Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

ΣΥΡΙΖΑ: Ψήφο κατά συνείδηση στον Δήμο Κορυδαλλού- Ψήφο στον Γ. Ιωακειμίδη στην Περιφέρεια

Το Δημαρχείο Κορυδαλλού
Με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ξεκαθαρίζει τη θέση του κόμματος για τις δημοτικές εκλογές στον Κορυδαλλό, με αφορμή φημολογία, που εμφανίστηκε, μέσω ανωνύμων επιστολών, στο διαδίκτυο και καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να ψηφίσουν κατά συνείδηση στην κάλπη για τον Δήμο ενώ για την Περιφέρεια καλεί σε ψήφο στον Γιώργο Ιωακειμίδη.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ως εξής:

"Σε ότι αφορά τις Δημοτικές εκλογές ήταν και είναι η ψήφος κατά συνείδηση, μιας και οι υπάρχοντες συνδυασμοί καθώς και οι επικεφαλής τους δεν καλύπτουν τις θέσεις και τις απόψεις της Ο.Μ. (σ.σ. Οργάνωση Μελών) για την τοπική αυτοδιοίκηση στην πόλη του Κορυδαλλού, ενώ ουδέποτε έδωσε  στήριξη σε κάποιον συνδυασμό. Αντίστοιχα, στήριξη σε οποιονδήποτε συνδυασμό δεν έχει δοθεί από κανένα όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις δημοτικές εκλογές στον Κορυδαλλό.
Σε ότι αφορά δε τις Περιφερειακές εκλογές είναι σαφής η στήριξή στον ανεξάρτητο  συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Γιώργο Ιωακειμίδη.
Είναι σαφές ότι η θέση μας για ψήφο κατά συνείδηση σε καμιά περίπτωση δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τις κεντρικές αποφάσεις των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ούτε συνιστά προτροπή για αποχή από τις εκλογές, όπως ψευδώς διαδίδεται.
Είναι θέση υπεύθυνη, θέση που εκφράζει την αγωνία της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για το Δήμο Κορυδαλλού και δηλώνει τη πρόθεσή τους να είναι παρόντες και παρούσες και δίπλα στο δημότη την επόμενη μέρα.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στηρίζει τις αποφάσεις της Ο.Μ. Κορυδαλλού και δηλώνει ότι από την επόμενη μέρα όλα τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται για μια τοπική αυτοδιοίκηση που θα παράγει πολιτικές με προοδευτικό και αριστερό πρόσημο, που θα ενεργοποιεί το πολίτη και θα ενισχύει τη συμμετοχή του, που θα αντιστρατεύεται τις πελατειακές σχέσεις και θα αποτελεί το θεμέλιο μιας δίκαιης κοινωνίας
"
Να σημειώσουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει δώσει στήριξη σε κανέναν συνδυασμό στον Δήμο Νίκαιας- Ρέντη. Αντίθετα, στηρίζει τον Χρήστο Βρεττάκο στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, τον Γιάννη Λαγουδάκη στον Δήμο Περάματος και τον Γιώργο Γαβρίλη στον Δήμο Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις