Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Δείτε φωτο και βίντεο από αστυνομική επιχείρηση στον Ασπρόπυργο. Κατασχέθηκαν 644.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα

Μεγάλη επιχείρηση αστυνομικών και τελεωνειακών έγινε, τα ξημερώματα της Πέμπτης 30/5, στον Ασπρόπυργο, έφερε στο «φως» 644.500 λαθραία πακέτα τσιγάρα, με διαφυγόντες δασμούς άνω των 2,5 εκατομμυρίων €.
Την ίδια ώρα συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα και τους ασκήθηκε δίωξη.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία στη μεγάλη επιχείρηση πήραν μέρος αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε., αστυνομικού σκύλου και κλιμακίου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου (Σ.Ε.Κ.), σε συνεργασία με Τελωνειακές και Οικονομικές Υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε.).

Οι αστυνομικοί έκαναν αιφνιδιαστικά «έφοδο» σε ανοιχτό χώρο, σε οικόπεδο, στον Ασπρόπυργο, όπου οι τέσσερις συλληφθέντες εντοπίστηκαν τη στιγμή που μεταφόρτωναν το παράνομο φορτίο από κοντέινερ σε επικαθήμενο ρυμουλκούμενο τρέιλερ.

Κατά τη στιγμή του ελέγχου είχαν μεταφορτωθεί, από το κοντέινερ στο ρυμουλκούμενο 80 κούτες περιέχουσες διαφημιστικές σακούλες οι οποίες χρησιμοποιούνταν ως υλικά απόκρυψης των λαθραίων τσιγάρων.

Συνολικά εντός του επικαθήμενου ρυμουλκούμενου, αποθήκης και γραφείου στο οικόπεδο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν  644.500 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν είχαν καταβληθεί οι νόμιμοι φόροι και δασμοί καθώς και αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία περιέχουσα κομμένο καπνό βάρους  515 γραμμαρίων.
Σύμφωνα με την έκθεση της Τελωνειακής Αρχής Πειραιά, οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί ξεπερνούν τα 2.5 εκατομμύρια ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις