Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023

Επιχειρηματικό άνοιγμα με το Ιράν επιχειρεί το ΕΒΕΠ σε εκδήλωση στον Πειραιά, Γιατί έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον

Εκδήλωση με πολύπλευρο ενδιαφέρον διοργανώνει, την Παρασκευή 10/11, από τις 10 το πρωί, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).
Συγκεκριμένα, το ΕΒΕΠ σε συνεργασία με το Ιρανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα υποδεχθεί πολυμελή Επιχειρηματική Αποστολή από το Ιράν, στο Μέγαρο του Ε.Β.Ε.Π. (Γ. Κασιμάτη 1, Πλ. Οδησσού).
Στην Ιρανική αποστολή θα μετέχουν κορυφαία στελέχη δύο μεγάλων τραπεζών του Ιράν (Toursim Bank, Gardeshgari Bank), μιας σειράς οργανισμών και εταιρειών, που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, στον αγροτικό τομέα, στις κατασκευές, στις μεταφορές, στον χώρο των καλλυντικών κ.α.
Είναι προφανές ότι η εκδήλωση έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς γίνεται σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών αντιπαραθέσεων στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ να έχουν διαρκώς στο «στόχαστρο» το Ιράν και κατά καιρούς έχουν πρωτοστατήσει στην επιβολή διαφόρων οικονομικών κυρώσεων σε αυτό το κράτος.
Ωστόσο, είναι επίσης προφανές, ότι σε αυτό το διεθνές πλαίσιο η ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργασιών με το Ιράν ενισχύει τους δεσμούς της χώρας μας με τον αραβικό κόσμο.
Για αυτούς τους λόγους είναι δύσκολο να πιστέψει κανένας ότι η συγκεκριμένη εκδήλωση δεν έχει πάρει "πράσινο φως" από την κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να εξισορροπήσει, έστω και με έμμεσο τρόπο, την εμφανή στήριξη του Ισραήλ.

Σύμφωνα, πάντως, με την επίσημη ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, «στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η οικονομία του Ιράν και οι δυνατότητες ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών μεταξύ των δυο χωρών, ενώ θα συμμετέχουν Πρόεδροι και CEO σημαντικών επιχειρήσεων της χώρας, οι οποίες δραστηριοποιούνται κυρίως στους κλάδους των κατασκευών, ΙΤ, τραπεζικών υπηρεσιών, τουρισμού, καλλυντικών κ.ά.
Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί networking μεταξύ των επιχειρήσεων από Ελλάδα και Ιράν
».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις