Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023

Προεκλογικά... βραβεία για τη Δημοτική Αρχή του Πειραιά. Πόσο στοίχισε η συμμετοχή στον διαγωνισμό

Συλλογή… βραβείων έκανε ο Δήμος Πειραιά στον διαγωνισμό «ΟΤΑ AWARDS 2023» σε μια σειρά από κατηγορίες, όπου είχε δηλώσει συμμετοχή.
Η (προεκλογική) εκδήλωση έγινε στο Ζάππειο και βραβεύθηκαν μια σειρά Δήμοι από όλη την χώρα και οι Περιφέρειες Αττικής και Πελοποννήσου, με την πρώτη να κερδίζει 14 βραβεία και να αναδεικνύεται σε «Περιφέρεια της Ελλάδας»,
Ο Δήμος Πειραιά κατακτώντας 11 βραβεία, σε όσες κατηγορίες δήλωσε συμμετοχή, ανακηρύχτηκε «Δήμος της Ελλάδας», γεγονός, που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τη δημοτική αρχή προκαλώντας την αντίδραση της παράταξης «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες», η οποία σε ανακοίνωσή της σημείωσε:
«Η Δημοτική Αρχή του Πειραιά, προσπαθώντας να εξωραΐσει τα πεπραγμένα της προβάλλει τη «βράβευσή» της με 12 συνολικά βραβεία (σ.σ. εννοούν ως 12ο και την ανάδειξη ως Δήμου της Ελλάδας) σε ένα «διαγωνισμό» ιδιωτικής εταιρείας, με την τελετή βράβευσης να πραγματοποιείται μόλις δύο  εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές».
«Ο Πειραιάς ήταν και παραμένει η πόλη με το δυσκολότερο κυκλοφοριακό πρόβλημα, το λιγότερο πράσινο, τη μεγαλύτερη ρύπανση, τις σχολικές μονάδες με τη μεγαλύτερη παλαιότητα, τις λιγότερες υποδομές πρωτοβάθμιας υγείας, τις λιγότερες αθλητικές εγκαταστάσεις, με τα χαμηλότερα ποσοστά ανακύκλωσης, με μεγάλη παραγωγή πλούτου και τους περισσότερους φτωχούς και ανέργους. Η πόλη με το μεγαλύτερο λιμάνι που όλο και περισσότερο αποξενώνεται από την ίδια την πόλη που το φιλοξενεί και το μόνο που της προσφέρει είναι ρύπανση και κυκλοφοριακή επιβάρυνση», αναφέρει η παράταξη, με επικεφαλής τον Γιώργο Γαβρίλη.
Από εκεί και πέρα η ίδια παράταξη αναφέρει ότι η συμμετοχή του Δήμου σε αυτό τον διαγωνισμό κόστισε περίπου 3.000 €, καθώς η χρέωση γίνεται ανάλογα με τις υποψηφιότητες που θέσει ο κάθε Δήμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις