Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

Μεγάλο φορτίο από 3,75 εκατομμύρια κάψουλες φαρμακευτικών χαπιών κατασχέθηκε από τις αρχές στο Λαύριο

Ένα μεγάλο φορτίο από 3,75 εκατομμύρια κάψουλες φαρμακευτικών χαπιών κατάσχεσαν οι αρχές σε γιοτ στο Λαύριο.
Η επιχείρηση εξελίχθηκε, το βράδυ της Πέμπτης 21/3, από στελέχη του Λιμεναρχείου Λαυρίου παρουσία στελεχών του Τελωνείου μετά από πληροφορίες που προήλθαν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (Ε.Υ.Π), «για την δράση κυκλωμάτων Αιγυπτίων. οι οποίοι δρουν και δραστηριοποιούνται εντός της ελληνικής επικράτειας», σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Τα στελέχη του Λιμενικού αναζήτησαν το γιοτ, που φέρει σημαία του Ηνωμένου Βασιλείου και αφού το εντόπισαν διενήργησαν έρευνα και βρήκαν 500 χαρτοκιβώτια βάρους άνω των τριών τόνων (3.147,5 κιλά), που περιείχαν συνολικά 3.750.000 κάψουλες-χάπια της δραστικής φαρμακευτικής ουσίας «Bregabalin Nervigesic» (πρεγκαμπαλίνη).
Όπως σημειώνει και το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press το «Nervigesic», είναι ένα εμπορικό σήμα που χρησιμοποιείται από την ινδική φαρμακευτική εταιρεία HAB Pharma για την πρεγκαμπαλίνη.
Η πρεγκαμπαλίνη είναι φαρμακευτική ουσία που χορηγείται για τη θεραπεία ενός τύπου επιληπτικών κρίσεων, του νευροπαθητικού πόνου, που προκαλείται από διάφορες ασθένειες, όπως ο διαβήτης και ο έρπητας ζωστήρας κ.α.
Από και έρευνα στο διαδίκτυο το «Bregabalin Nervigesic» πωλείται σε συσκευασία των 30 χαπιών έως και 85 δολάρια (78,24€). Κατά συνέπεια η αξία αυτής της μεγάλης ποσότητας χαπιών ξεπερνάει τα 9,5 εκατομ. €!
Κατόπιν εισαγγελικής εντολής το σκάφος παραμένει δεσμευμένο μαζί με το φορτίο του στο λιμάνι του Λαυρίου.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις