Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι Πειραιά πήραν τους... δρόμους. Στη λαϊκή ο Μώραλης, στον Οίκο Ναύτου ο Γαβρίλης

Στους…. δρόμους βγήκαν οι διεκδικητές του δημαρχιακού αξιώματος του Πειραιά κάνοντας περιοδείες και ερχόμενοι σε επαφή με τους πολίτες διεκδικώντας την ψήφο τους.
Έτσι, ο Γιάννης Μώραλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» επισκέφθηκε με τη σύζυγό του Βάλια και τον γιο τους Πέτρο, την λαϊκή αγορά στην Μυρτιδιώτισσα και το ΚΑΠΗ της περιοχής ενώ ο Γιώργος Γαβρίλης, επικεφαλής του συνδυασμού «ΑλλάΖΟΥΜΕ τον Πειραιά για Όλους και Όλες» επισκέφθηκε μαζί με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους τον Οίκο του Ναύτη και το Κέντρο Υγείας Τερψιθέας.
Τι έγινε στις δύο περιοδείες

Ο κ. Μώραλης συνομίλησε με τους κατοίκους για την πόλη και την γειτονιά τους, άκουσε θετικά σχόλια για τον Πειραιά, αιτήματα για τα θέματα που τους απασχολούν αλλά και παράπονα.
Ο ίδιος σε δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τα είπαμε όπως πάντα σε ιδιαίτερα καλό κλίμα με τους κατοίκους στην λαϊκή, ακούσαμε αρκετά μπράβο, ακούσαμε παραινέσεις για ακόμα καλύτερη δουλειά την επόμενη θητεία και φυσικά και λογικά ακούσαμε και τα παράπονα τους για ότι θέλουν να γίνει ακόμα καλύτερο ή πιο γρήγορα»
«Στο ΚΑΠΗ καθίσαμε, συζητήσαμε για την πόλη και όχι μόνο και ανανεώσαμε την συνάντηση μας για μετά τις εκλογές ώστε να έχουμε περισσότερο χρόνο», είπε ο ίδιος.
Ο Γιώργος Γαβρίλης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι συνομίλησαν με ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό και πολίτες. Από την επίσκεψη και την συνομιλία φάνηκε η σημασία των δομών πρωτοβάθμιας υγείας.
«Η θέληση, η προσπάθεια και ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων, όμως, δεν αρκούν. Πρέπει να ληφθεί κάθε πρωτοβουλία με στόχο την άμεση ενίσχυση με προσωπικό, πόρους, ιατρικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η δομή με τον καλύτερο τρόπο ικανοποιώντας τις αυξανόμενες ανάγκες των κατοίκων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της παράταξης, στην οποία αφήνονται αιχμές προς την απερχόμενη δημοτική αρχή Μώραλη για τα θέματα υγείας:
«Η Δημοτική Αρχή δεν έχει αφήσει κανένα αποτύπωμα στον τομέα υγείας. Για εμάς η προστασία της υγείας των πολιτών βρίσκεται στον πυρήνα του προγράμματός μας. Ο Δήμος πρέπει να γίνει πρωταγωνιστής στον τομέα των Υπηρεσιών και της ενίσχυσης των υποδομών για την υγεία, να γίνει μοχλός ανάπτυξης υγειονομικών υπηρεσιών.
Υποστηρίζουμε ένα ολιστικό πρόγραμμα πρωτοβάθμιας υγείας και μέριμνας. Η δράση μας όλα αυτά τα χρόνια αποδεικνύει τι μπορούμε να κάνουμε και είναι παρακαταθήκη για την επόμενη περίοδο
».
Όπως σημειώνει  η παράταξη «από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά ο Γ. Γαβρίλης το 2018 ανέλαβε την πρωτοβουλία και πίεσε ώστε να δοθεί σύγχρονος ιατρικός εξοπλισμός στα νοσηλευτικά ιδρύματα του Πειραιά  “Μεταξά”, “Κρατικό Νίκαιας” και “Τζάνειο”, ολοκληρώθηκε η νέα καρδιολογική στο Τζάνειο, το Κέντρο Υγείας στο Κερατσίνι (σε συνεργασία με το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας)».
«Η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της υγείας για εμάς αποτελεί συνειδητή επιλογή την οποία θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι πιο δημοφιλείς αναρτήσεις