Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024

Κοντέϊνερ- φυλακή για ένα σκύλο! Η περιπετειώδης διάσωσή του στο λιμάνι λίγο πριν ξεκινήσει μακρινό ταξίδι με πλοίο!

Η φωτό είναι από
βίντεο της Ακτοφυλακής (fb)

Τη… δόξα του συμπατριώτη του Τόμ Σόγιερ «ζήλεψε» ένα σκυλάκι, που αναζητώντας περιπέτειες βρέθηκε φυλακισμένο σε ένα κοντέινερ, έτοιμο να φορτωθεί σε ένα πλοίο με προορισμό ένα άγνωστο λιμάνι της Δυτικής Αφρικής.
Ευτυχώς, για καλή του τύχη, πριν γίνει η φόρτωση και ξεκινήσει ο σκύλος για ένα αβέβαιο πολυήμερο ταξίδι, ομάδα επιθεωρητών της Ακτοφυλακής, το ανακάλυψε σκυλάκι, το απελευθέρωσε και σήμερα η «Κόνυ» είναι το «πρόσωπο της ημέρας» στις ΗΠΑ και το πιο περιζήτητο σκυλάκι για υιοθεσία!
Η απίστευτη περιπέτεια εκτυλίχτηκε την περασμένη εβδομάδα σε έναν σταθμό εμπορευματοκιβωτίων του λιμανιού του Χιούστον όταν

ο υπαξιωματικός β’ τάξης (PO2, ισοδύναμος βαθμός του λοχία στο στρατό) της Ακτοφυλακής Ράϊαν Μακ Μάχον (Ryan McMahon) και η ομάδα του κάνοντας περιπολία άκουσαν γάβγισμα και ξύσιμο σε ένα κοντέινερ, στοιβαγμένο ψηλά από πάνω τους.
Αμέσως ζήτησαν από τους λιμενεργάτες να κατεβάσουν το κοντέϊνερ στο έδαφος, το άνοιξαν και ένα μεσαίου μεγέθους σκυλάκι βγήκε δειλά δειλά έξω.
«Ήταν ακριβώς εκεί, σαν να ήξερε ότι θα ήμασταν εκεί για να της το ανοίξουμε. Και απλά, δεν φοβόταν ούτε τίποτα. Απλώς φαινόταν χαρούμενο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο», είπε ο Μάκ Μάχον στο Ασοσιέιτεντ Πρες.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ακτοφυλακής, το κοντέινερ ήταν γεμάτο με άχρηστα αυτοκίνητα και είναι πιθανό ο σκύλος – που του δόθηκε από το διασώστες  το όνομα «Κόνυ» (Connie)- να κρυβόταν σε ένα όχημα και να φορτώθηκε μαζί του στη μεταλλική «φυλακή» του.

Για να δείτε βίντεο της διάσωσης πατήστε εδώ

Από την κτηνιατρική εξέταση, που έγινε εκτιμήθηκε ότι ο σκύλος είχε μείνει παγιδευμένος στο κοντέινερ  για τουλάχιστον οκτώ ημέρες. Εάν το κοντέινερ είχε φορτωθεί στο πλοίο και εξαχθεί, θα παρέμενε εκεί για ένα υπερπόντιο ταξίδι, πιθανόν μέχρι τη Δυτική Αφρική, που είναι ένας συνηθισμένος προορισμός για εξαγωγές κατεστραμμένων αυτοκινήτων.
«Δεν νομίζω ότι θα τα κατάφερνε», είπε ο Μακ Μάχον στο Ασοσιέιτεντ Πρες.
Μετά την απελευθέρωση της, η Κόνυ μεταφέρθηκε σε καταφύγιο ζώων της φιλοζωικής οργάνωσης Forever Changed Animal Rescue και υποβλήθηκε σε πλήρη κτηνιατρικό έλεγχο.
Όπως διαπιστώθηκε θα χρειαστεί μια θεραπεία για διροφιλαρίωση, μια νόσος που εμφανίζεται συχνά στην Αμερική, ιδιαίτερα απειλητική για τα σκυλιά, και υγιεινή σίτιση για να αναρρώσει, θα διατεθεί για υιοθεσία καθώς ο Μάκ Μάχον είπε πως η ομάδα του δεν μπορεί να την αναλάβει.
Η οργάνωση Forever Changed Animal Rescue με ανάρτησή της στο fb  γνωστοποίησε ότι η Κόνυ παρέμεινε, μέχρι σήμερα (Τρίτη 6/2) σε μια εθελόντρια στο Τέξας και θα αναχωρήσει, αεροπορικώς, με ιδιωτική, προσφερθείσα, πτήση, για την έδρα της οργάνωσης έξω από την Ουάσιγκτον. Μάλιστα, αρχικά θα παραμείνει στο σπίτι του ιδρυτή της οργάνωσης, κτηνίατρου Andrea Deoudes.
Όπως είναι αντιληπτό η περιπέτεια της Κόνυ έχει προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον στις ΗΠΑ και έχει γίνει το «πρόσωπο της ημέρας» και αυτό εκδηλώνεται με μεγάλη προσφορά αιτημάτων για την υιοθεσία της.
Η οργάνωση επιβεβαιώνει το ενδιαφέρον αναφέροντας ότι «έχουμε λάβει μαζικά ερωτήματα και αιτήματα για την Connie» και διαβεβαιώνει πως θα «διασφαλίσουμε ότι θα υιοθετηθεί στο καλύτερο δυνατό σπίτι»

  • Με πληροφορίες από το The Maritime Executive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις