Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023

Β' Πειραιά: Ο δήμαρχος που προτιμούν ψηφοφόροι όλων των κομμάτων. Που γίνεται β γύρος για 44 ψήφους. Τι έγινε σε κάθε Δήμο

Δύο Δήμοι της Β’ Πειραιά θα κριθούν, σε δεύτερο γύρο, την επόμενη Κυριακή.
Είναι οι Δήμοι Νίκαιας- Αγίου Ιωάννη Ρέντη, στον οποίο η αποχώρηση του Γιώργου Ιωακειμίδη «ανακάτεψε» την τράπουλα και Περάματος όπου ο επί δύο τετραετίες δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης περιορίστηκε στη τρίτη θέση και έμεινε εκτός δευτέρου γύρου.
Αντίθετα, στους άλλους τρεις Δήμους της Περιφέρειας οι δήμαρχοι επανεκλέχθησαν με άνεση από τον πρώτο γύρο.
Ιδιαίτερη αναφορά πρέπει να γίνει στον Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, όπου ο Χρήστος Βρεττάκος επανεκλέχτηκε για Τρίτη συνεχόμενη θητεία με το εντυπωσιακό 48,83%!
Το αξιοσημείωτο είναι ότι ο κ. Βρεττάκος, υποστηριζόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ, κερδίζει ψήφους από όλους τους πολιτικούς χώρους, γεγονός, που δείχνει ότι είναι ένας καταξιωμένος δήμαρχος κοινής αποδοχής.
Είναι ενδεικτικό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό τον Δήμο πήρε τον Ιούνιο μόλις 7.529 ψήφους ενώ ο κ. Βρεττάκος κέρδισε 13.916 ψήφους.
Από που προήλθαν αυτοί οι ψήφοι; Ο δεύτερος κ. Μύτογλου, υποστηριζόμενος από τη ΝΔ, πήρε 10.018 ψήφους ενώ η ΝΔ είχε λάβει 13.496. Κατά συνέπεια έχει απώλεια περίπου 3.400 ψήφων. Απώλειες σε σχέση με τις ψήφους των κομμάτων τους είχαν και οι Γιώργος Καλαμαράς (ΚΚΕ) και Παντελής Καμάς (ΠΑΣΟΚ). Δεν αποκλείεται αν όχι όλοι, αλλά οι περισσότεροι να κατευθύνθηκαν στον κ. Βρεττάκο.
Κορυδαλλός και Σαλαμίνα
Στον Κορυδαλλό επικράτησε με άνεση ο κ. Νίκος Χουρσαλάς (ποσοστό 60,58%) ενώ στη δεύτερη θέση περιορίστηκε ο επί σειρά ετών δήμαρχος Στέφανος Χρήστου. Ακολούθησαν οι Ελευθερία Παπουτσιδάκη, Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και Γιώργος Σταματονικολός.
Στη Σαλαμίνα επανεκλέχτηκε με ποσοστό 53,84% ο Γιώργος Παναγόπουλος αφήνοντας στην δεύτερη θέση τη μέχρι πρόσφατα αντιπεριφερειάρχη Νήσων με τον Γ. Πατούλη, Βάσω Μπόγρη- Θεοδωρακοπούλου. Στη τρίτη θέση είναι η κ. Μαρία Παπαελευθερίου της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Οι επαναληπτικές εκλογές
Στη Νίκαια- Ρέντη, όπου η συμμετοχή ήταν μόλις 35,75%, για μόλις 44 ψήφους δεν συγκέντρωση το όριο του 43% ο Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, που έλαβε 42,85%.και θα αναμετρηθεί στον δεύτερο γύρο με τον υποστηριζόμενο από το ΚΚΕ Παναγιώτη Κατηφέ.
Στις επόμενες θέσεις βρέθηκαν οι «πασοκογενείς» Δημ. Λιτζέρης, Κανέλλος Τούντας και Θανάσης Τερζής και οριακά ξεπέρασε το όριο το 3% και θα βρίσκεται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο η κ. Κατερίνα Θωίδου.
Στο Πέραμα στο δεύτερο γύρο θα βρεθούν ο παλαιός δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκος με αντίπαλο τον Δημήτρη Γκανά. Η διαφορά τους είναι μόλις 186 ψήφοι με τον κ. Λαγουδάκο να είναι πρώτος με 25,91% και τον κ. Γκανά δεύτερο με 24,16%.
Ο μέχρι τώρα δήμαρχος Γιάννης Λαγουδάκης περιορίστηκε στη τρίτη θέση με 19,86%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις