Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Εκδήλωση τιμής για τους αγωνιστές της Δημοκρατίας την Κυριακή 21/4 στο πρώην στρατόπεδο Παπαδογιωργή στα Καμίνια

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους αγωνιστές που αγωνίστηκαν βασανίστηκαν και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα ιδανικά της Δημοκρατίας πραγματοποιεί, την Κυριακή 21 Απριλίου, στις 11:30 το πρωί στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή στα Καμίνια, διοργανώνει η δημοτική παράταξη "Αλλάζουμε τον Πειραιά για Όλους και Όλες".
"Με ένα λουλούδι στο χέρι θα βρεθούμε την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή στα Καμίνια, για να τιμήσουμε τη μνήμη όλων εκείνων που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν και έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για τα ιδανικά της Δημοκρατίας", αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης. Και τονίζεται:
"Εκεί, δίπλα στα σπίτια μας, οι συνεργάτες της χούντας μετέτρεψαν το ξεχασμένο στρατόπεδο σε κολαστήριο του 952ου Λόχου της ΕΣΑ, τις πρώτες μέρες της κατάλυσης της Δημοκρατίας στη χώρα μας.  Εκεί υπέστησαν τα πάνδεινα πολλοί Πειραιώτες πολιτικοί κρατούμενοι -γείτονες και φίλους μας με αντιδικτατορική δράση. Μάλιστα, για να μην ακούγονται οι κραυγές του μαρτυρίου τους, οι βασανιστές έβαζαν από τα μεγάφωνα να παίζουν εμβατήρια και άσματα πατριωτικά.
Πενήντα επτά χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών θυμόμαστε, επαγρυπνούμε αλλά και ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή να επισπεύσει τις διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί η από το 2021 πρόταση της παράταξης μας να διαμορφωθεί το στρατόπεδο σε χώρο διάσωσης της ιστορικής μνήμης
".
Για τη δράση της ΕΣΑ στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή θα μιλήσει ο δημοσιογράφος-ερευνητής Σταύρος Μαλαγκονιάρης, μεταφέροντας μαρτυρίες αγωνιστών που βασανίστηκαν στα κελιά του κολαστηρίου. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις