Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Σε ποια δημοτικά σχολεία του Πειραιά γίνονται εργασίες ανακαίνισης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Εργασίες ανακαίνισης και επισκευών σε σχολικά κτήρια πραγματοποιεί o Δήμος Πειραιά ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.
Οι εργασίες έγιναν από την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και τη  Διεύθυνση Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας σε εσωτερικούς, εξωτερικούς και αύλειους χώρους, όπως: ελαιοχρωματισμοί, ανακατασκευή προαύλιων και τουαλετών, αντικατάσταση κουφωμάτων, μονώσεις και συντηρήσεις, αισθητικές και λειτουργικές εργασίες και τοποθετήθηκαν δάπεδα ασφαλείας σε νηπιαγωγεία.
Επιπλέον, η Διεύθυνση Πρασίνου υλοποίησε εργασίες περιποίησης, καλλωπισμού και ανάπλασης του πρασίνου στους κήπους και στον περιβάλλοντα χώρο των σχολείων.
«Δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση των σχολείων μας, στοχεύοντας σε σύγχρονα και ασφαλή περιβάλλοντα για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας», ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Μοραντζής.
Ωστόσο, ο δήμαρχος Γιάννης Μώραλης δεν παρέλειψε να σημειώσει τα στεγαστικά προβλήματα, που υπάρχουν λόγω της λειτουργίας πολλών παλαιών κτηρίων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων:
«Συνεχίζουμε να είμαστε έμπρακτα κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα και να  καταβάλλουμε προσπάθειες, με όσες δυνάμεις διαθέτουμε, για την αναβάθμιση των σχολείων μας, η πλειοψηφία των οποίων δυστυχώς είναι  κατασκευασμένα προ πολλών δεκαετιών, χτισμένα με άλλες προδιαγραφές, για άλλες ανάγκες και με διαφορετικά δεδομένα».  
Όπως ανέφερε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Επισκευών Συντηρήσεων και Έργων Αυτεπιστασίας-Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Χαράλαμπος Λιακόσταυρος, «τα συνεργεία της Διεύθυνσης Επισκευών Συντηρήσεων & Έργων Αυτεπιστασίας πραγματοποιούν στα σχολεία: 1ο  Δ.Σ, 2ο  Δ.Σ., 34ο  Δ.Σ. 40ο Δ.Σ. 54ο Δ.Σ., 56ο Δ.Σ., 18ο Δ.Σ., 13ο Λ.Π. 56ο Νηπιαγωγείο ελαιοχρωματισμούς εσωτερικά, εξωτερικά και στους αύλειους χώρους, διαγραμμίσεις διαβάσεων οδοστρωμάτων, επισκευές στα πεζοδρόμια και ανακαίνιση των χώρων υγιεινής στο 28ο Δημοτικό Σχολείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις