγλαμά και του λαούτου και έχει συνεργαστεί  σχεδόν με όλους τους λαϊκούς συνθέτες: Τον Πλέσσα, τον Σπανό, τον Ξαρχάκο, τον  Καλδάρα, τον Ανδρέου, τον Γαλιάτσο, τον Σούκα κ.ά.
Οι δύο παιδικοί φίλοι, η Λένα Αλκαίου και ο Μανώλης Καραντίνης σμίγουν ξανά και, μαζί με 4 σολίστες μουσικούς Σπύρο Παγιάτη πιάνο, Νίκο Σκομόπουλος τύμπανα, Λευτέρη Γρίβα ακορντεόν και τον Νίκο Γκιόλια  κιθάρα.
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: Μιχάλης Αλεξάκης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σπύρος Παγιάτης
•    Ο Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας και ο πολιτιστικός σύλλογος SEMITONO στο πλαίσιο των εκδηλώσεων "Παρκό - θέατρο" στον δημοτικό κινηματογράφο ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ παρουσιάζουν, στις 9 το βράδυ,  την θεατρική παράσταση «Θεών διάλογοι».
Αλήθεια, τί θα μπορούσε να περιέχει ένα θεατρικό έργο με διαλόγους θεών ειδικά όταν ο συγγραφέας είναι ο σατιρικός Λουκιανός;
Μέσα από 21 Ολύμπιους και Ενάλιους διαλόγους Θεών, ο Λουκιανός θέτει θέματα νομιμότητας, εξουσίας, δικαιοσύνης, υποταγής, αντιπαραθέσεων μα και «δημοσίων σχέσεων».
Το ταξίδι μας λοιπόν στο χρόνο ξεκινά από τα βάθη της Θάλασσας αλλά και από τον Ουρανό (δεν κατοικούν πλέον οι θεοί στον Όλυμπο κατά τα ρωμαϊκά χρόνια).
Εκεί θα μας δοθεί η μοναδική ευκαιρία να κρυφακούσουμε τις συζητήσεις τους, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους αφού έχουν παράλληλα να ασχοληθούν με τα τόσο σημαντικά προβλήματα της ανθρωπότητας.
Σκηνοθεσία - Διασκευή Μ. Τζανουκάκη
INFO:
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΕΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΗΣ
ΠΑΡΚΟ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΣΕΛΕΠΙΤΣΑΡΙ)
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις