Κυριακή 2 Ιουνίου 2024

Συνελήφθη 61χρονος στο Κερατσίνι που φέρεται να απειλούσε με βίντεο Σουηδούς πολιτικούς! Κατείχε ολόκληρο "οπλοστάσιο"

Ολόκληρο "οπλοστάσιο" βρέθηκε να κατέχει 61χρονος στο Κερατσίνι, που φέρεται να απειλούσε, με βίντεο, που αναρτούσε σε γνωστή πλατφόρμα, πολιτικά πρόσωπα της Σουηδίας!
Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις ελληνικές αρχές μετά από ενημέρωσή τους από τις αντίστοιχες σουηδικές για την αναζήτηση ενός 61χρονου, που αναρτούσε σε πλατφόρμα στο διαδίκτυο, βίντεο με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικούς της Σουηδίας.
Ο 61χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πειραιά, διέμενε, τουλάχιστον, ένα χρόνο, στην χώρα μας και ειδικότερα στο Κερατσίνι, όπου το πρωί της Παρασκευής 31/5, έκαναν «έφοδο» άνδρες της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και διαπίστωσαν ότι είχε ολόκληρο… οπλοστάσιο.
Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν τέσσερα τυφέκια, δύο πιστόλια, πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις διόπτρες, σιγαστήρας και εννέα φορητοί ασύρματοι πομποδέκτες.
Για όλα αυτά οι Σουηδικές Αρχές είχαν ανακαλέσει την άδεια κατοχής του, καθότι θεωρούνταν ύποπτος για τέλεση αδικημάτων.
Επίσης, ο ίδιος δεν είχε κάνει δήλωση κατοχής του οπλισμού του στις ελληνικές αρχές ούτε ήταν σε θέση να τεκμηριώσει ότι ασκούσε δραστηριότητα ως σκοπευτής ή κυνηγός
Οι σουηδικές αρχές προχώρησαν στην ανάκληση της άδειας κατοχής του οπλισμού, διότι κρίθηκε ύποπτος για διάπραξη αδικημάτων, καθώς είχε κοινοποιήσει βίντεο σε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με απειλητικό περιεχόμενο για πολιτικά πρόσωπα της χώρας.
Να σημειωθεί ότι μετά την δολοφονική απόπειρα, που έγινε στις 15 Μάϊου, εναντίον του πρωθυπουργού της Σλοβακίας, Ρόμπερτ Φίτσο έχει υπάρξει μια έντονη ανησυχία σε διάφορα ευρωπαϊκά κράτη καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι προεκλογικές εκστρατείες λόγω των ευρωεκλογών.
Μάλιστα, προ ημερών και ο πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τούσκ σε μήνυμα του στο X (πρώην twitter)  είχε γράψει ότι δέχθηκε απειλές παρουσιάζοντας ένα άλλο μήνυμα στην ίδια πλατφόρμα στο οποίο αναφερόταν ότι: «Σήμερα, οι Σλοβάκοι μας έδειξαν ένα παράδειγμα του τι πρέπει να γίνει με τον Ντόναλντ Τουσκ».
Και στη Σουηδία, όμως, η ανησυχία δεν είναι μικρότερη, καθώς από τα τέλη του προηγούμενου έτους το Σουηδικό Εθνικό Συμβούλιο για την Πρόληψη του Εγκλήματος αποκάλυψε ότι ένας στους τρεις Σουηδούς αιρετούς αξιωματούχους δήλωσε πως βίωσε μια μορφή απειλής, βίας ή ζημιάς.
Οι πιο συνηθισμένες απειλές είναι προφορικές ή γραπτές, που συχνά μεταδίδονται ψηφιακά ενώ σύμφωνα με το Συμβούλιο Πρόληψης του Εγκλήματος της χώρας σε αυτές τις ενέργειες πλειοψηφούν τα άτομα που θεωρούνται ως ακροδεξιοί εξτρεμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις