Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Τέσσερις συλλήψεις ανηλίκων για βίαιη επίθεση σε ανήλικους στον Πειραιά. Και άλλες επιθέσεις σε Κηφισιά- Καλλιθέα

Επίθεση από πολυμελή ομάδα, ανάμεσά τους και τουλάχιστον τέσσερις ανήλικοι, δέχτηκε, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο Πασαλιμάνι, μια παρέα ανηλίκων.
Οι αστυνομικοί που έσπευσαν συνέλαβαν τέσσερα άτομα, ηλικίας 17 ετών ενώ αναζητούνται οι «φίλοι» τους, ιδιαίτερα ένα άτομο, που έβγαλε ένα μαχαίρι και απείλησε τη δεύτερη παρέα ανηλίκων, που αποτελούνταν από έναν 17χρονο, έναν 15χρονο, έναν 16χρονο και άλλους φίλους τους
Όπως μετέδωσε το protothema.gr το βίαιο επεισόδιο ξεκίνησε μετά από λογομαχία, για ασήμαντο λόγο, μεταξύ των δύο παρεών. Τότε ένας από τους κατηγορούμενους χτύπησε στο πρόσωπο τον 17χρονο ενώ ένας άλλος ο οποίος ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί έβγαλε από τη ζώνη του ένα μεγάλο μαχαίρι τύπου ματσέτα και τους απείλησε.
Στο σημείο μετέβησαν άμεσα αστυνομικοί όπου μετά από επισταμένες έρευνες εντόπισαν και συνέλαβαν αρχικά τρία άτομα. ηλικίας 17 ετών (κάποιοι έχουν γεννηθεί το 2006 αλλά ακόμη δεν έχουν κλείσει τα 18). Ο τέταρτος κατηγορούμενος στη θέα των αστυνομικών πέταξε ένα μαχαίρι τύπου πεταλούδα και σπρώχνοντας τους αστυνομικούς επιχείρησε, ανεπιτυχώς, να ξεφύγει.
Κοντά στον τόπο του επεισοδίου βρέθηκε και το άλλο μαχαίρι, τύπου ματσέτα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Τ.Α Δημοτικού Θεάτρου αναγνωρίστηκαν από τους παθόντες αλλά κανένας από αυτούς δεν αναγνωρίστηκε ως ο κάτοχος του μαχαιριού, που βρέθηκε κάτω.
Όπως έγινε γνωστό από τον Αστυνομία σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων και των γονέων τους σχηματίστηκε δικογραφία ενώ γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη των συμμετεχόντων στην επίθεση.

Και άλλα επεισόδια βίας ανηλίκων

Το βίαιο περιστατικό έρχεται ως συνέχεια άλλων που δείχνουν μεγάλη και ανησυχητική έξαρση της βίας μεταξύ ανηλικών.
Να σημειωθεί ότι την ίδια μέρα, στη Κηφισιά σημειώθηκε άλλη μια επίθεση εναντίον ανήλικου.
Σύμφωνα με την αστυνομία, στην οδό Κολοκοτρώνη, ένας 16χρονος υπό την απειλή σφυριού θραύσης κρυστάλλων αφαίρεσε από έναν 15χρονο ασύρματα ακουστικά κινητού.
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τον 16χρονο και τον συνέλαβαν, ενώ σε σωματικό έλεγχο που του έγινε βρέθηκε το σφυρί και τα κλεμμένα ακουστικά.
Μία μέρα νωρίτερα, τη Παρασκευή 2/2 στη Καλλιθέα ένας 13 χρονος δέχτηκε επίθεση από τέσσερις ανήλικους, μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων που παρακολουθούσε σε φροντιστήριο της περιοχής.
Βάσει της καταγγελίας του 13χρονου, τον πλησίασε αρχικά ένας ανήλικος, ο οποίος του ζήτησε να μεταβούν σε μία γωνία, προκειμένου να μιλήσουν.
Ο 13χρονος επιχείρησε να τηλεφωνήσει, ωστόσο ένας άλλος ανήλικος από την παρέα των τεσσάρων προσπάθησε να το αρπάξει, δίχως να τα καταφέρει.
Βάσει της καταγγελίας που έγινε στην αστυνομία, ο 13χρονος επιχείρησε να φύγει από το σημείο, ωστόσο δέχθηκε επίθεση με γροθιές στο πρόσωπο.
Ακολούθως, οι τέσσερις ανήλικοι τράπηκαν σε φυγή.

• Με πληροφορίες από protothema.gr και naftemporiki.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις